Pohodniške novice

Aktivne zimske počitnice na Veliki planini 

15. februar 2018 11:11:00

Velika planinaNa Veliki planini vlada pravo zimsko vzdušje! Snega je dovolj za zimske aktivnosti, kot so smučanje, sankanje, pohod s krpljami in druge zimske vragolije, ki jih premore otroška kot tudi odrasla domišljija.

Med zimskimi počitnicami bodo na planini v sodelovanju s ŠD Grbina pripravili tudi snežni park, kjer bodo otroci lahko izvajali vragolije na smučkah vsak dan med 17. in 24. februarjem ter med 26. februarjem in 4. marcem. Med obratovanjem parka bo otrokom na voljo tudi smučarski učitelj. Park poteka po delu družinske proge, ki jo lahko dosežete z vlečnico Zeleni rob ali sedežnico Šimnovec.

Več informacij: Velika planina


Nočni pohod za otroke  

14. februar 2018 11:22:00

Polhograjska grmada - foto Hribi.netŠtudentsko društvo SILAQ  v soboto, 17. 2. 2018, ob 18.00 vabi na nočni pohod za otroke. Zbirno mesto bo pred kulturnim domom Šentjošt, od koder bo potekal voden pohod v neznano.

Priporočena so topla zimska oblačila, dobra obutev in naglavne svetilke. Ob povratku sledi ogled filma v kulturnem dogodku, poskrbljeno pa bo tudi za topel čaj in piškote.

Več informacij: Občina Dobrova – Polhov Gradec

 
 
 
 
foto: Hribi.net
 

Nagradna igra – nočno sankanje na Veliki planini 

31. januar 2018 9:12:00

Nočno sankanje Velika planinaNočno sankanje na Veliki planini je priljubljena aktivnost med pari, družinami in večjimi skupinami. Poteka po 2 kilometra in pol dolgi, razsvetljeni progi. Nepozabnega doživetja pa se tokrat, z malo sreče,  lahko udeležite celo brezplačno – s sodelovanjem v nagradni igri na facebook strani Velike planine, v okviru katere bodo srečnemu izžrebancu ali izžrebanki dve brezplačni sankaški vozovnici.

Sankanje je eno bolj priljubljenih zimskih doživetij, še posebej za najmlajše, sedaj ga lahko izkusite tudi  Veliki planini, kjer poteka nočno sankanje na urejeni 2,4 km dolgi progi, ki se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec.

Proga poteka med tradicionalnimi velikoplaninskimi kočami in je ponoči osvetljena. Po prihodu v cilj se sankači lahko s sedežnico znova zapeljejo do starta, tako se po progi v času obratovanja lahko spustijo kolikokrat želijo.

Sankanje poteka od četrtka do nedelje med 17.00 in 20.00 uro. Še posebej lepo vabljene družine, za katere so pripravili ugodno družinsko karto. Za vse ljubitelje s soncem obsijanimi dogodivščinami je možno tudi dnevno sankanje, vendar le za v naprej najavljene skupine.

Osebam mlajšim od 14. let je sankanje dovoljeno le v spremstvu odrasle osebe. V primeru slabega vremena sankanje odpade, zato priporočamo, da se predhodno pozanimate o razmerah na Veliki planini na tel.: 01 832 72 59.

Vabljeni na snežne radosti!

Več informacij: Nočno sankanje na Veliki planini

Vabljeni na osrednji turistični sejem v Sloveniji – Natour Alpe-Adria 

31. januar 2018 8:57:00

Natour Alpe-AdriaOd 31. januarja do 3. februarja se bo na GR odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

Aktivni oddih v naravi bodo predstavili mnogi akterji pri nas, kot so Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije s prek 150 lokalnih skupnosti in društev, Ribiška zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje, Zavod za gozdove Slovenije, Združenje slovenskih turističnih kmetij, pridružuje pa se jim nekaj tujih destinacij.

Na 29. Natour Alpe-Adria sodeluje 200 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike, Jordanije in Nepala. Dogajanje na razstavnih prostorih bo spremljalo bogato dogajanje, od strokovnih posvetov do potopisnih predavanj.

Več informacij in program: Natour Alpe-Adria

Izlet po Ljubljanskem barju 

31. januar 2018 8:38:00

Izlet po Ljubljanskem barjuOb Svetovnem dnevu mokrišč v soboto, 3. februarja, Krajinski park Ljubljansko barje vabi na odkrivanje skrivnostnih barjanskih tal in voda, ki vam jih bodo na delu Poti ob reki Iški – Okljuk in na Poti barjanska okna predstavili njihovi zaposleni

IZHODIŠČE IZLETA

Pri gostišču Kolišče, Lipe 1 v Lipah ob 9. uri.

Do izhodišča se lahko pripeljete tudi z avtobusom mestnega prometa št. 19B.

POTEK POTI

Pot je dolga 5 km, z vsemi ogledi pa bo trajala približno 3-4 ure.

Sprehodili se bomo od gostišča Kolišče po delu Poti ob reki Iški – Okljuk, ki poteka ob reki Iški, in se nato podali na Pot barjanska okna, kjer si bomo ogledali eno izmed zanimivosti Ljubljanskega barja – barjanska okna. Vračali se bomo po isti poti.

Izlet bo potekal po makadamski cesti. Priporočamo, da se vremenskim razmeram primerno obujete in oblečete. V primeru izredno slabih vremenskih razmer (močan dež, …) izlet odpade.

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Prijave so možne do zapolnitve praznih mest do petka, 2. februarja 2018, do 12. ure na e-naslovu: info@ljubljanskobarje.si ali tel. št. 08 2052 350, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije o izletu.

Udeležba je brezplačna.

