Tekaške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (381)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Brezplačna delavnica o poškodbah 

3. november 2014 13:49:00

tekaške delavniceNovember je mesec brezplačnih tekaških delavnic. Na prvi boste spoznali kako se zavarujete pred tekaškimi poškodbami. Delavnica je namenjena tekačem, ki bi radi vedeli več o tekaških poškodbah, vzrokih za njihov nastanek, preventivnih ukrepih in metodah rehabilitacije.

Sestavljena je le iz teoretičnega dela, potekala pa bo v četrtek, 6. novembra od 18:00 do 20:00 na Fakulteti za Šport, Gortanova 22, 1000 Ljubljana (Predavalnica A). Zaradi omejenega prostora obvezna prijava.

 

S podrobnostmi se seznanite na www.tek.si, kjer se tudi prijavite.

Parkiranje in brezplačen prevoz z LPP v času maratona 

24. oktober 2014 12:14:00

lppV času maratona, sobota in nedelja, so organizatorji za tekače in po enega spremljevalca, zagotovili brezplačen prevoz z mestnim avtobusom (z vsemi avtobusnimi linijami), ob predložitvi voucherja, startne številke ali akreditacije. Parkirate lahko na P+R parkiriščih na Dolgem mostu in Stožicah in se z avtobusom pripeljete v center.


Opis spremenjenega prometnega režima si lahko ogledate na vw-ljubljanskimaraton.si.

Na maratonu tudi osebe s posebnimi potrebami 

24. oktober 2014 8:57:00

125 nasmehovČeprav se zdi, da smo o Ljubljanskem maratonu povedali že vse, predno do dogodka utihnemo, nekaj velja še vseeno poudariti. Kot že lani, bodo med udeleženci tudi otroci, mladina in odrasli s posebnimi potrebami. Živahni, veseli in celo in navdušeni se bodo v soboto malo po poldnevu s starta pri Nami odpravili na šesto metrov dolg tekaški krog po mestu, v nedeljo pa se bodo desetke udeležili njihovi bolj utrjeni in pripravljeni kolegi, ki so se letos udeležili že štirih tekov iz akcije »5 tekov za 125 nasmehov« (Langusov tek v Radovljici, Mali blejski maraton, Originalni tek okrog blejskega jezera in Dobrodelni tek na Igu). Teklo bo petinpetdeset tekačev - 29 iz petih centrov za usposabljanje delo in varstvo, spremljalo pa jih bo 26 spremljevalcev (zaposleni, starši, trenerji, prostovoljci...). 

 

Pridite jih spodbujat!

3, 2, 1 - start 

24. oktober 2014 8:49:00

LMLe še ure odštevamo do Ljubljanskega maratona ki bo zahtevna preizkušnja tako za udeležene male in velike tekače, kot tudi za organizatorje. Kot tekači, so tudi slednji s pripravami začeli že pred meseci, z zadnjimi deli pred starom pa bodo začeli danes (v petek) ob treh popoldne s postavitvijo prizorišča - cilja na Kongresnem trgu, sobotnega starta na Slovenski cesti, pomožnih objektov ob Kongresnem trgu, v parku Zvezda, na Trgu republike...

Če vas zanima, kako potekajo priprave, pridite malo pofirbcati...

Tako! Zdaj veste praktično vse o letošnjem maratonu v Ljubljani. Pomembno je, da tekači pridete uživat v teku, navijači bodite čim glasnejši ob progah, vse ostale pa prosimo za veliko strpnosti, saj bo predvsem v nedeljo zaprt velik del Ljubljane.

 

Srečno vsem!

Ne spreglejte edinega tekaškega sejma pri nas 

22. oktober 2014 10:16:00

sejem lm 14Sejmi so že desetletja redni spremljevalci velikih tekaških maratonov po svetu in z rastjo ga je pred par leti dobil tudi Ljubljanski maraton. Letošnji bo zasijal v novih prostorih na Gospodarskem razstavišču, kjer so mu namenili čudovito in prostorno Marmorno dvorano. Sejem »Tečem« EXPO Volkswagen 19. Ljubljanski maraton bo tam potekal od četrtka 23. do nedelje 26. oktobra,  med 9.00 in 19.00, v nedeljo pa že od 6.30 zjutraj.

Vsebina bo namenjena tekačem in njihovim družinam, športnikom, navijačem ter radovednim mimoidočim, vstop za obiskovalce pa bo prost. Sprehodili se boste lahko med ponudniki različnih športnih blagovnih znamk, ponudniki prehranskih dopolnil ter ostalimi razstavljavci, ki želijo s svojimi izdelki nagovoriti najaktivnejšo skupino udeležencev. Dodatna vsebina sejma bo tudi letos Maratonski medicinski center. Obiskovalcem bo brezplačno na voljo tudi ekipa strokovnjakov, ki vam bo brezplačno svetovala glede pravilne tekaške vadbe, preprečevanja in zdravljenja tekaških poškodb, vadbe teka ob kroničnih boleznih, pravilnega pitja tekočin pred, med in po vadbi, športne prehrane, načrtovanja tekaškega treninga in drugih aktualnih zadev, vezanih na tekaško vadbo in tekmovanje.

Na sejmu bo potekal tudi prevzem štartnih številk, Testeninka »Barilla, dober tek« ter spremljevalni program. Poleg udeležbe obiskovalcev, bo dogodek spremljala izjemna zasnova promocijskih in medijskih aktivnosti obeh dogodkov.

