Kolesarske novice

Maja kolesarimo v troje 

7. maj 2014 9:27:00

v trojeNa delo se po vsej Sloveniji vsak dan prevaža veliko ljudi. Kar tri četrtine vseh osebnih prevozov običajno naredimo na razdaljah do pet kilometrov, okoli eno petino pa na razdaljah manjših kot kilometer in pol. To se kaže tudi pri izpustih emisij toplogrednih plinov, saj je dobrih 20 odstotkov emisij v Sloveniji posledica cestnega prometa, od tega okoli 40 odstotkov emisij nastaja prav z mestno vožnjo.

S projektom »V troje« želijo organizatorji spodbujati kolesarjenje na delo v skupinah po tri, pridružijo pa se lahko po trije sodelavci, sošolci, prijatelji, družinski člani, skratka vsi, ki sodelujejo kot ekipa in bodo za pot na delo, v šolo, ipd. v času trajanja akcije uporabljali kolesa. Iz enega podjetja ali organizacije lahko sodeluje tudi več ekip. Pomembno je, da je ekipa združena v skupnem prizadevanju, da za svojo obliko mobilnosti uporablja kolo namesto avtomobila.

Vsaka ekipa trojk, ki izpolnjuje pogoje, se uvrsti v žreb z enim koledarjem in posameznik lahko sodeluje v največ eni ekipi. Razdelili bodo nekaj lepih praktičnih nagrad, med njimi tudi zložljivo kolo.

Prijavite se in sodelujte!

Podrobnosti preberite na www.vtroje.si.

Vadba s Felixi 

22. april 2014 9:29:00

felixiVodeno in varneje lahko čez sezono skupinsko kolesarite v spremstvu članov Kolesarskega društva Felixi iz Trzina.

Njihova cilja sta ob druženju, predvsem doseči čim bolj množično rekreativno angažiranje krajanov Občine Trzin in širše ter usposobiti udeležence za varno kolesarjenje, kar se še posebej nanaša na nove člane in na mladoletne kolesarje.

 

 

Kdaj in kje se srečujejo, sproti objavljajo na njihovi spletni strani med obvestili.

Nastavite svoje kolo 

22. april 2014 8:45:00

bike fittingKot za udoben tek potrebujete udobne tekaške copate, za kolo potrebujete pravilne nastavitve čevljev, sedeža, krmila in pedalk, seveda pa tudi udobno oblazinjene kolesarske hlače. A hlače so že stvar izbire s polic in odločitve glede cene (zelo dobre menda dobite že za okoli 150 evrov), je s z nastavitvami razmerij malo težje.

Seveda jih lahko iščete in najdete sami in to vas ne bo stalo ni. A najhitreje in največkrat tudi najzanesljiveje, ne pa ravno poceni, jih najdejo strokovnjaki za nastavitve koles. V Ljubljani so vsaj trije:

- v Maxisportu d.o.o. vam nastavitve opravijo na njihovem servisu na Šmartinski cesti 211 (www.maxisport.si);

- S2P, Znanost v Prakso, d.o.o. ima svoj laboratorij v Tehnološkem parku 19 (www.s2p-cycling.si);

- VO2 Optima, ki ga vodi Aleksej Dolinšek, na meritvah pa se boste oglasili na naslovu Cestna v Mestni Log 55 (vo2optima.si).

 
Primerjajte ali jih za odgovore na vaša vprašanja pokličite.

Vadba s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:01:00

fitcity logoPomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kje do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka Miro Mavec, delavnice in vadbo nordijske hoje ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja, bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Vzponi na Peč 

9. april 2014 9:30:00

Grosupeljski ljubiteljski kolesarji vabijo na sezonsko osvajanje Peči, ki kot lahko osvojljiva vas stoji na poti med Grosupljem in Polico. Do 21. septembra se v Kmečkem turizmu Giovanni oglasite čim večkrat, a za akcijo zbiranja žigov šteje le en izlet dnevno.

Obljubljajo nagrade za najbolj pridne.

 

Letak z vabilom in podrobnostmi objavljajo na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

S kolesom na Gradišče 

9. april 2014 8:35:00

Od 5. aprila do 21. septembra bo trajala kolesarska akcija zbiranja vzponov do Lavričeve koče na Gradišču. To pomeni, da boste lahko opravili največ 170 vzponov, saj šteje le en vzpon na dan. Tisti z največjim številom, bodo nagrajeni, kot bodo tudi tisti z deset, dvajset ali trideset vzponi.

