Iz Planice v Ljubljano

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

17. januar 2019 8:57:00

Iz Planice v LjubljanoV petek, 18. januarja 2019, bo naše glavno mesto za en dan dobilo snežno talno okrasitev. Organizatorji dogodka bodo s snegom iz Planice utrdili Stritarjevo ulico, Tromostovje ter Prešernov trg in tako pripravili 150 m dolgo smučino, ki bom zainteresiranim na voljo za brezplačne preizkuse smučarskega teka ob pomoči in svetovanju trenerjev Smučarske zveze Slovenije.

Omogočena bo tudi izposoja opreme, priprava smuči s Petro Majdič, na ogled pa bo nekaj smučarsko-tekaških sprinterskih tekmovanj za mladino in vrhunske smučarske tekače. Bodočim smučarjem skakalcem bo na voljo skakalnica Mini Planica, ki jo bo pripeljal Franci Petek.

Namen dogodka je ponuditi Ljubljančanom programe zimske športne in rekreativne ponudbe v mestu, ob tem pa predstaviti planiške dogodke, od Svetovnega dneva snega, do Svetovnega pokala v smučarskih poletih ter Svetovnega pokala v skokih za dekleta na Ljubnem.

Program dogodka:

08:55  Uvodni pozdrav

09:00  Začetek obratovanja Mini Planice, tekmovanje v smučarskem kratkem sprintu za mladince in učence ljubljanskih osnovnih šol

11:00  Prosto za učenje teka na smučeh za otroke in odrasle, začetek zimske športne tržnice

14:30  Start kvalifikacij promocijskega tekmovanja v kratkih smučarskih sprintih

16:00  Finalne preizkušnje

17:00  Podelitve

Partnerji: Smučarska zveza Slovenije, Timing Ljubljana, Zavod za šport Slovenije Planica, Razgibajmo Ljubljano (Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan, Športna zveza Univerze v Ljubljani), Zavod Šport Ljubljana, Sloado, Policija

Sofinancerja: Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport

Pokrovitelji: BTC City Ljubljana, LPP, Turizem Ljubljana

Dodatne informacije najdete na povezavi: www.razgibajmoljubljano.si.

Komentarji na to objavo so zaprti.