Pohodniške novice

-junij 2020+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (439)
  • Komentarji (1)

Olimpijski dan s športnimi asi 

10. junij 2014 19:07:00

Olimpijski danVabljeni v Arboretum Volčji Potok na družinski OLIMPIJSKI DAN s športnimi ASI. Dan boste preživeli s slovenskimi vrhunskimi športniki, se veselili njihovih uspehov ter imeli priložnost, da jih spoznate od blizu. Dogajanje bo športno in zabavno. Družili se boste v nedeljo, 22. junija.

Za vas pripravljajo številne dejavnosti: atraktivno prijateljsko nogometno tekmo, v kateri se bodo pomerili olimpijski športniki in slovenski nogometaši. To bo hkrati  tudi priložnost, da jih spoznate, poklepetate in se fotografirate z njimi.

Ker ta dan svoj dan praznuje Mednarodni olimpijski komite, se boste odpravili na kratko olimpijsko hojo, dvokilometrski sprehod po parku. Najmlajše čaka Miniolimpijada, kjer jim bodo animatorji pričarali pravo olimpijsko vzdušje.

Dan boste zaključili s koncertom na trati ob dinamičnih brazilskih ritmih Big banda RTV Slovenija z gostjo Alenko Godec.

 

Več na www.adriatic-slovenica.si.

Začetek poletne planinske sezone 

10. junij 2014 18:09:00

nesreče v gorahV naši regiji se le Kamničani neposredno stikajo z visokogorjem, k njim in tudi drugod pa se zelo radi odpravljajo tudi številni prebivalci ostalih občin. Po statistiki, ki sicer velja za celotno državo, v hribe redno zahaja 300.000 Slovenk in Slovencev, naše koče pa vsako leto obišče okoli milijon gostov, ki so v večini primerov ustrezno telesno pripravljeni, vprašanje pa je, če so tudi dovolj dobro opremljeni za primere spreminjanja vremenskih razmer. Lani je Gorska reševalna služba zabeležila 393 intervencij, letos že 166.

Planinska zveza Slovenije in Gorska reševalna zveza Slovenije ter njun skupni odbor Gore in varnost so pripravili informativno - preventivno - zloženko »Kako ravnamo v primeru nesreče v gorah ali reševalne intervencije« z osnovnimi napotki, kako ravnati v tem primeru ter kako ravnati, da do nesreče ne bi prišlo.

 

Želimo vam varen korak in pazite nase!

Nova naravoslovna učna pot 

6. junij 2014 12:33:00

Naravoslovna pot kosezeKrajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib leži v središču urbanega okolja mesta Ljubljane. Pomembna funkcija parka je zato izobraževanje javnosti, zlasti na področju naravoslovja, naravovarstva in okolja. Namen projekta je bil na podlagi predlagane vizije in operativnih ciljev razvoja izobraževalnih dejavnosti v parku pripraviti idejni načrt za dve učni poti.

Naravoslovna učna pot Koseški bajer (dolžina je 850 m) je že odprta in v uporabi, obsega pa pet točk z informacijskimi tablami na katerih boste, ob pomoči informacijskih tabel, izvedeli več o prebivalcih Koseškega bajerja in pomenu tamkajšnjih življenjskih okolij.

Druga pot še nastaja in se bo imenovala Gozdna učna pot Tivolski vrh (dolžina bo 1,75 km) obsega deset točk z informacijskimi tablami in predstavlja značilnosti gozdnega ekosistema ter pomen gozdov za človeka.

Sobe poti nadgrajujeta Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki vsem skupinam obiskovalcev ponuja možnost za kakovostno doživljanje narave ter omogoča razvoj okoljevarstvene in naravovarstvene ozaveščenosti družbe.

Sicer pa je na ljubljanskem gozdnogospodarskem območju več gozdnih in naravoslovnih učnih poti s katerimi upravlja Zavod za gozdove skupaj s partnerji, oglejte pa si jih na www.zgs.si.

iVitalis nordijska hoja 

4. junij 2014 12:53:00

bisernicaPreprosto gibanje z uporabo palic, oplemeniteno s posebnimi vajami – je vadba, ki krepi telo in duha. iVitalis nordijska hoja je enostavna, zdrava, družabna, sproščujoča in zato dostopna vsakomur.

Vadba je namenjena vsem, ki bi se v prostem času radi družili in se hkrati odlično razgibali na svežem zraku. V zavodu Bisernica so običajno nordijsko hojo za večje učinke dodatno še obogatili z iVitalis vajami.

 

Več na www.bisernica.si.

Zakorakajte s Pulz športom 

4. junij 2014 12:45:00

pulzPulzov trening nordijske hoje poteka v majhnih skupinah in je primeren tako za začetnike kot za nadaljevalce, tako za mlade kot starejše! Skrbijo, da so skupine vedno prilagojene različnim stopnjam znanja in vzdržljivosti vadečih. Vadba običajno poteka po ravnem ali bolj razgibanem terenu. Med hojo pogosto naredite več različnih sklopov vaj za moč in raztezanje. Predvsem pa je to čas za uživanje v naravi in dobri družbi!

Srečujejo se vsak četrtek, ob 17.30 na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana, vadba pa poteka po uro in pol, z vse leto in v vsakem vremenu.

 

Več na www.nordijskahoja.com.