Na sejmu bo potekal tudi prevzam startnih paketov in številk. S seboj prinesite prejeti kupon (voucher) ali osebni dokument. Ob prevezemu štartne številke, boste lahko uredili še morebitne spremembe vezane na dolžino proge.

Ob vhodu bo postavljena informacijski točka, kjer bodo tekačem nudili informacije o dogodku, programih, zaporah cest in letos tudi o novi trasi.

Popoln program najdete na vw-ljubljanskimaraton.si.

 

Vabljeni na obisk in klepet!

Bela dama ali Življenje tekačice Helene Žigon 

15. oktober 2014 23:27:00

Helena ŽigonNekoč je Urban Praprotnik zapisal: "Helena je izjemna ženska. Pri svojih letih pravi, da bo nehala teči šele takrat, ko bo stara. In res, še vedno prav mladostno teče in nas iz leta v leto spremlja na različnih tekih po Sloveniji. Lahko nam je za dober zgled." O njej je bil posnet dokumentarni film; o njej je bilo (ne zaman) prelitega črnila... Zdaj je o njen napisana tudi knjiga, pravzaprav kar roman v 42 tisoč korakih.

Tokrat Urban pravi o knjigi: "Ko berem knjige o drugih ljudeh, ne spoznavam le njihovih življenj, ampak tudi samega sebe skozi oči drugih. In včasih me kaka življenjska zgodba tako prevzame, da vidim celo v prihodnost. Ja, ko bom velik, bom Helena Žigon."

Predstavitev knjige bo v sredo, 22. oktobra, ob 18.30 v Hiši športa na Bregu 2 v Ljubljani, tam pa bosta tudi junakinja Heleno in avtorica Jasmina.

 

Več o knjigi na www.bukla.si, kjer jo lahko tudi kupite.

Tekaška delavnica: Tek, šport in prehrana 

14. oktober 2014 13:47:00

tek.siVabimo vas, da se 17. oktobra udeležite brezplačne tekaške delavnice, ki jo pripravlja Akademsko atletsko društvo Slovan, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Športno zvezo Ljubljane. 

V delavnici tek, šport in prehrano vam bodo predstavili osnovna izhodišča zdrave prehrane ter predvsem pojasnili kaj in kako jesti pred, med in po tekaškem naporu – treningom ali tekmovanju. Pojasnili vam bomo tudi principe varovanja pred dehidracijo telesa med tekaškim naporom.

Začetek bo ob petih popoldne, pridite pa na Fakulteto za šport v Bazensko predavalnico. Zaradi omejenega prostora obvezna predprijava.

 

Podrobnosti preberite na www.tek.si.

Izberite pravo pot 

14. oktober 2014 11:52:00

izberi pravo potKer so pri našem rekreativnem udejstvovanju v ospredju pridobitev ali ohranjanje lastnega zdravja, druženje in zabava, nas velika večina ob tem ne pomisli na doping, kot se z eno besedo reče uporabi prepovedanih snovi ali postopkov. A nekateri vendarle posegajo po različnih dodatkih k prehrani, ki morda vsebujejo nedovoljene in nezdrave snovi, ob tem pa se morda ne zavedajo vseh morebitnih negativnih posledic.

Slovenska antidopinška organizacija bo zato pred in med Ljubljanskim maratonom prvič poskrbela za ozaveščanje tudi na področju rekreacije pri nas.

Ob tem bodo tudi splošno javnost opozorili, da goljufanje in iskanje bližnjic ni prava izbira v športu in življenju nasploh.

 

 

 

O kampanji in prepovedanih snoveh in postopkih v športu več preberite na vw-ljubljanskimaraton.si.

Vabljeni v tekaško šolo Tomas sporta 

11. oktober 2014 21:04:00

tomas sport vadbaPrecej možnosti za redno tekaško vadbo, seveda pod bolj ali manj strokovnim vodstvom, smo omenili že v minulih novicah, ki so objavljene v preteklih mesecih. Najnovejšo ponudbo pa so predstavili pri Tomas sportu, trgovcu ki slovi po najkakovostnejši ponudbi tekaških copat in strokovnemu svetovanju. Povezali so se s kranjskim vrhunskim atletom in olimpijcem Rožletom Prezljem in ustanovili tekaško šolo.

V njej ponujajo tri različne programe, od tedenskih tekaških tečajev, do skupinske in individualne vadbe. Ob tem pa boste udeleženci lahko koristili popuste pri obisku ortopeda, pa pri nakupih v Tomas sportu, imeli pa boste tudi možnost brezplačnih testiranj opreme in telesne pripravljenosti.

Vadba poteka tudi v Ljubljani.

 

 

Podrobnosti si preberite na www.superge.si.

Na Sportalu so objavili vse tri daljše trase Ljubljanskega maratona 

7. oktober 2014 13:15:00

sportalSpremembe trase si je dobro ogledati tudi v živo. Tako se je lažje pripraviti in odteči izbrano razdaljo. A vsi si tega ne boste mogli ali utegnili privoščiti, zato je portal Siol.net pripravil vožnjo, tek ali sprehod čez vse tri preizkušnje Volkseagen 19. Ljubljanskega maratona. Na 10, 21 in 42 kilometrov.

 

 

Kje boste torej tekli ali navijali, si poglejte na www.siol.net/sportal.

Stran 30 od 38 << < 20 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 > >>