Pohodniške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

9. dobrepoljsko vandranje in 8. dobrepoljski tek 

2. oktober 2018 13:46:00

Dobrepoljsko vandranje in pohod

V soboto, 6. oktobra, vabljeni pred Jakličev dom na Vidmu na že 9. dobrepoljsko vandranje in 8. dobrepoljski tek.

Program pohodov in tekov:

Dobrepoljska pot (9 in 16 km) – start ob 8.30

Družinska sprehajalna Pot konjička Kopitljačka (4 km) - start ob 9.30

Dobrepoljski tek: otroški tek na daljši razdalji (1.700 m) - start ob 10.20

                         otroški tek na krajši razdalji (500 m) - start ob 10.40

                         rekreativni tek (10.000 m) - start ob 11.00

Prijavnina, ki vključuje čaj, enolončnico, kulinarične dobrote ob poti, vodenje pohoda, parkiranje in zdravstveno varstvo, znaša 8 EUR. Predšolska in osnovnošolska mladina brezplačno (enolončnica za doplačilo).

Prijave in več informacij: TIC Dobrepolje - 041 962 823 in td.dobrepolje@gmail.com

10. pohod po poti kulturne dediščine 

2. oktober 2018 13:45:00

Pohod po poti kulturne dediščineTuristično društvo Šmarje - Sap vabi na 10. tradicionalni jesenski pohod po poti kulturne dediščine Šmarje - Sap, v soboto, 6. oktobra, ob 9.30 uri izpred Družbenega doma Šmarje - Sap.

Pot je dolga 9 km in tokrat vodila po obronkih nekdanje rimske ceste, ki je potekala skozi območje Šmarje-Sapa, mimo železnodobnega arheološkega najdišča Magdalenska gora do Podgorice, kjer bo potekalo slavnostno odprtje prenovljene informacijske točke št. 4 na Poti kulturne dediščine Šmarje – Sap pod Farovškem hribom. Na poti se boste naužili lepih razgledov in se dobro okrepčali.

PRIJAVNINA: 7 EUR odrasli, 4 EUR otroci
V ceno so vključeni stroški vodenja, informacijsko gradivo, čaj in topla malica ob zaključku pohoda.

Pohod bo potekal pod strokovnim vodstvom arheologinje ge. Maje Bricelj.

Več informacij: 10. Pohod po poti kulturne dediščine

Pohod prijateljstva v objemu Kureščka 

25. september 2018 14:33:00

Pohod prijateljstva v objemu Kureščka

RTC Zapotok v soboto, 29. septembra, ob 8.uri vabi na zanimiv Pohod prijateljstva v objemu Kureščka, ki poteka po 30 km dolgi poti skozi vasi in zaselke pod Kureščkom in traja 6 ur.

Tekom pohoda boste lahko spoznali Zapotok, Visoko, Rogatec, Selnik, Klado, Krajček, Podgozd, Mali Vrhek, Škrilje, Golo, Hrastje in Kurešček ter končali  v Zapotoku. V vsaki vasi bo postanek, kjer bo tudi čas za okrepčilo. Pot je nezahtevna in primerna za vse generacije. Potrebna je pohodniška oprema in dobra volja. Na cilju je organizirana topla malica in veselo druženje. Pohod bo v vsakem vremenu.

Startnina je 8. eur oziroma 6. eur s člansko izkaznico TD Kurešček. Za otroke do 12. leta brezplačno. V ceno so vključeni mala malica med potjo, topla malica na cilju, plastenka vode, vodenje pohoda in spominček.

Več informacij: Pohod prijateljstva v objemu Kureščka

Pohod po grosupeljski poti 

24. september 2018 14:31:00

Pohod po grosupeljski potiPlaninsko društvo Grosuplje v soboto, 29. septembra, vabi na Pohod po grosupeljski poti. Start bo ob 8. uri Iz Čušperka (odcep ceste proti Staremu gradu).

Pot bo vodila od Čušperka na Stari grad, Limberk in preko Predol ter Spodnje Slivnice nazaj v Grosuplje. Skupaj bo za 5 ur lahke hoje.