Hoja za vsakogar 

4. junij 2014 12:31:00

hojaDaleč najbolj priljubljen način gibanja in rekracije je hoja, ki jo poznamo v najrazličnejših izvedbah in še številčnejših namenih. Hodimo na sprehodih, če gremo na bližnji grič, po trim stezi ali pa v hribe oziroma gore. Pešačimo v službo šolo, po nakupih, na obiske, za rekracijo... Ne nazadnje nas večina ljubiteljev teka na smučeh pravzaprav hodi na smučeh. 

Hodimo tudi s palicami, ki nam dodatno pomagajo pri opori (zložljive oziroma teleskopske) ali pa delujejo kot vadbeni pripomoček, kot recimo nordijska hoja oziroma hoja po smučarsko. Po ravnem ali po manj zahtevnih terenih, druženje ob hoji ponujajo številna društva, neformalne skupine, vedno pa se je lotite lahko tudi sami. Planinska (in tudi nekatera druga) društva prirejajo varne pohode v sredogorje in še višje, za nordijsko hojo pa tudi pri nas skrbi še lepo število ponudnikov tudi v naši regiji. V naslednjih novicah bomo prav njim posvetili nekaj prostora, odločitev, če se jim boste želeli pridružiti, pa bo seveda le vaša.

Pa veste, kaj je nordijska hoja? Gre za eno najbolj učinkovitih in varnih gibalnih dejavnosti, ki pomaga ohranjati vzdržljivost in telesno kondicijo. Je enostavna, prijetna in primerna za vse starostne skupine. Vse kar potrebujete je veliko dobre volje, palice za nordijsko hojo in dobrega učitelja!

Na pohodnem delu Pohoda 2014 je sodelovalo skoraj 30.000 ljudi 

28. maj 2014 9:15:00

Pohod 2014Hoja oziroma pohodništvo je najbolj enostaven in pri nas priljubljen način ukvarjanja z gibanjem in športom. Da je tako, je dokazala tudi najbolj množična športnorekreativna prireditev pri nas (in še daleč naokoli), saj se je na podaljšan drugi majski konec tedna, dogodka v Ljubljani udeležilo skupaj skoraj 36.000 pohodnikov in tekačev vseh starosti.

Najbolj je opazno povečanje števila udeležencev med osnovnošolci in odraslimi, saj se jih je od lani prvih povečalo za skoraj tritisoč, drugih pa za kar šesttisoč (!). Nekaj manjša, a še vedno odlična je bila udeležba med vrtci in srednješolci. Organizator se bo v prihodnje torej moral bolj potruditi in motivirati ti dve skupini.

Podobna zgodba je tudi med tekači, ki so se udeležili Teka trojk. Med odraslimi se pozna povečevanje ševila tekaško aktivnega dela prebivalstva, a tudi dejstvo, da za tek ni bilo startnine. V cilj je zato priteklo približno štiristo trojk več, kot leta 2013, kar pomeni 1200 rekreativcev. Osnovnošolci so svojo udeležbo letos povečali le za trideset trojk, sijaki pa za šestdeset. Tudi njim bodo organizatorji, skupaj z nacionalno panožno zvezo, v prihodnje morali posvetiti več pozornosti.

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosuplju 

16. maj 2014 9:52:00

Županova jamaV soboto, 24. maja ob 13. uri, pri Županovi jami pripravljajo adrenalinsko obarvano popoldne, z vrsto zanimivih dejavnosti, ki se bodo odvijale na prostoru pred vhodom v jamo in v senci gozda. Posebej za to priložnost pa bo mogoče v Županovo jamo vstopiti skozi Stari vhod, ki je deset metrov globoko brezno, ki vodi naravnost v osrčje kraškega podzemlja, na mestu, kjer so v jamo vstopili njeni prvi raziskovalci pred natanko 88 leti (za varen spust bodo poskrbeli izkušeni jamarji Jamarskega kluba Novo mesto). Sledil bo ogled Županove jame z vodnikom.

Jamo, ki je v celoti električno razsvetljena, po njej pa vodi šesto metrov dolga turistična pot, obiščite s pohodno obutvijo in oblačili za temperatura 10 °C.

 

Več o dogodku preberite na www.zupanovajama.si.

Predprijava na Pohod 2014 ni potrebna 

25. april 2014 9:10:00
majica pohodSkoraj 35 kilometrov dolga pot okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev, je že od leta 1957 namenjena spominu na osvoboditelje Ljubljane, a tudi in predvsem spodbudi k gibanju in zdravemu načinu življenja. Prav to pa je njen glavni cilj tudi danes.
 
Pohodi so namenjeni vsem starostnim skupinam: predšolski otroci bodo hodili v četrtek, 8. maja, osnovnošolci ter dijaki v petek, 9. maja, družinsko ali posamično pa se boste pohoda udeležili v soboto, 10. maja. Med slednjimi bo posebna pozornost namenjena tistim, ki se boste odločili za hojo po celotni dolžini peščenega in zelenega obroča okoli Ljubljane.
 
Le v soboto boste na kontrolnih točkah lahko kupili tudi uradno majico prireditve.
 
 
 
Predprijave niso potrebne, za vse podrobnosti, tudi izhodišča, dolžine in trase pa poglejte na www.pohod.si.
 
Pa še to: ne ustrašite se dežja in bodite zato dobro opremljeni!

Vadba nordijske hoje s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:14:00

Pomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kjer do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka bo potekala pod nadzorom Mira Mavca, delavnice in vadbo nordijske hoje pa ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer vodita Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Stran 39 od 44 << < 20 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 > >>