Odštevanje do »Wings for life world run«

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

25. april 2014 8:42:00

wings4. maja se bo na desetine tisoč tekačev po vsem svetu vpisalo v zgodovino, s tem ko bo startalo na simultanem globalnem dobrodelnem teku v 32 državah. Prva nagrada bo nepozabno enomesečno potovanje okoli sveta za najboljšega moškega in najboljšo žensko tekačico. Čeprav na nekaterih lokacijah prijave zaradi zapolnitve mest niso več možne, imate še vedno čas, da se prijavite na to nepozabno izkušnjo.

Osupljiva karakteristika prvega globalnega športnega tekmovanja te vrste je premikajoča se ciljna črta, ki bo tekače lovila od zadaj, za razliko od običajnih tekmovanj, kjer tekači tečejo proti vnaprej določenemu cilju. Tek se bo pričel natanko ob 12h po našem času in končal ure pozneje, ko bo zasledovalno vozilo prehitelo zadnjega moškega in zadnjo žensko, ki bosta še tekla. Ta dva neverjetna športnika bosta okronana za svetovna prvaka prvega teka Wings for Life World Run. Za nagrado bosta prejela nepozabno potovanje s postanki v Salzburgu, Istanbulu, Cape Townu, Hong Kongu, Bangkoku, Sydneyju, Fidžiju, Los Angelesu in Rio de Janeiru.

Poleg dveh svetovnih prvakov bo imenovan še en zmagovalec, in sicer bo le-ta naključno izbran izmed vseh sodelujočih. Za nagrado se bo pridružil svetovnima prvakoma na potovanju okoli sveta. Obstaja torej priložnost za vsakogar – naj bo olimpijec ali amaterski tekač, naj preteče 1 km, 20 km ali maratonsko razdaljo – da naredi nekaj dobrega in ima hkrati možnost osvojitve neverjetne nagrade.

Namen dogodka je zbrati sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače. Čeprav je tek odprt za vse, ki so starejši od 18 let, ne glede na stopnjo pripravljenosti, velikost in zmogljivosti, obstaja nekaj favoritov za zmago. Na primer japonski ultramaratonec Takahiro Sunada, ki je nosilec svetovnega rekorda na 100 km (6:13:33), ali trikratni svetovni prvak v ultramaratonu, Italijan Giorgio Calcaterra. Sunada se bo udeležil teka v Avstriji, Calcaterra pa v Italiji. In ne bosta se le onadva potegovala za zmago.

Prijavite se na www.wingsforlifeworldrun.com, kjer najdete tudi ostale podatke o teku.

Komentarji na to objavo so zaprti.