Tekaške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (377)
  • Komentarji (1)

Arhivi

10. Veronikin tek 

10. oktober 2018 8:12:00

10. Veronikin tekDrugo soboto v oktobru se mestno jedro Kamnika spremeni v pravo tekaško progo. Veronikin tek, ki je bil ob 780-letnici prve omembe mesta prvič organiziran leta 2009, je sčasoma postal nepogrešljiv jesenski tekaški dogodek, ki vsako leto pa privabi veliko število tekmovalcev.

Tekači se lahko podajo na eno izmed petih tras, ki potekajo po ulicah srednjeveškega mestnega jedra v Kamniku in po okolici Kamnika. Start in cilj sta na Glavnem trgu. Trasa mlajših kategorij poteka po ulicah starega mestnega jedra, glavni tek na 10 km, pa poteka v enem krogu po mestnem jedru in okolici. Proga je večino asfaltirana, delno pa poteka po makadamskih cestah, brez večjega vzpona ali spusta.

Tekmujejo tudi kamniški osnovnošolci in srednješolci, ki imajo v sklopu Veronikinega teka organizirano Odprto šolsko prvenstvo, kjer se učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pomerijo za naslov občinskih prvakinj oziroma prvakov.

Veronikin tek je del serije Gorenjska, moj planet. V okviru serije boste pretekli nekaj najlepših tekov v gorenjskih mestih in turističnih središčih.

Prijave in več informacij: 10. Veronikin tek

Kuharski tek - skupinski trening 

2. oktober 2018 13:33:00

Kuharski tek - skupinski treningV soboto, 6. oktobra, vabljeni na KUHARSKI TEK, že štirinajsti brezplačni skupinski tek in nordijsko hojo pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona. Zbirno mesto bo 8.00 zjutraj pri Koseškem bajerju. Skupina za 31 kilometrov bo pričela že ob 7.00. Tekači razdeljeni v štiri skupine, boste v lahkotnem koraku pretekli približno 7, 17, 21 in 31 kilometrov, ena skupina pa bo šla na nordijski pohod.

Na dogodku bo organizirana tudi športna animacija za otroke 6-12 let in Priprave JUNIOR by Garmin. Udeležba je brezplačna, prijava otrok je zaradi organizacije aktivnosti obvezna. 8deležba je brezplačna, prijava otrok je zaradi organizacije aktivnosti obvezna – TUKAJ. Vsi otroci dobijo majčko Priprave JUNIOR by Garmin.

Poskrbljeno bo tudi za:

– MASAŽE – z gelom Pernaton Slovenija, uradnim regeneracijskim gelom ,

– IZOTONIK – z napitkom Isostar Slovenija, uradnim izotonikom,

– REGENERACIJSKI ŠEJK – s šejkom Dukat Fit, uradnim regeneracijskim napitkom,

– MOTIVACIJO – z motivacijskim projektom #VZTRAJAM Vztrajam Banka SKB

– MERITEV TRASE – z uradnim merilcem kilometrov GARMIN SLOVENIJA

– NAJLEPŠI OUTFIT – z opremljevalcem adidas Running z najlepšo kolekcijo

Več informacij: KUHARSKI TEK skupinski trening

Dobrodelni tek – koraki za tačke 2018 

1. oktober 2018 13:36:00

Dobrodelni tek - koraki za tačke 2018V soboto, 6. oktobra, od 8. do 18 ure vabljeni na 3. dobrodelni dogodek Koraki za Tačke, ki bo potekal ob Koseškem bajerju in delu steze Poti spominov in tovarištva, kjer se boste lahko družili, zabavali, tekli ali sprehajali ljubitelji kosmatincev.

Na dogodku zbrana sredstva za pomoči potrebne živali bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža, ki ga vodi priljubljeni slovenski glasbenik Trkaj. Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev, je letošnji cilj širiti ozaveščanje glede problematike zapuščenih živali pri nas, izobraževanje in osveščanje otrok glede skrbi za živali in spodbujanje potencialnih posvojiteljev, da bi brezdomne živali dobile topel in varen dom. Osrednja točka dogodka bo tek oziroma sprehod po skoraj 5 kilometrov dolgi trasi, vsak udeleženec pa bo lahko sam ali skupaj s svojim pasjim prijateljem korake prispeval po svojih željah in zmožnostih, ves dan v času trajanja dogodka.

Na dogodku se bodo predstavile organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali, terapevtski kužki, pasji frizer, veterinarska postaja. Poleg tradicionalnega srečelova boste lahko sodelovali tudi v prav posebni licitaciji, se slikali z zabavnimi "photo propsi" in sodelovali v super nagradni igri.