8. Sobraški pohod - pohod po sosednjih vaseh  

16. januar 2018 11:10:00

Sobraški pohodProstovoljno gasilsko društvo Sobrače in Krajevna skupnost Sobrače vabita na 8. tradicionalni Sobraški pohod po okoliških vaseh, ki bo potekal v nedeljo, 21. januarja 2018. Zbor udeležencev bo ob 9. uri pred gasilskim domom Sobrače v Šentvidu pri Stični.

Pohodniki se bodo podali na 15-kilometrsko pot, ki se prične z vzponom do čagoške kapelice, nadaljuje skozi vas Bukovica, po večjem vzponu na Felič Vrh ter nato skozi vasi Javorje, Vrata, Višji Grm in Kalce. Ob prihodu na cilj bo vztrajne pohodnike čakala pogostitev s toplim obrokom in sladkimi dobrotami sobraških gospodinj.

Pohod bo organiziran v vsakem vremenu. Hoja na lastno odgovornost.

Več informacij: www.ivancna-gorica.si/namig-za-premik

Grem, greva, gremo na Orle 2018 

15. januar 2018 11:08:00

Pogled z Orel na Ljubljansko barjeV mesecu januarju se je pričela tradicionalna akcija Grem, greva, gremo na Orle, ki že peto leto zapored vabi k rednemu pohodništvu po Golovcu, Zadvorskem hribu in vseh ostalih poteh, ki pripeljejo na Orle. Akcija, ki se je pričela 1. januarja in bo trajala vse do konca leta 2018, je namenjena tudi spodbujanju redne in zdrave rekreacije v neposredni bližini vašega doma.

Orle ležijo na 453 metrov visokem hribu, ki je vzhodni podaljšek Golovca in sosed nekoliko višjega Molnika, dostopne iz številnih smeri in izhodišč: praktično iz centra Ljubljane po grebenu Golovca, z dolenjske strani iz Rudnika in Lavrice, s severa prek Urha, iz Zadvora, Podmolnika, Bizovika ali Hrušice, za iznajdljive in radovedne pa še po raznih drugih poteh. Iz katerekoli smeri se že povzpnete do cilja, vas čaka svežina na krajšem, ne več kot dvournem, pohodu. Čas vzpona lahko pohodnik poljubno skrajša ali podaljša, saj si smer vzpona in sestopa izbere vsak pohodnik sam, ŠD Zadvor pa na tem mestu dodaja, da so vse pohodniške poti, ki peljejo na Orle primerne za rekreativce vseh starosti. Poleg žiga vas v Gostilnici Orle lahko pričaka okrepčilo ter razgled v vse smeri na okoliške hribe, Barje in del mesta, v jasnem pa do oddaljenih vršacev Kamniških, Karavank in Julijcev.

Do Orel se lahko pride peš iz več smeri :

iz Brunarice Zadvor po TRIM stezi in naprej do Orel,

iz Urha po lepi gozdni poti,

iz Bizovika,

iz Hrušice,

iz Centra preko Golovca,

iz Rudnika,

iz Podmolnika.

Več informacij: www.sportnodrustvozadvor.si

8. Stojkov nočni pohod 

4. januar 2018 8:16:00

Stojkov nočni pohodV soboto, 6. januarja 2018, vabljeni na tradicionalni 8. Stojkov nočni pohod, Želimlje - Zapotok - Želimlje. Start je ob 18. uri izpred Gasilskega doma v Želimljah.

Za skupino, ki gre iz Zapotoka, je start ob 16. uri izpred RTC Zapotok. Pohodniška oprema naj bo vremenu primerna (pohodne palice, baterijska svetilka). Pohod se izvede v vsakem vremenu.

Pot je srednje zahtevna, v trajanju cca 2 uri v eno stran. Je označena, v skupini vodena, za individualno podajanje na pot na lastno odgovornost.  V RTC Zapotok se boste okrepčali z joto in toplim čajem ter se poveselili ob živi glasbi.

Startnina je 7 €. Vabljeni na nočno pohodniško avanturo.

Več informacij: 8. Stojkov nočni pohod


27. Nočni pohod na Polhograjsko Grmado  

4. januar 2018 8:13:00

Nočni pohod na Polhograjsko GrmadoPlaninsko društvo Blagajana Polhov Gradec vabi na 27. »Nočni pohod na Grmado«, ki tradicionalno poteke prvi januarski petek po polni luni. Tokrat bo to v petek, 5. januarja 2018.

Vpis in začetek pohoda je pri gostilni Pratkar v Polhovem Gradcu od 18. do 22. ure. Pohodniška oprema naj bo prilagojena vremenskim razmeram (čelna svetilka, palice in dereze po potrebi).

Vabljeni!

Več informacij: 27. Nočni pohod na Polhograjsko GrmadoNovoletni pohod do gobarskega doma na Šentrumarju 

3. januar 2018 8:15:00

Pohod do gobarskega doma na ŠentrumarjuDruštvo gobarjev Štorovke Šentrumar Hočevje v soboto, 6. 1. 2018, vabi na tradicionalni novoletni pohod do gobarskega doma na Šentrumarju.

Pohod bo potekal v spremstvu vodnikov, ki bodo pohodnike ob 9.00 čakali na treh zbirnih mestih:


pri gasilskem domu v Hočevju,
pri Jakličevem domu na Vidmu in 
pri trgovini Miša na Krki. 

Pri gobarskem domu na Šentrumarju bodo članice in člani DGŠŠ Hočevje poskrbeli za dobro razpoloženje in okrepčilo. 

Pohod je nezahteven in je primeren tudi za družine z mlajšimi otroki. 

Več informacij: www.dobrepolje.si  

 

Stran 8 od 35 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 > >>