Iz novele zakona o ohranjanju narave bodo umaknili kolesarstvo v naravi

6. februar 2014 13:00:00

minister za prometMinister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je sestal s predstavniki kolesarskih organizacij in društev na temo celovite ureditve vožnje v naravi, ki se nanaša na predlog spremembe Zakona o ohranjanju narave. Minister mag. Židan je povedal, »s predstavniki kolesarjev smo dosegli zelo razumen dogovor, da iz osnutka zakona v celoti umaknemo kolesarstvo v naravi. Zakon bo dal samo podlago, da se to področje ureja z uredbo, ki ne bo prepovedovala ampak urejala vožnjo v naravi.

Predstavniki kolesarskih organizacij in društev so ministru predstavili svoja stališča na trenutno opredeljeno ureditev vožnje v naravi, ki je zapisana v Zakonu o ohranjanju narave.

Minister mag. Židan je pojasnil, da je imelo ministrstvo pri urejanju vožnje v naravnem okolju v mislih motorna vozila, zato, je povedal: »S predstavniki kolesarjev smo dosegli zelo razumen dogovor, da iz osnutka zakona v celoti umaknemo kolesarstvo v naravi. Zakon bo dal samo podlago, da se to področje ureja z uredbo, ki ne bo prepovedovala, ampak urejala vožnjo v naravi«. Usklajevanje besedila uredbe z nevladnimi organizacijami, strokovno in drugo javnostjo bo potekalo z namenom varovanja narave, hkrati pa, da se ne škodi sami rekreativni dejavnosti in turistični aktivnosti.

Komentarji na to objavo so zaprti.