Pot je lahka in primerna tudi za družine. Organiziran bo prevoz iz Grosupljega, zato so predhodne prijav obvezne.

Prijave pošljite na : info@pdgrosuplje.si

Vodnik pohoda: Franc Štibernik 041 696 940.

Več informacij: Pohod po grosupeljski poti


6. dobrodelni pohod Modrih novic 

20. september 2018 9:33:00

6. dobrodelni pohod Modrih novicV soboto, 22. septembra, vabljeni na že 6. dobrodelni pohod na Sv. Primož, ki bo letos namenjen pomoči društvu Makadam Kamnik, Medgeneracijskemu centru druženja in aktivnosti Dnevna soba. 

Pričel se bo pri Domu Vegrad na začetku poti (uporabite lahko parkirišče pri Calcitu), kjer plačate simbolično prijavnino 5 evrov (otroci brezplačno), ki bo šla v celoti v dobrodelne namene.

Start bo od 8. ure dalje, tako na poti kot na vrhu vas bodo zabavali številni glasbeniki, ob 11.30 pa bo krajši uradni del, ki se bo zaključil s torto velikanko. Tudi letos bo za pestro dogajanje za otroke poskrbela ekipa Otoka Športa.

In še to: prvih 500 pohodnikov bo prejelo tudi darilo in bon za malico! :)

Več informacij: 6. dobrodelni pohod Modrih novic

Vabilo na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče 

17. september 2018 9:35:00

Parkirišje je lahko TržiščeV petek, 21. septembra, med 11.00 in 14.00 vabljeni na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče, ki bo potekal pred vhodom v stavbo B Tehnološkega parka Ljubljana. Na parkirišče in zelenici, ki bosta spremenjeni v pravcato tržnico, na kateri boste lahko poizkusili in kupili pridelke ter ostale dobrote lokalnih pridelovalcev iz naše regije, boste našli tudi portal Gremo na pot. 

Poleg nas se bodo predstavili še: Kmetija Dolinar (jabolka, jabolčni sok in kis), Dobrote izpod Špilka (domače testenine), Čebelarstvo Franc (med in medeni izdelki), Grunt (krompir, mleko in mlečni izdelki (jogurti, skuta), Bio kmetija Pr Črnet (krompir, fižol, bio junetina, moka in mlevski izdelki, kruh in pekovski izdelki, konopljini izdelki, lan, rižek), Dežela zelišč (aroma terapijske blazinice, čaji, zeliščni sirupi, tinkture, soli) in Bijolada (presna bio veganska čokolada, alternativna temna čokolada in namazi).

Poleg tega bodo predstavljene kreativne rešitve na temo mobilnosti, nastalih na ustvarjalnem laboratoriju s startup šolo »PARK KREATIVNE MOBILNOSTI«, preizkusili boste lahko živi kino na kolesih, hojo s hoduljami in prisluhnili glasbi iz vinilnih plošč. 

Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli otroci vrtca Vrhovci iz enote Tehnološki park.

Dogodek je namenjen vsem podjetjem in posameznikom iz tehnološke skupnosti, njihovim prijateljem, sosedom, znancem ter vsem, ki jih navedena tema zanima.

Vabljeni!

Več informacij: Parkirišče je lahko tudi tržišče

Pohod po Trubarjevi rojstni fari 

12. september 2018 15:49:00

Pohod po Trubarjevi rojstni fariOb 80-letnici obletnici začetka gradnje sušilnice sadja na drva v Gradežu, vsako leto, tretjo nedeljo v septembru, tam pripravijo Praznik suhega sadja, v okviru katerega poteka tudi pohod po Trubarjevi rojstni fari.

Dan se tako prične s štiriurnim pohodom, z odhodom ob 9. uri izpred Doma krajanov Turjak. Na učni gozdni poti do rojstne hiše Primoža Trubarja na Rašici, cerkve sv. Kancijana v Škocjanu, kjer je bil Trubar krščen in nazaj boste o očetu slovenske književnosti in krajih izvedeli marsikaj neznanega.

Pot po Trubarjevi rojstni fari je leta 2016 dobila častni naslov naj regijska pot v OE Ljubljana, na natečaju za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije.

