Teden športa 2017

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

5. september 2017 7:51:00

Razgibajmo Ljubljano - Teden športaOd 9. do 15. septembra boste v okviru projekta Razgibajmo Ljubljano na Kongresnem trgu, Stritarjevi ulici, v parku Zvezda, Kopališču Kolezija in Športnem centru Triglav spoznali bogato ponudbo športnih priložnosti v našem glavnem mestu.

Športna tržnica, 9. september, Kongresni trg

Sobota bo v znamenju predstavitve programov športnih organizacij na Športni tržnici. Med 9. in 16. uro se boste na Kongresnem trgu in v parku Zvezda lahko seznanili s športnimi panogami od A do Ž in se pozanimali o lokacijah ter urnikih vadbe. Medtem bosta na istem mestu potekala zaključna prireditev Ulične košarke 2017.

Plavalni preizkus in vadba na otokih športa, 10. september

V nedeljo, 10. septembra bo skoraj hkrati živahno na kopališču Kolezija, kjer se boste lahko preizkusili predvsem v nekaterih plavalnih disciplinah, svojo vzdržljivost pa preverili na Cooperjevem plavalnem preizkusu (ob 10. uri, 12 minut plavanja, 1 in 2 km maraton, prijave na licu mesta, informacije barbara@riba-drustvo.si ali 031 742-782, www.riba-drustvo.si).

Ves dan bodo na ljubljanskih otokih športa, to je na trim stezah in otokih ter zunanjih fitnes napravah, potekala svetovanja športnih strokovnjakov o primernosti in učinkovitosti vadbe na teh napravah.

Vadba na otokih športa, 11. september

Tudi ponedeljek, 11. septembra, bo gibalni del namenjen vadbi na otokih športa.

Ali sem fit, 12. september, Stritarjeva ulica

Torek, 12. septembra, bo namenjen predstavitvi programov, ki so namenjeni predvsem starejšim in manj telesno dejavnim. Na Stritarjevi ulici se bodo z različnimi meritvami in nasveti predstavili strokovnjaki s področja zdravstva, prehrane in športa.

Miniolimpijada, 13. in 14. september, Kongresni trg

13. in 14. septembra se bo devetsto osnovnošolcev seznanilo in preizkusilo v okoli petdesetih športnih panogah. Miniolimpijada bo med 9. in 12. uro potekala na Kongresnem trgu, pokrovitelj pa je Olimpijski komite Slovenije. Še dvesto srednješolcev pa se bo pomerilo v orientacijskem teku. Vabljeni na ogled in spodbude.

Igraj se z mano - Bodi športnik, 15. september, ŠC Triglav

Petek, 15. September, pa bo posebej pomemben dan za okoli petsto šolarjev, ki sodelujejo v prilagojenem programu. Mednarodni športno - družabni dogodek, bo pravzaprav združen športni dan za učence s posebnimi potrebami in vse ostale otroke in učence. Pri Športnem centru Triglav in na nogometnih igriščih v Jami ob Vodovodni cesti, se bodo med 9. in 12. uro preizkušali v različnih običajnih ali prilagojenih športih, ob tem pa jih bodo spodbujali tudi nekateri znani Ljubljančani.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Več informacij: Razgibajmo Ljubljano 

Komentarji na to objavo so zaprti.