Tekaške novice

-november 2019+
ptsčpsn
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (339)
  • Komentarji (1)

9. Nočni tek Ljubljanica 

3. september 2018 10:50:00

Nočni tek LjubljanicaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tekaški spektakel v centru najlepšega mesta v Evropi. Tek bo potekal na 5 km, 10 km in nočni mali maraton 21 km. Za podjetja, klube in ekipe so na voljo tudi ŠTAFETNI TEKI 10 km in 21 km. Start tekov bo ob 20. uri z Mestnega trga.

V prijavnino je vključeno tekaška ali spominska majica dogodka, spominski nahrbtnik, darila pokroviteljev dogodka, spominsko diplomo, spominsko medaljo, sadje in vodo na okrepčevalnicah, sladico v cilju, zdravstveno oskrbo na dogodku, sodelovanje v žrebu bogatih nagrad, zavarovanje odgovornosti in merjenje časov s čipi ter računalniška obdelava rezultatov.

Več informacij in prijave: 9. Nočni tek Ljubljanica

Poletni tek - 9. skupinski trening 

19. junij 2018 10:38:00

9. skupinski tek - POLETNI TEKV soboto, 23. junija, vabljeni na POLETNI TEK, deveti skupinski brezplačni tek in nordijsko hojo pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Tekači, razdeljeni v štiri skupine, bodo v lahkotnem koraku pretekli približno 7, 12 in 19 kilometrov, ena skupina pa bo šla na nordijski pohod poletnih nasmejanih obrazov.

Zbirno mesto je pri Koseškem bajerju ob 7.00 za skupino, ki bo odtekla 19 km in ob 8.00 za ostale tekače.

Po teku sledi regeneracija, raztezanje, ob prijetnem klepetu pa bo čas tudi za počitek in druženje. Na razpolago bodo maserji, ki bodo poskrbeli za sprostitev utrujenih nog.

Poskrbljeno bo tudi za:

– MASAŽE – z gelom PERNATON, uradnim regeneracijskim gelom ,

– IZOTONIK – z napitkom ISOSTAR, uradnim izotonikom,

– REGENERACIJSKI ŠEJK – s šejkom DUKAT FIT, uradnim regeneracijskim napitkom,

– MOTIVACIJO – z motivacijskim projektom #VZTRAJAM

– MERITEV TRASE – z uradnim merilcem kilometrov GARMIN

– NAJLEPŠI OUTFIT – z opremljevalcem ADIDAS z najlepšo kolekcijo

Več informacij: 9. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  

TUŠev tek barv 2018 

19. junij 2018 9:57:00

Tušev tek barvV petek, 22. junija 2018, se lahko udeležite že tradicionalnega najbolj barvitega teka v Ljubljani. Kardeljevo ploščad bodo pod sloganom »živi zdravo skozi zabavo« preplavili tekači vseh generacij.

Namen cca. 5 km dolgega teka je združiti profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni ampak si želijo gibanja skozi zabavo. Ni merjenja časa in zmagovalcev ampak so zmagovalci vsi. Med tekom udeležence pričaka več barvnih postaj z magičnim HOLI prahom.

Na cilju pa je poskrbljeno za bogat dnevni program s številnimi aktivnostmi, razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi glasbenimi izvajalci svetovnega ranga!

Vsak udeleženec teka prejme nahrbtnik z bogato vsebino, del zbranih sredstev pa bo tudi tokrat namenjen v dobrodelne namene.

 Več informacij: TUŠev tek barv 2018

Business Run Ljubljana 2018 

11. junij 2018 11:06:00

Business Run LjubljanaV četrtek, 14. junija 2018, Ljubljana gosti svoj tretji Business Run: atraktiven tekaški dogodek z elementi “teambuildinga”, mreženja, izborne kulinarike in vrhunske glasbe.

Dogodek je namenjen vsem naveličanim klasičnih poslovnih druženj, vsem tistim, ki cenijo pristnost in iskrenost, so aktivni ter si želijo nekaj drugačnega. Predvsem pa tistim, ki se zavedajo moči timskega duha in ga znajo pravilno uporabiti za svojo poslovno (in osebno) rast. Za vse site poslovne klasike smo zato ustvarili dogodek, na katerem lahko pozabite na kravate, kostime, visoke pete ter se prepustite duhu službene sproščenosti!

