Pohodniške novice

-april 2021+
ptsčpsn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (476)
  • Komentarji (1)

Arhivi

Sobotni gozdni sprehod na Rožnik 

6. marec 2019 13:35:00

Sobotni gozdni sprehod na RožnikJavni zavod Mala ulica vsako soboto organizira  gozdni sprehod na Rožnik, kjer lahko vaši otroci na zabaven način spoznavajo gozd in ustvarjajo iz gozdnih materialov.

Pohod bo potekal tudi to soboto, 9. 3. 2019. Zbirno mesto je vsakokrat Informacijska točka HROŠČ ROGAČ poleg vile Marija Vera (, Ljubljana), kjer se boste zjutraj ob 10h dobili in ob 12h poslovili.

Gozdne urice bodo potekale v vseh vremenskih razmerah, le program bodo organizatorji prilagodili vremenu. Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko in polno plastenko vode. V času druženja ni predvidenih obrokov, zato naj otroci pojejo zajtrk doma in s seboj ne nosijo hrane.

Obvezne prijave sprejemajo na elektronski pošti info@malaulica.si.

Več informacij o sprehodu najdete tukaj.  

Pohod na Mali plac in Sveto Ano 

26. februar 2019 11:04:00

Pohod na Mali plac in Sveto Ano_foto Visit LjubljanaVabljeni na pohod  na Mali plac in Sveto Ano, ki ga to nedeljo, 3. marca 2019, organizira Planinsko društvo Logatec.

Mali plac pri Bevkah je naravni rezervat še edinega visokega barja na Barju. Po ogledu rezervata boste pot nadaljevali do Podpeškega jezera, od koder se boste povzpeli v vasico Planina in si ogledali Ledeno jamo, ki so jo nekoč uporabljali za hladilnico. Nato se boste vrnili v vas Preserje in se povzpeli na Sveto Ano, razgledni hrib nad barjem. Ko se boste naužili čudovitih razgledov, se boste ponovno spustili do Podpeškega jezera, kjer se bo pohod tudi zaključil.

Pot je nezahtevna. Pohod se bo pričel ob 8. uri, trajal pa bo 4 do 5 ur. 

Prijave zbirajo do četrtka 28.2.2019 na telefonski številki 041 564 757. Udeležijo se ga lahko člani Planinske zveze Slovenije.

 Več informacij najdete tukaj

26. Pohod po Jurčičevi poti  

26. februar 2019 10:31:00

26. Pohod po Jurčičevi potiV soboto, 2. marca 2019, vabljeni na že 26. Pohod po Jurčičevi poti, katerega tema bo Beremo domače. Start pohoda bo med 7. in 10. uro zjutraj v Višnji Gori, kjer bo pred Mestno hišo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. Cena startnine znaša 3 evre.

V Višnji Gori so urejena parkirišča za osebna vozila in avtobuse. Avtobusna parkirišča so dodatno urejena še v Ivančni Gorici in na Muljavi. Prihod v Višnjo Goro je možen tudi z redno avtobusno linijo ali vlakom.

Opis poti

Pot se v Višnji Gori začne strmo navkreber mimo Starega gradu grofov Višnjegorskih in vse do Polževega kjer je tudi najvišja točka pohoda (vrh Polževega, 630 m) hodite hkrati tudi po Gozdni učni poti. Pri Hotelu Polževo je možnost postanka za počitek inokrepčilo. Na voljo je tudi zadostno število WC-jev. Že pred prihodom na Polževo pohodnike v Zavrtačah čaka drugo žigosanje, lahko pa se ustavijo tudi pri stojnicah domačih društev in turističnih ponudnikov.Po ogledu cerkvice sv. Duha na vrhu Polževega se pot samo še spušča proti Muljavi. Malo pred Muljavo je čas za ogled še ene cerkvice sv. Janez Krstnika.Pohodniki vabljeni na Muljavi tudi v cerkev Marijinega Vnebovzetja, ki se ponaša z obnovljenim baročnim oltarjem, tisti najzgodnejši oz. najvztrajnejši pa se lahko odpravijo še do Krke, kjer bo Krška jama ta dan za vse pohodnike odprla svoja vrata. Pohodnikom je Jamarski klub Krka pripravil prikaz vrvne tehnike in raziskovanja podzemlja, Turistično društvo Krka pa bo poskrbelo za okrepčilo. Na cilju pri Jurčičevi rojstni hiši pohodniki opravijo še zadnje, tretje žigosanje. Na Muljavi svoja vrata pohodnikom odpre Jurčičeva domačija. Poskrbljeno bo tudi za dobro okrepčilo, lokalni ponudniki pa se bodo predstavili na stojnicah.

Za povratek iz Muljave proti Ivančni Gorici in Višnji Gori je organiziran avtobusni prevoz, ki vozi od 11. do 16. ure. Prevoz je vštet v plačilo startnine na začetku poti v Višnji Gori. Možno je tudi plačilo avtobusne vozovnice na Muljavi ali na Krki, vendar je tam cena nekoliko višja.

V letošnjem letu je prihod v Višnjo Goro zopet mogoč tudi z brezplačnim izrednim Jurčičevim vlakom Prijetno domače! Poseben brezplačni vlak pohodnike v Višnjo Goro pripelje tako iz Ljubljane, kot iz Novega mesta – postaja Bršljin. Iz Ljubljane in Novega mesta je načrtovan odhod v zgodnjih jutranjih urah, s prihodom v Višnjo Goro okrog 8,00 ure zjutraj. Vožnja vlaka je za udeležence Jurčičevega pohoda brezplačna! Obvezne prijave na elektronski naslov turizem@ivancna-gorica.si. Vsi potniki morajo na prodajnem okencu svoje postaje navesti, da potujejo na Jurčičev pohod in dvigniti brezplačno vozovnico!