Več informacij: FB Koraki za tačke 2018 in www.boljsi-svet.si

39. tek na Šmarno goro 

1. oktober 2018 10:43:00

Šmarna gora - foto Primož HiengV soboto, 6. oktobra, ste vabljeni na 39. tek na Šmarno goro z vrhunsko mednarodno udeležbo. Tek na Šmarno goro je odprt za vse ljubitelje teka in Šmarne gore in je enkratna priložnost, da se povsem običajni rekreativec na startni črti postavi ob bok nosilcu medalje na evropskem ali svetovnem prvenstvu.

V kolikor se želite pomeriti z njimi, se lahko še vedno prijavite, in sicer na dan prireditve od 8.00 do 9.30 na startu teka. Prijavnina je 15 € za daljšo progo in 10 € za krajšo.

Start bo ob 10h v športnem parku Policijske akademije v Tacnu (Rocen), razglasitev rezultatov pa ob 12:30 na vrhu Šmarne gore.

Več informacij:  www.smarnagora.siZalin urbani tek  

26. september 2018 14:37:00

Zalin urbani tek V soboto, 29. septembra, vabljeni na ZALIN URBANI TEK, brezplačni skupinski tekaški trening v sklopu Volkswagen 23. Ljubljanskega maratona.

Prvih 100 udeležencev čaka presenečenje tekaška majica in rožnata bandana #zmagjevecvrst, s katero organizatorji podpirajo prizadevanja društva Europa Donna Slovenija.

Zbirno mesto bo ob 9.00 uri zjutraj pri Koseškem bajerju. Dogodek je brezplačen in odprt za prijavljene tekače na Volkswagen 23. Ljubljanski maraton.

Tekači razdeljeni v dve skupini boste v lahkotnem koraku pretekli 7 in 15 kilometrov, okusili skrivnosti mestnega teka in začutili utrip urbane tekaške legende. Daljša skupina bo šla po zaslužen razgled nad mesto na Ljubljanski grad, prva skupina pa bo pustila sled na Plečnikovi promenadi.

Dobra volja je zagotovljena. Osvežitev po koncu pa tudi!

Več informacij: Zalin urbani tek7. Medvoški tek 

26. september 2018 14:35:00

7. Medvoški tek7. Medvoški tek, se bo odvijal v soboto, 29. septembra, od 15.30 dalje na tradicionalnem prizorišču poleg Športne dvorane.

V športnem društvu Efi so Medvoški tek prvič organizirali leta 2011 in od takrat so Medvode eno izmed mest, ki imajo svoj tek. Medvoški tek vedno poteka zadnjo soboto v mesecu septembru, tekači pa se lahko preizkusijo na 5, 10 in 20 km razdalji. Tudi letos bo z Vzajemkovim tekom poskrbljeno za otroke.

Opis trase

Štart teka na 5, 10 in 20 km bo pri športni dvorani Medvode. Teče se do cerkve na Ladji, pri cerkvi se zavije levo, vzporedno z železniško progo se pride do prvega klanca, teče se mimo glasbene šole in na koncu zavije desno po Donovi mimo lekarne. Na križišču se zavije levo mimo Mercator centra, Štirih mačk, občine, mimo Donita, vrača se po Donovi cesti do vrha, na vrhu se zavije levo in teče 150 m do vrtca, pred vrtcem se zavije desno in na križišču levo v cilj.

Več informacij in prijave: 7. Medvoški tek

Aviratek - tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh 

24. september 2018 14:40:00

AviratekProstovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični za vse ljubitelje rekreacije, željnih novih dogodivščin in doživetij tudi letos organizira tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh. Vabljeni na Aviratek 2018, ki bo potekal 29. septembra 2018, s startom ob 10. uri, v Šentvidu pri Stični.

Aviratek, poznan in uveljavljen kot dolenjski tek s premagovanjem najrazličnejših ovir na območju Šentvida pri Stični in bližnjih vasi, je med številnimi ljubitelji teka in adrenalina že dobro uveljavljena prireditev, ki je že davno prerasla lokalne okvirje, saj na njej vsako leto sodeluje več sto udeležencev iz vseh koncev Slovenije. Na njem lahko tekmovalec preizkusi svojo vzdržljivost, spretnost, hitrost, telesno moč in seveda pogum, poleg tega pa doživi pravo akcijo ter avanturo. Tudi letos bo potrebno po okoliških poljskih in gozdnih poteh ter na motokros progi preteči 8 kilometrov, a bolj kot dolžina proge so čar in izziv tega teka ovire, ki bodo tekmovalce pričakale na progi. Ovire bodo organizatorji postavili iz naravnega materiala kot so bale slame, lesena piramida, hlodi …neizogibna sta tudi blato in voda. Ogrevanje pred startom bo vodila strokovno usposobljena oseba Studia V.I.P. iz Ivančne Gorice.

