Domžale bogatejše za nov kolesarski poligon KOLOvoz'

8. avgust 2017 14:45:00

Kolesarski poligon DomžaleNa območju športnega parka ob Robovi ulici na Viru je zrasel kolesarski poligon »pumptrack«, ki je popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.

Kolesarji lahko na poligonu izboljšate koordinacijo gibanja na kolesu, pridobite na kondiciji in se hkrati še zabavate. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega bo v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo.

Kolesarski poligon KOLOvoz' sestavljajo zaobljene grbine in zavoji. Med seboj so ritmično povezani v krožno zanko. Steza je razgibana. Omogoča raznoliko, zabavno in obenem varno vožnjo. Primerna je za kolesa vseh velikosti, rolke, rolerje in skiroje. Na stezi kolesarjem ni treba vrteti pedal, ker se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Uradno odprtje novega kolesarskega poligona KOLOvoz' bo v sredo, 30. avgusta 2017, ob 17. uri, poleg otroškega igrišča na Viru (dostop po Robovi ulici).

Na poligonu bodo svoje mojstrovine prikazala različna športna in rekreativna domžalska društva ter demonstrirala pravilno in varno uporabo nove športne pridobitve.

Lepo vabljeni!

Komentarji na to objavo so zaprti.