Dogodek se bo začel v Parku Tivoli v četrtek, 14. junija 2018. Štart teka in nordijske hoje bo ob 19. uri.

V prvem delu, ki se bo, kot omenjeno, odvil v Parku Tivoli, se boste s svojo 3-člansko ekipo podali na štafetni tek. Vsak od članov ekipe bo s štafetno palico pretekel svoj krog v dolžini nekaj več kot 3 km. Časi vseh sodelujočih v ekipi se bodo sešteli, najboljše ekipe pa nagradile.

Tiste, ki vam tek ne diši ali se iz kakršnega koli drugega razloga ne morete udeležiti štafetnega tekaškega podviga, vabimo, da se nam pridružite na preizkušnji v nordijski hoji. Štart in trasa bosta enaki kot tekaška. Prijavite se v trojkah, prehodili pa boste le en “krog”.

Po teku ali nordijski hoji v Parku Tivoli se preselimo v Dvorano Tivoli, kjer bomo preživeli preostanek večera. Izborna kulinarika in vrhunski glasbeni nastop bosta obarvala drugi del dogodka.

Več informacij: Business Run Ljubljana

6. Litijski tek 

4. junij 2018 16:03:00

6. Litijski tekLitijski tek je največja množična javna športna  prireditev, ki v Litiji že vrsto leto poteka drugo soboto v juniju. Tokrat se na odkrivanje lepot in zanimivosti lahko podate 9. junija, s startom ob 8.30 iz starega mestnega jedra.

Tek bo potekal v različnih kategorijah in razdaljah od centra Litije po slikoviti naravi ob reki Savi proti Pogoniku in nazaj. Dolžina proge bo odvisna od kategorije, za katero se tekači odločijo – od 200 metrov (promocijski tek predšolskih otrok) do 10 kilometrov. Organiziran bo tudi tek za osnovnošolce. Ti v različnih kategorijah tečejo od 400 do 1700 metrov. Srednješolci tečejo na razdalji 3600 metrov. Organiziran je tudi tek ekip na razdalji 5600 metrov. Osrednji dogodek je tek na 10 kilometrov za vse starostne kategorije.

Vsak tekmovalec prejme spominsko majico, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje in praktične nagrade. Absolutni zmagovalec in absolutna zmagovalka teka na 10 km prejmeta tekaško majico, tekaške hlače in tekaške superge.

 Več informacij in prijave: 6. Litijski tek

16. Tek Bevke 

28. maj 2018 9:40:00

16. Tek BevkeV soboto, 2. junija 2018, bo v Bevkah potekal že 16. Tek Bevke. Tekači se boste tudi tokrat pomerili na progah dolžin 7, 14 in 21 km za odrasle, ter 500 in 1000 m za otroke.

Tek je ena večjih tekaških prireditev v okolici Ljubljane, pohvali se lahko z odlično organizacijo in pestro traso speljano po travnikih in poljih Ljubljanskega barja.

Poleg nagrad po običajnih kategorijah, bo letos ponovno nagrajena NAJŠTEVILČNEJŠA EKIPA, ki dobi pokal in najem PIKNIK PROSTORA POD KOZOLCEM NA ŠPORTNEM PARKU BEVKE.

Več informacij in prijave: 16. Tek Bevke


Medvode v gibanju 2018 

28. maj 2018 9:32:00

Medvode v gibanjuJavni zavod Sotočje in Športna zveza Medvode  pripravljata že drugi festivalski projekt »MEDVODE V GIBANJU 2018«, ki bo potekal od 1. 6. do 3. 6. 2018, in bo v letošnjem letu še nadgrajen

Letošnji petkov uvod v festival bo tokrat potekal na nogometnem igrišču v Medvodah, kjer bo potekala MINIOLIMPIJADA v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS), vlogo "miniolimpijcev" pa bo ob številnih zanimivih gibalnih izzivih, olimpijski bakli in himni, odigralo 499 učenk in učencev iz OŠ Preska, OŠ Medvode, OŠ Pirniče in OŠ Simona Jenka Smlednik.