Tudi letos bo Aviratek dobrodelna prireditev, saj bodo organizatorji del sredstev od startnine namenili v dobrodelne namene in sicer bodo zbrana sredstva namenili delovanju Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Na Avirateku je možno sodelovati kot posameznik ali kot ekipa treh in več članov. V obeh primerih sta dve kategoriji: ženske in moški. Mešane ekipe sodijo v kategorijo moških ekip.

Mini Aviratek

Organiziran bo tudii t.i. Mini Aviratek za otroke in mladino. Začetek bo predvidoma ob 14.30 oz. takoj po končani prireditvi za odrasle. V ciljnem prostoru na travniku bo urejen poligon Mini Avirateka za otroke in mladino. Za najmlajše bo organiziran Mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in tri kilometre z od petimi do dvanajstimi ovirami.

Startnina:

15 EUR za plačilo do 5. septembra 2018

20 EUR za plačilo od 6. septembra do 15. septembra 2018

25 EUR za plačilo od 16. septembra do 25. septembra 2018

30 EUR za prijave in plačilo 26., 27., 28. in 29. septembra 2018

Vsak udeleženec dobi Aviratek majico, topel obrok in pijačo ter posebno priznanje. Za preoblačenje bo prostor v ogrevanem šotoru.

Več informacij: Aviratek

Tek čez mostove Ljubljanice 

5. september 2018 10:36:00

Tek čez mostove LjubljaniceV soboto, 8. septembra, vabljeni na TEK ČEZ MOSTOVE LJUBLJANICE, skupinski brezplačni tek pod okriljem projekta Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton. Dobrodošli vsi ljubitelji teka!

Zbirno mesto bo na Špici, na ljubljanski plaži, ob 17. uri. Tek bo potekal cik-cak čez vse mostove Ljubljanice do Most in nazaj v skupni dolžini približno 10 km.

Mostovi zbližujejo! Po teku sledi sproščeno druženje v športno - glasbenem vzdušju.

Več informacij: Tek čez mostove Ljubljanice 9. Nočni tek Ljubljanica 

3. september 2018 10:50:00

Nočni tek LjubljanicaV soboto, 8. septembra, vabljeni na tekaški spektakel v centru najlepšega mesta v Evropi. Tek bo potekal na 5 km, 10 km in nočni mali maraton 21 km. Za podjetja, klube in ekipe so na voljo tudi ŠTAFETNI TEKI 10 km in 21 km. Start tekov bo ob 20. uri z Mestnega trga.

V prijavnino je vključeno tekaška ali spominska majica dogodka, spominski nahrbtnik, darila pokroviteljev dogodka, spominsko diplomo, spominsko medaljo, sadje in vodo na okrepčevalnicah, sladico v cilju, zdravstveno oskrbo na dogodku, sodelovanje v žrebu bogatih nagrad, zavarovanje odgovornosti in merjenje časov s čipi ter računalniška obdelava rezultatov.

Več informacij in prijave: 9. Nočni tek Ljubljanica

Poletni tek - 9. skupinski trening 

19. junij 2018 10:38:00

9. skupinski tek - POLETNI TEKV soboto, 23. junija, vabljeni na POLETNI TEK, deveti skupinski brezplačni tek in nordijsko hojo pod okriljem Volkswagen Ljubljanskega maratona.

Tekači, razdeljeni v štiri skupine, bodo v lahkotnem koraku pretekli približno 7, 12 in 19 kilometrov, ena skupina pa bo šla na nordijski pohod poletnih nasmejanih obrazov.

Zbirno mesto je pri Koseškem bajerju ob 7.00 za skupino, ki bo odtekla 19 km in ob 8.00 za ostale tekače.

Po teku sledi regeneracija, raztezanje, ob prijetnem klepetu pa bo čas tudi za počitek in druženje. Na razpolago bodo maserji, ki bodo poskrbeli za sprostitev utrujenih nog.

Poskrbljeno bo tudi za:

– MASAŽE – z gelom PERNATON, uradnim regeneracijskim gelom ,

– IZOTONIK – z napitkom ISOSTAR, uradnim izotonikom,

– REGENERACIJSKI ŠEJK – s šejkom DUKAT FIT, uradnim regeneracijskim napitkom,

– MOTIVACIJO – z motivacijskim projektom #VZTRAJAM

– MERITEV TRASE – z uradnim merilcem kilometrov GARMIN

– NAJLEPŠI OUTFIT – z opremljevalcem ADIDAS z najlepšo kolekcijo

Več informacij: 9. skupinske priprave na Ljubljanski Maraton  

Stran 12 od 38 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 20 > >>