V popoldanski program sodijo ogled in razlaga postopka sušenja, razstava o kraju, ogled zbirke starega orodja in opreme ter druge dediščine, seveda tudi z možnostjo nakupa in okušanjem doma narejenih dobrot.

Več informacij: www.gradez.si

38. Tradicionalni družinski pohod na Krim 

11. september 2018 15:47:00

KrimV nedeljo 16. septembra, 2018, vabljeni na 38. tradicionalni družinski pohod na Krim, na goro s čudovitim razgledom na vso Slovenijo.

Ob 10.30 uri bo družabno srečanje z zabavnim tekmovanjem pri planinskem Domu. Čakajo vas dobro vzdušje, nagrade zmagovalcem in dobra družba.

Možna izhodišča za vzpon na Krim: Preserje, Podpeč, Jezero, Rakitna in Lovska koča nad Gorenjo Brezovico.

Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu.

Več informacij: PD Podpeč - Preserje


Pohod od A do Ž 

10. september 2018 15:44:00

Pohod od A do ŽV nedeljo, 16. septembra, vabljeni na 3. tradicionalni pohod od Ambrusa do Žužemberka, s startom ob 13.00 iz Ambrusa.

Pot se začne z dokaj strmim vzponom na Kamen vrh, saj Ambrus leži v dolini. Ta se nadaljuje mimo Brezovega Dola in Plešivice, nadalje mimo Budganje vasi do Žužemberka.

Tudi letos organiziran avtobusni prevoz: Žužemberk (ODHOD IZ ŽBK OB 12.15) – Zagradec – Ambrus ter po koncu pohoda v obratni smeri Žužemberk – Ambrus.

Startnina v višini 5 € ter je namenjena za avtobusno vozovnico in toplo malico v Žužemberku.

Več informacij: TZS


Teden športa v Ljubljani 2018 

5. september 2018 9:42:00

Teden športa v LjubljaniMed 8. in 15. septembrom bo Ljubljana ponovno prizorišče mnogih športnih aktivnosti, največ se jih bo odvijalo na Kongresnem trgu in parku zvezda.

V soboto, 8. septembra, se lahko udeležite ŠPORTNIH IGER ZAPOSLENIH in FESTIVALA TELOVADBE, ki bo potekal na različnih lokacijah po vsej Ljubljani.

Nedelja, 9. september, bo namenjena ljubiteljem POHODNIH IN KOLESARSKIH AKCIJ, primernih tako za posameznike in družine. Organizirani bodo pohodi po Ljubljani, kolesarski izleti po njeni okolici in druge vodene kolesarske akcije.

V ponedeljek, 10., in torek, 11. septembra, lahko obiščete OTOKE ŠPORTA, kjer bodo potekale predstavitve športnih akcij, vadb na prostem, v dvoranah, bazenih ipd. ter programa Razgibajmo Ljubljano.

V sredo, 12. septembra, lahko izmerite svojo kondicijo v akciji ALI SEM FIT?, ki bo potekala na Kodeljevem, kjer se boste seznanili tudi s programi za izboljšanje kondicije.

Četrtek, 13. in petek, 14. september bosta namenjena MINI OLIMPIJADI, ki bo potekala v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije na Kongresnem trgu in parku Zvezda.

Prav tako v petek bo na ŠC Triglav potekal mednarodni športno družabni dogodek »IGRAJ SE Z MANO«, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. Namen dogodka je spodbujanje socialne integracije med osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo, z igro na turnirjih in delavnicah. Dogodek že enajsto leto zapored organizira in izvaja  Center Janeza Levca
Ljubljana.

Sobotni dan športa, 15. 9. 2018, pa bo v znamenju ŠPORTNE TRŽNICE in FINALA V ULIČNI KOŠARKI. Predstavila se bodo številna društva ter možnost vadbe, potekala bodo svetovanja, nagradna žrebanja ter aktivne  predstavitve in nastopi. Dogajanje se bo začelo ob 9. uri, zaključilo pa s finalom v ulični košarki do 18. ure.

Več informacij: www.razgibajmoljubljano.si

Stran 18 od 48 << < 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >>