Nova Obvodna kolesarska pot

7. oktober 2014 13:28:00

Obvodna potČeprav so dnevi že občutno hladnejši, vse šibkejše in proti jugu drseče sonce pa krajša tudi čas svetlega dela dneva, še znamo izkoristiti njegove toplejše žarke tudi za kakšen kolesarski izlet. Posebej med vikendi je na cestah in poteh mogoče srečati samostojno in skupinsko vozeče rekreativce, ki pridno nabirajo dolžinske kilometre ali višinske metre.

Celo nove kolesarske poti in povezave se odpirajo v tem času. Že zadnjič smo pisali o povezavi med zahodnim in vzhodnim delom Tivolija, pred nekaj dnevi pa so odprli Obvodno kolesarsko pot, ki povezuje center Ljubljane s Fužinami.

Obvodna kolesarska pot je prva tematska kolesarska pot v Ljubljani. Poteka od Fužinskega gradu po nabrežjih Ljubljanice skozi Štepanjsko naselje, Kodeljevo, center mesta (Petkovškovo nabrežje – Prešernov trg – Kongresni trg – Novi trg) in se konča na Špici. Poti so označene s smerokazi in z informacijskimi tablami.

Več poglejte in preberite na http://obvodnapotlj.tumblr.com ali https://www.facebook.com/obvodna.pot.lj ali www.youtube.com.

Komentarji na to objavo so zaprti.