Tradicionalni dvodnevni pohod po mejah občine Ig

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

14. junij 2017 8:58:00

Občina IgSte si kdaj zaželeli, da bi v enem dnevu obiskali Krim in Mokrc? Zdaj imate priložnost. Pa ne le oba najvišja vrhova občine Ig, tudi stezice in poti občine, po katerih sicer verjetno na bi nikoli hodili.

Društvo Fran Govekar Ig v sodelovanju s Planinskim društvom Krim v soboto, 17. in nedeljo, 18.  junija, vabi na tradicionalni  dvodnevni pohod po mejah Občine Ig. Start bo ob 7.00 na Hipodromu Vrbljene.

Iz Vrbljen bo pot vodila na Krim, se spustila do Iškega vintgarja, in se spet povzpela na desni breg Iške do Sivih dolin. Nadaljevala se bo po zgornjem robu Kozlovih sten do Petelinovih dolin, od tam pa usmerila na Mokrc, kjer se bo spustila do gozdarske hiše in po trasi nekdanje žičnice za spravilo lesa, nato do Doma na Kureščku, koder bo organizirana večerja in nočitev.

Po zajtrku sledi spust do Visokega in Rogatca nad Želimljami ter Želimlja. Po vzponu na Klado sledi spust do do Sarskega in Kremenice. Pod se bo nadaljevala  po Barju do Maha, od tam pa do bencinske črpalke, ter po kolovoznih poteh med njivami  do Bresta, po Koščevi učni poti in mimo Barjanskih oken. Iz Podkraja bo ponovno sledil vzpon po gozdni poti do kamionske poti, katera skoraj vodoravno vodi nad hipodrom v Vrbljenu, kjer je tudi cilj pohoda.

Sobotna trasa je dolga štiriindvajset kilometrov s 1700 m vzpona in 1200 m spusta, nedeljska pa trideset kilometrov s 400 m vzpona in 900 m spusta.

Prijave z osnovnimi podatki (ime in priimek, datum rojstva, el. naslov in GSM) posredujte na e-naslov info@dfg.si ali GSM 051-374-475 (Alenka).

Prijavnina znaša 20 evrov in vključuje organizacijo in vodenje pohoda, spominsko majico, večerjo, zajtrk in nočitev.

Več informacij in prijave: 14. pohod po mejah občine Ig

Komentarji na to objavo so zaprti.