Kolesarske novice

Največji sobnokolesarski dogodek v regiji 

22. februar 2015 9:35:00

spinning dneviČeprav se bodo marca že začele nekatere sezonske kolesarske akcije na prostem (o njih več kmalu), bo največ pozornosti med biciklističnimi dogodki namenjeno mednarodnim Spinning dnevom, ki bodo konec marca potekali v ljubljanski Festivalni dvorani. Sodelovali boste seveda lahko tudi vi, le prijaviti se bo treba čim prej, saj bo število koles omejeno.

Poleg rekreacije, druženja in zabave, bo dogodek tudi dobrodelne narave. Zbirali bodo namreč sredstva za športne aktivnosti socialno ogroženih otrok, ki si dodatnih vsebin ne morejo privoščiti.

 

Podrobne podatke o dogodku in prijavnico najdete na www.spinningslovenija.com.

Gremo na pot se predstavlja na sejmu Turizem in prosti čas 

29. januar 2015 10:43:00

gnp_aa15Na zadnjo januarsko sredo je svoja vrata odprl sejem Alpe Adria - Turizem in prosti čas, ki daje letos pudarke predvsem na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi predstavitvenimi tečaji dopolnjuješe komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive.

Predstavlja se tudi nov spletni kanal Infosport, ki ponuja prvo rešitev dostopnosti do podatkov o športni rekreaciji (vadba, dogodki) na mobilnih napravah, skupaj pa ga predstavljajo Olimpijski komite Slovenije, Zavod za šport Slovenije Planica in (naš partner) Športna zveza Ljubljane. O njem pa več kmalu.

Med razstavljavci je nekaj tujih, med slovenskimi pa je tudi Regijska razvojna agencija ljubljanske urbane regije, pod katero okrilje sodi tudi naš portal. Obiščite nas v Marmorni dvorani.

Turizem in prosti čas konec januarja na GR 

14. januar 2015 13:11:00

TIP AAGospodarsko razstavišče v Ljubljani bo konec januarja v znamenju turizma in kulinarike. V njegovi organizaciji poteka od 28. do 31. januarja sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, kjer se boste srečali tudi s hojo in kolesarjenjem.

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas je osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje turistično ponudbo regije pa tudi bolj oddaljenih destinacij. Letošnji poudarek sejma je na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi tečaji bo popestrila še komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive.

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Javne agencije Spirit Slovenija, turističnih agencij do Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana, Združenja turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin, tudi v zamejstvu, kot sestavni del turistične ponudbe.

Vsebinski poudarek sejma je tokrat na aktivnem turizmu – pohodništvu, nordijski hoji, kolesarjenju, ribolovu, kot novost pa so letos v ospredju še zlasti za mlajšo populacijo atraktivni ekstremni ali adrenalinski športi, pomemben del sejma pa bo zajemalo tudi planinstvo.

 

Več o sejmu in celoten program najdete na www.alpeadria-tip.si.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom 

13. januar 2015 8:37:00

baloh"Z velikim veseljem bom ponovno sedel na kolo. To bo že jubilejna deseta izvedba in se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki znova dokazujete, da skupaj zmoremo več in s tem ponudimo upanje! Tokratno dobrodelno kolesarjenje je namenjeno zbiranju hrane za Anino zvezdico." Tako sporoča ultramaratonski kolesar Marko Baloh in vabi, da se mu v petek, 23. januarja opoldne pridružite v Športnem centru Millenium.

Na sobnih kolesih boste, ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine, virtualno obkrožili Slovenijo. Da, celo Slovenijo, mogoče tudi večkrat. Vse, kar potrebujete, je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športne copate), brisača in dobra volja! Družba bo odlična!

Dogodek poteka s pomočjo video podpore JRobic Touring (Arkademik.si) in V ŽIVO.si, ki bo dogodek neposredno prenašal 24 ur.

 

Več na www.markobaloh.com.

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni! 

23. december 2014 7:52:00

dobrodelnostŠtevilnim društvom in klubom v tem času ekonomske krize dobesedno pride prav vsak evro, svojega pa jim lahko prispevate tudi vi - in to BREZPLAČNO. 0,5 % svoje dohodnine namreč lahko podarite eni, dvema ali trem nevladnim organizacijam. Takšna donacija vas nič ne stane, saj bo pol odstotka vaše dohodnine sicer pristalo v državnem proračunu. Časa za ukrepanje imate do 31.12.2014.

Postopek je enostaven in je tule na kratko opisan v nekaj korakih:

1. korak: Odločite se za organizacijo,
2. korak: Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti,
3. korak: Izpolnite obrazec s svojimi podatki,
4. korak: Pošljite obrazec na davčni urad.


Podrobneje je postopek opisan na www.dobrodelen.si.

60 vzponov na Katarino 

25. november 2014 12:18:00

vzponi na katarinoMedtem ko smo že napovedali (in začeli) z zimsko sezono kolesarjenja, se končujejo poletne akcije. V Ljubljani je bil že oktobra zaključek akcij S kolesom okoli Ljubljane, Vzponi na Mali Lipoglav, Kolesarjenje na deset vrhov okoli Ljubljane... (o tem bomo v kratkem pripravili posebno novico), končana pa je tudi tradicionalna kolesarska akcija v Medvodah.