Sobotno in nedeljsko središče dogajanja bo tudi letos v centru Medvod (Medvoška cesta), kjer bo zapora cest v dolžini 600 m, izvajale pa se bodo aktivnosti kot so rolanje, rolkanje, plesne delavnice, skike, turnir v košarki, teniški turnir, balinanje, ulični tek za otroke in družine, tek s pasjimi ljubljenčki, kolesarski vzpon na Katarino ....

Za kulinarične užitke bo poskrbela medvoška "odprta kuhna" - OKUSI SOTOČJA, za živahno večerno vzdušje pa skupina KINGSTON!

Osrednja prireditev bo tudi letos 2. Nočni tek Medvode, ki je po lanski uspešni izvedbi, že vključen v slovenski pokal Nočni tek Slovenija.

Več informacij: http://www.festivalmedvode.si/

10 krogov za 10 nasmehov – humanitarni tek 

25. maj 2018 9:34:00

10 krogov za 10 nasmehovŠportno humanitarno društvo Vztrajaj - never give up ponovno organizira humanitarno prireditev, v okviru katere bo v 10 dneh potekalo 10 maratonov v 10 krajih po Sloveniji, sredstva pa bodo namenjena 10 socialno ogroženim družinam s področja celotne Slovenije.

Ta poteka od 25. 5. do 3. 6., in sicer v Trbovljah, Trebnjem, Tolminu, na Ravnah na Koroškem, v Kopru, Škofji Loki, Ljutomeru, Radovljici, Ljubljani in na Ptuju.

Ljubljanski se bo odvil to nedeljo, 3. 6. 2018 od 16. do 20. ure na mestnem stadionu. Vsak posameznik lahko odteče ali prehodi poljubno število krogov in v zahvalo prejme darilno vrečko.

Več informacij: 10 krogov za 10 nasmehov Ljubljana
25. Decathlon študentski tek na grad  

17. maj 2018 9:06:00

Študentski tek na gradV torek, 22. maja, vabljeni na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Pod geslom „Sem študent in pomagam” bodo zbrana sredstva namenjena za prehrambne izdelke ter izdelke higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski. Prvih 1.500 udeležencev prejme spominsko majico 25. Decathlon študentskega teka na grad.

Teka se lahko udeležite rekreativno – brez meritve časa ali tekmovalno – z meritvijo časa. Prijave v tekmovalno kategorijo – z meritvijo časa – bodo možne do nedelje, 20. maja preko spletne strani, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možno na dan teka na Prešernovem trgu med 16:30 in 18:00. Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblišportno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, univerzitetnemu in športnemu mestu.

Študentski tek na grad se je uveljavil kot pripoznana blagovna znamka, tako med študenti, kot med prebivalci Ljubljane. Je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačev in tekačic. Poleg tega je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani.

25. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: Slovenska Karitas, ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Športna unija Slovenije, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN, Val 202 ter Zavod ŠKL ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.

Več informacij in prijave: 25. Decathlon študentski tek na grad

37. Molniški tek - tek v osrčju pomladi 

10. maj 2018 7:58:00

37. Molniški tekV nedeljo, 13 maja 2018, vabljeni na 37. Molniški tek – Memorial Mirana Briclja z začetkom ob 10.30 za otroke in ob 11. uri za vse ostale kategorije.

Start in cilj bosta pred Zadružnim domom Zadvor. Dolžine teka:  200 m,  400 m,  2 km, 5 km, 10 km  in  20 km.

Prijave so možne na dan dogodka, in sicer od 8.30 do 10.30 v Zadružnem domu Zadvor, Cesta druge grupe odredov 43, 1261 Ljubljana Dobrunje. Štartnina znaša 15 evrov, otroci in učenci brezplačno.

Možne so tudi PREDPRIJAVE s plačilom za odrasle 10 evrov  na spletni strani ŠD Zadvor do 10. 5 2018. Prijava bo dokončno veljavna z dnem plačila štartnine.

Traso, ki je nekoliko spremenjena, si lahko ogledate v videu TUKAJ.

Več informacij: ŠD Zadvor

Stran 9 od 34 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>