Pohodniške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
 • RSS
 • Add To My MSN
 • Add To Windows Live
 • Add To My Yahoo
 • Add To Google

Statistika

 • Vnosi (476)
 • Komentarji (1)

Arhivi

Pohod 2020 

24. avgust 2020 8:58:00

PohodTudi v letu 2020 bomo organizirali družaben dogodek, ki vas ne bo pustil ravnodušnih in sicer že 11. jubilejni tradicionalni pohod po vrsti, poimenovan tudi – Polhograjski krog. Gre za pohod po krajinskem parku Polhograjskih Dolomitov in že samo ime pohoda (krog) nam pove, da se začne in konča na istem mestu in sicer v vasici Topol na Katarini. Trasa pohoda je letos razdeljena na tri težavnostne stopnje: lažji družinski,  mladinski  ter zahtevnejši klasični krog.

 

Kaj: 11. Jubilejni tradicionalni pohod po Polhograjskih Dolomitih

Kdo: Vsi ljubitelji narave in pohodov

Kje: Parkirišče ob osnovni šoli na Katarini (vasica Topol pri Medvodah)

Kdaj: Sobota, 29. avgust 2020, ob 8.30h

 

Več informacij najdete tukaj.

Družinski izlet v Polhov Gradec 

10. avgust 2020 10:48:00

PohodDružinski dan boste lahko pričeli v nedeljo, 16. avgusta ob 10. uri, z raziskovanjem Polhovega doživljajskega parka z interpretativnim vodnikom in iskanjem štampiljk s pomočjo Polhove knjižice.

Na poti po obronkih Polhograjske gore boste opazovali rastline in nabrane rastline prinesli v muzej, kjer boste izdelali herbarij, ga opremili z vsemi potrebnimi podatki in se podpisali s peresom. Spoznali boste zakaj je nekdanji lastnik graščine grof Rihard Ursini Blagaj tako pomemben za slovensko botaniko. Programu se pridružite z nakupom skupne vstopnice za Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij.

Več informacij o izletu lahko najdete tukaj.

Družinski izlet v Polhov Gradec 

13. julij 2020 9:40:00

PohodSi upaš na vodeno gozdno dogodivščino, ko gozd objame trdna tema? Pridi, polhu boš pomagal najti nov dom, potem pa nas v graščini pričaka čaj z grofom Blagajem!

Družinski dan bomo pričeli v nedeljo, 19. julija ob 10. uri, z raziskovanjem Polhovega doživljajskega parka z interpretativnim vodnikom in iskanjem štampiljk s pomočjo Polhove knjižice.

Na poti po obronkih Polhograjske gore boste opazovali rastline in nabrane rastline prinesli v muzej, kjer bomo izdelali herbarij, ga opremili z vsemi potrebnimi podatki in se podpisali s peresom. Spoznali bomo zakaj je nekdanji lastnik graščine grof Rihard Ursini Blagaj tako pomemben za slovensko botaniko. Programu se pridružite z nakupom skupne vstopnice za Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij.

Vstopnina znaša 7.5 eur na osebo. Vstopnica vključuje Polhovo knjižico, voden pohod z interpretativnim vodnikom, svinčnik in presenečenje ter čajanka z grofom Blagajem v Polhograjski graščini. Prijave niso obvezne, so pa zaželene.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

VODEN SPREHOD ČEZ PRAVLJIČNI ŠUMBERK 

6. julij 2020 9:55:00

PohodV soboto, 11. julija ob 10. uri vabljeni, da se udeležite sprehoda čez pravljični Šumberk, ki je že četrta pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc.

Po gorsko-pastirskih prigodah na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini na Pot močvirskih škratov na Mali plac in popotovanju s polhom rogoviležem v Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu (Polhograjska graščina), vas sedaj vabimo na čisto novo družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Tokrat se boste na pot odpravili z interpretativnim vodnikom, nekje sredi Šumberka pa vam bodo jamarji odkrili svet jamskega škrata Domželca.

Zborno mesto je v Češminovem parku, pot pa vas bo nato vodila ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Več informacij o pohodu pa najdete tukaj.

 

TRADICIONALNO SREČANJE V ZAVRHU POD ŠMARNO GORO 

29. junij 2020 9:13:00

PohodV soboto, 4. julija bo potekalo praznovanje 175. obletnice rojstva Jakoba Aljaža.

Ob 9. uri bo pred »Aljaževino«, v Zavrhu pod Šmarno goro, slavnostna akademija s kulturnim programom v počastitev 175. obletnice rojstva Jakoba Aljaža ter občinskega praznika Občine Medvode, ki ga praznujemo 6. julija, na rojstni dan Jakoba Aljaža.

Na akademiji bo tudi podelitev častnega znaka vsem, ki so v preteklem obdobju opravili Aljaževo pot od doma do doma.

Ob 11. uri bo na Šmarni gori spominska sv. Maša, ki jo tradicionalno daruje France Urbanija.

Več informacij o pohodu najdete tukaj.

Lepo vabljeni!