Na slavnostni podelitvi je bilo stošestnajstim udeležencem podeljenih 46 velikih pokalov, 40 malih pokalov in 38 Katarinkotov. Osemmesečno vpisovanje v knjigo pri Gostišču Vihra na Katarini, ki se je sicer zaključilo že 31. oktobra, pa bo šlo v anale predvsem po rekordnem ženskem dosežku. Ljubljančanka Mojca Lukan je zabeležila kar 200 vpisov, največ podpisov med moškimi je tokrat zbral Medvoščan Arsen Desimir Arsić.

 

Statistiko najdete na www.kkmedvode.com.

Predstavitev portala Gremo na pot na sejmu Narava zdravje 

10. november 2014 12:08:00

sejem nz14V času sejma Narava zdravje od 13. do 16. novembra bo Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) predstavila portal Gremo na pot – spletni vodnik po kolesarskih, pohodnih in pešpoteh, na katerem najdete več kot sto različnih poti v skupni dolžini več kot 2.500 kilometrov. Sa sejmu jih obiščite na razstavnem prostoru RRA LUR v Stekleni dvorani (dvorana C, stojnica 31), najdete pa jih tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter ter Google+.

Priložnosti za koristen obisk na sejmu pa bo še veliko: že v isti dvorani se bodo predstavljali ljubljanski ponudniki športnih vsebin, ki sodelujejo v novi mestni spodbujevalni akciji Razgibajmo Ljubljano (vabljeni tudi k njim), le prva dva dneva sejma pa bodo sejmišče skoraj preplavili malčki iz vrcev, ki se bodo udeležili Miniolimpijade in Paraminiolimpijade. Vabljeni k navijanju ali le ogledu.

 

Sejemski program in potrebne informacije o njem najdete na www.narava-zdravje.si.

Odkrij Ljubljano s kolesom! 

7. november 2014 9:41:00

spoznaj mesto s skolesomNa Krakovskem nasipu je do 20. novembra na ogled fotografska razstava, ki predstavlja kolesarske utrinke življenja ob novi, Obvodni kolesarski poti v Ljubljani. Kolo je naš večni spremljevalec – v različnih starostnih obdobjih, ob različnih življenjskih situacijah. Znotraj mesta ne ostaja zgolj najbolj praktično transportno sredstvo, vse bolj se namreč zliva z urbanim okoljem in postaja njegov nepogrešljiv estetski element.

O Obvodni kolesarski poti smo seveda že pisali (malo pobrskajte po novicah), na kratko pa gre za prvo izmed štirih novih tematskih kolesarskih poti, ki se vije vzdolž Ljubljanice in prepleta urbano okolje z naravo in kjer vas namesto reke avtomobilov spremlja reka Ljubljanica.

Razstavo "Odkrij Ljubljano s kolesom!" organizira ZaMestoPoDveh s pomočjo sredstev programa Intelligent Energy Europe in sicer ob podpori kampanje Evropske Komisije "Trajnostna mobilnost v mestih", več o njej pa si preberite na www.ljubljana.si.

Zaključek akcije Slovenija kolesari 

14. oktober 2014 12:53:00

slovenija kolesariV Šmarju pri Jelšah se je končala letošnja akcija Slovenija kolesari, športnorekreativnoturistična sezonska akcija, ki je tokrat potekala že štirinajsto leto zapored. Olimpijski komite Slovenije, Turistična zveza Slovenije in Kolesarska zveza Slovenije so z udeležbo lahko zadovoljni, saj so na 63 prireditvah - od tega jih je bilo v naši regiji izvedenih deset - skupaj sešteli več kot 25.000 ljubiteljskih kolesarjev. Večina se je sicer odločila za udeležbo le na enem dogodku, okoli sto vztrajnih pa jih je kolesarilo na vsaj petih prireditvah pod okriljem akcije. Zaslužili so si posebno priznanje organizatorjev.

 

Prihodnje leto se akcija seveda nadaljuje, morebitni organizatorji iz Osrednjeslovenske regije pa ste že zdaj vabljeni k sodelovanju.

Nova Obvodna kolesarska pot 

7. oktober 2014 13:28:00

Obvodna potČeprav so dnevi že občutno hladnejši, vse šibkejše in proti jugu drseče sonce pa krajša tudi čas svetlega dela dneva, še znamo izkoristiti njegove toplejše žarke tudi za kakšen kolesarski izlet. Posebej med vikendi je na cestah in poteh mogoče srečati samostojno in skupinsko vozeče rekreativce, ki pridno nabirajo dolžinske kilometre ali višinske metre.

Celo nove kolesarske poti in povezave se odpirajo v tem času. Že zadnjič smo pisali o povezavi med zahodnim in vzhodnim delom Tivolija, pred nekaj dnevi pa so odprli Obvodno kolesarsko pot, ki povezuje center Ljubljane s Fužinami.

Obvodna kolesarska pot je prva tematska kolesarska pot v Ljubljani. Poteka od Fužinskega gradu po nabrežjih Ljubljanice skozi Štepanjsko naselje, Kodeljevo, center mesta (Petkovškovo nabrežje – Prešernov trg – Kongresni trg – Novi trg) in se konča na Špici. Poti so označene s smerokazi in z informacijskimi tablami.

Več poglejte in preberite na http://obvodnapotlj.tumblr.com ali https://www.facebook.com/obvodna.pot.lj ali www.youtube.com.

Stran 16 od 23 << < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 > >>