Pot ki jo najbolj zagrizeni seveda lahko začnete od svojega doma, ima sicer izhodišče v Ivančni Gorici 

 

Letak s povabilom objavljajo na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

Kolesarski sejem v Grosupljem 

7. april 2014 7:53:00

sejem grosuplje14Zavod Drevored, skupaj z gostiteljem Pupa-pubom, organizira sejem koles na Taborski 13. Lahko boste kupili ali prodali rabljeno športno opremo, ki ima kolesa ali koleščke (kolesa, otroški poganjalci, rolke, rolerji, kotalke …) in tudi ostalo opremo povezano z njihovo uporabo (kolesarski otroški sedeži, čelade, ščitniki, kolesarski čevlji … ), razen tekstilnih izdelkov.

Sejem bo potekal po principu komisijske prodaje. To pomeni, da lahko opremo, ki jo želite prodati, prinesete na sejem, kjer ji boste skupaj s strokovnimi športnimi sodelavci določili primerno prodajno ceno. Vse ostale skrbi lahko prepustite organizatorjem. Če svojo opremo (okvirni seznam) predhodno prijavite do četrtka, 10. 4. 2014, si zagotovite nižjo, 15% provizijo. Sprejem opreme bo potekal od 8. ure dalje, vračilo in obračun pa po zaključku sejma – od 17. do 18. ure.

Sejem rabljene športne opreme na kolesih bo v soboto, 12. aprila, od 8.00 do 17.00, v primeru slabega vremena pa ga bodo prestavili na nov termin.

Program sejma in podrobnosti lahko preberete na www.drevored.si.

Kolesarska vadba Kolesarskega društva Rog 

6. april 2014 21:35:00

kd rogŽe tradicionalno rekreativno vadbo cestnega kolesarjenja, Kolesarsko društvo Rog letos nadaljuje in razširja na kar tri lokacije. Ob sofinanciranju Mestne občine Ljubljana bodo z njo začeli v četrtek, 17. aprila, in nato nadaljevali vsak četrtek ob 17. uri do konca septembra, razen v primeru slabega vremena.

Vadbene lokacije-zborna mesta:

1. Gostilna pri Pri Peclju – Besnica (vadbo vodi Gorazd Penko)
2. Rotar Center Podsmreka (vadbo vodi Marko Polanc)
3. Glavno parkirišče za Šmarno Goro – Tacen (vadbo vodi Andrej Hauptman).

Vadba bo potekala v skupinah po deset kolesarjev ali manj. Vsak si bo lahko izbral skupino, ki bo primerna njegovim sposobnostim. V okviru vadbe boste od strokovnjakov KD Rog dobili tudi ustrezne nasvete glede opreme.

 

Dodatne informacije dobite preko elektronskega naslova info@kdrog.si.

Kolesarska vadba Kolesarskega društva Grosuplje 

25. marec 2014 12:53:00

KD Grosuplje logoV torek, 1. aprila se redna vadba cestnega kolesarjenja začenja za Grosupeljčane in okoličane. Treningi – skupne vožnje - bodo vsak torek in četrtek, do preklica. Vožnje prilagodijo udeležencem. Če je udeležba večja, se formira tudi več skupin.

Zbirno mesto bo na ploščadi pri Adamičevem spomeniku v centru Grosupljega, nasproti Mercatorja.

 

Več na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

Začetek kolesarske sezone v Lučah pri Grosupljem 

24. marec 2014 12:14:00

Mrtinet na klobaso23. marca so s kolesarsko sezonsko akcijo zbiranja žigov, začeli v Lučah pri Grosupljem. Vsak, ki to želi, brezplačno dobi evidenčni kartonček, v katerega je zbere 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smete lokacije obiskati večkrat na dan. Ko zberete 15. zaporedni žig, vas bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dodeli nov evidenčni kartonček.  

Akcija bo končana na prvi vikend v oktobru.

Na prav poseben način pa vas bodo v novo sezono pospremili v soboto, 29. marca. Pripravljajo blagoslov kolesarjev in koles za srečno vožnjo, ki ga bodo ob 13. uri izvedli pri Mrtinetovi kapelici na šoli.

Več na www.prmrtinet.si.

Stran 19 od 23 << < 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 > >>