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

29. junij 2020 9:08:00

PohodV soboto, sobota, 04.07.2020, ob 10:00 vabljeni, da se udeležite vodenega pohoda po Poti močvirskih škratov na Mali plac. Udeležba na vodenem pohodu je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, je urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, vas tako posrka v doživetja, da boste potrebovali dlje – in obenem se vam bo zdelo, da je minilo kot blisk. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

 

24. POHOD PO SVARUNOVI POTI 

22. junij 2020 8:43:00

PohodČe bi radi preživeli nekaj ur v naravnem okolju in čudovitem razgledu ter užili »Svobodno sonce«, vas vabimo na 24. pohod po Svarunovi poti, ki bo 25. junija. Start bo od 6.30 ure naprej.

Celotna pot je krožna in je dolga 23 km ali 15 km – iz Želimlja vozi kombi, iz vsake postojanke pa lahko pokličete tudi prevoz. Letošnja posebnost bo nagovor Svaruna iz romana Pod svobodnim soncem.

Na cilju se bomo, po končani poti, okrepčali s Svarunovo juho (telečjo obaro) in prisluhnili kulturnemu programu.

 

Na poti se boste lahko ustavili na naslednjih postojankah:

         1. ZALOG:  KUD Škofljica-  predstavitev Janeza Nepomuka Primica,
         2. ZGORNJE BLATO: BIO prigrizki
         3. DRENIK: Društvo upokojencev Škofljica in Oldtimer club Škofljica– nekaj lanenega in mini razstava starodobnikov
         4. SMRJENJE: pogostitev v »hiši«, vodnjak želja
         5. GRADIŠČE: nekaj sladkega pod lipo in pozdrav Svaruna
         6. VRH: ogled gotske cerkve sv. Petra
         7. ŽELIMLJE: kava in izvirska voda, predstavitev F.S. Finžgarja
         8. PIJAVA GORICA
         9. ŠKOFLJICA: Svarunova malica  

 

Več informacij o pohodu najdete tukaj.

 

IZLET NA BAZEN 

15. junij 2020 10:45:00

Tradicionalni izlet na morje smo žal primorani zamenjati za bazen. Tokrat se bomo peš odpravili od Domžal do Kamnika po poti ob Kamniški Bistrici. Pot je dolga približno 14 km, kar nam bo vzelo 3h hoje. Na koncu bomo prah in umazanijo sprali s sebe v kamniškem letnem bazenu.

Zbor:

V soboto 20. junija 2020 se bomo vsi skupaj zbrali na makadamskem parkirišču pri trgovini Tuš v Domžalah ob 8.00.

Oprema:

Gojzarji niso potrebni, vseeno pa imejte primerno obutev (superge). Oblečeni bodite temperaturam in vremenu primerno. Nahrbtnik naj ima malico in pijačo, vrečko za smeti, dnevnik Mladega planinca…

Nikakor ne pozabite na zaščito proti soncu (kapa s šiltom, sončna očala, krema) in seveda kopalno opremo (brisača, kopalke), dobrodošle so tudi kakšne družabne igre (karte, frizbi, …).

Ne pozabite tudi na zaščitno masko za obraz.

V primeru slabega vremena izlet odpade.

Več informacij o izletu najdete tukaj.

ČRETA (920 m) – DOBROVELJSKA PLANOTA 

15. junij 2020 10:40:00

PohodČreta je eden izmed vrhov Dobroveljske planote. Greben povezuje Dobroveljsko planoto (na vzhodu) z Menino planino (na zahodu) in tako ločuje Vransko od Zgornje Savinjske doline. Čreta je lepa in pričakuje vaš obisk v vseh letnih časih – pozimi, ko planoto prekriva bela snežna odeja in poleti, ko se bohotijo cvetoči travniki. Vrh Črete je  prekrit z gozdovi visoko raslih dreves, med katerimi se razprostirajo travniki z gorsko travo, nizkim borovničevjem, konec avgusta pa lahko najdete tudi kakšno okusno brusnico.

Datum pohoda: 21. 6. 2020

Zbor in odhod: ob 7.30 - Pred Mercator centrom (nasproti City parka)

Opis in dostop:

Iz Ljubljane se bomo zapeljali do Vranskega in od tu proti vasi Vologa do prelaza Lipa, kjer je naše izhodišče (721 m).

Pot: je lahka, le ponekod so strmi odseki (vzpon na Tolsti vrh).

Skupna dolžina poti: okrog 5 ur

Planinska oprema: pohodna obutev (primerna vremenskim razmeram). Priporočamo pohodne palice in vremenskim razmeram ustrezna oblačila.

Stroški izleta: 5 €

Več o pohodu najdete tukaj.

Vodeni ogled po Polhovem doživljajskem parku 

15. junij 2020 10:30:00

PohodSi upaš na vodeno gozdno dogodivščino, ko gozd objame trdna tema? Pridi, polhu boš pomagal najti nov dom, potem pa nas v graščini pričaka čaj z grofom Blagajem!

V nedeljo, 21.  6. 2020 ob 10. uri, vljudno vabljeni na vodeni ogled z interpretativnim vodnikom po Polhovem doživljajskem parku.

Vstopnina znaša 5 eur na osebo. Vstopnica vključuje Polhovo knjižico, voden pohod z interpretativnim vodnikom, svinčnik in presenečenje ter čajanka z grofom Blagajem v Polhograjski graščini.

Več informacij o dogodku najdeš tukaj.

 

 

Stran 3 od 48 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 > >>