 

Dodatne informacije so vam na voljo:

-          na telefonski številkah: 041 746 825, 041 376 662,

-          na elektronskih naslovih info@prijetnodomace.sipd.polz@gmail.com in turizem@ivancna-gorica.si,

-          na spletu https://prijetnodomace.si/jurcicev-pohod/.

 

Brezplačni pohodi in ogledi ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov  

19. februar 2019 16:38:00

Cistercijanski  samostan StičnaTurizem Grosuplje ob svetovnem dnevu turističnih vodnikov vabi na brezplačne pohode in oglede po občini Grosuplje in Cistercijanskem samostanu Stična


Četrtek, 21. 2. 2019 ob 10.30 uri, Krožna učna pot Po sledeh vodomca, vaško jedro Cerovo in Log

Zbirno mesto: vas Cerovo, izhodiščna točka NUP

Informacije: A. Grablovic, 040 389 742, M. Kavšek, 041 761 216

 

Četrtek, 21.02. 2019 ob 15. uri, Županova jama, ogled zimske Ledenice

Zbirno mesto: vhod v Županovo jamo

Informacije: Lučka Jere, 040 645 341

 

Sobota, 23. 2.  2019 ob 10. uri, Šmarje Sap, zgodovina in kraj

Zbirno mesto: pred cerkvijo

Informacije: David Tomažin, 041 979 044

 

Sobota, 23. 2. 2019 ob 15. uri, Protiturški tabor Cerovo s cerkvico sv. Nikolaja

Zbirno mesto: informativna tabla ob cesti

Informacije: Janez Kozlevčar, 031 660 028

 

Vodenja bodo trajala 1 uro. Priporočena je primerna obutev in pohodne palice.  

 

Več informacij: https://www.grosuplje.si/objava/171940

Nočno sankanje na Veliki planini 

12. februar 2019 10:58:00

Nočno sankanje na Veliki planiniSte ljubitelji sankanja? Morda pa to še postanete po doživetju nočnega sankanja na idilični Veliki planini. Nočno sankanje poteka od četrtka do nedelje med 17.00 in 20.00 po urejeni in osvetljeni sankaški progi, do katere vas pripelje sedežnica. Proga poteka od vmesne postaje pa vse do spodnje postaje sedežnice ter je primerna tako za mlade kot tudi za starejše. Še posebej lepo vabljene družine.

Po prihodu v cilj, se boste lahko ponovno zapeljali na vrh proge s sedežnico ali pa se okrepčali v gostišču Zeleni rob ali v okrepčevalnici Skodla. V času obratovanja se po progi lahko spustite neomejeno krat.

V kolikor svojih sani nimate, je možna tudi izposoja po predhodni rezervaciji. Priporočena so topla oblačila, obutev in čelada.

V primeru slabega vremena nočno sankanje odpade, zato je priporočljivo, da se predhodno pozanimate o razmerah na Veliki planini.

Obvezne predhodne najave na info@velikaplanina.si ali 01/8327 258

Več informacij: Nočno sankanje na Veliki planini

Na kulturni praznik izžrebajte popust na vozovnico! 

5. februar 2019 8:44:00

Velika planina - kulturni danŽe razmišljate, kako bi letos preživeli praznični dan? Izkoristite ga aktivno, na Veliki planini vas čakajo številne aktivnosti! Ker je tudi Velika planina s svojo bogato zgodovino in ohranjanjem pastirske in kulturne dediščine del slovenske kulture, bodo tudi tam počastili spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Poznavanje njegovih verzov vam tokrat lahko prinese cenejšo vozovnico. Kako? Na blagajni nihalke zrecitirajte verz Franceta Prešerna in izžrebajte od 10 do 30 odstotkov popusta na vozovnico!*

Vremenska napoved za podaljšan konec tedna je sončna. Sprehod med idilo pastirskih koč, domača kulinarika, razgledi na sosednje vršace, krpljanje, sankanje in druge zimske aktivnosti vabijo na Veliko planino. Od petka do nedelje najmlajši obiskovalci vabljeni v otroški zimski park na spust s snežnimi tubami, smučarski poligon za prve smučarske zavoje, kepanje ter druge aktivnosti, ki jih premore otroška domišljija. Od petka do nedelje bodo otroci lahko smučali na vlečnici Jurček, od petka dalje pa bo urejena tudi krožna tekaška proga od gostišča Zeleni rob čez pastirsko naselje in nazaj. Proga bo primerno označena, dolga pa bo dva kilometra. Uporaba tekaške proge je za vse uporabnike brezplačna.

Posebna vikend akcija - s povratno vozovnico lahko sedežnico koristite cel dan neomejeno, od petka do nedelje!

Ker smučišče pod sedežnico ostaja zaprto, bo obiskovalcem ob nakupu povratne vozovnice  omogočeno neomejeno število voženj s sedežnico. Tako se lahko sankate vse od Zelenega roba do zgornje postaje nihalke tudi čez dan in se nato nazaj na vrh peljete s sedežnico brez, da bi vsakič znova potrebovali novo vozovnico. Obratovala bo tudi otroška vlečnica Jurček, odprt bo otroški zimski park.

Popust velja na dnevne povratne vozovnice. Ne velja na družinske in letne karte, karte za nočno sankanje ter tiste, ki že vključujejo akcijske popuste.

Več informacij: Velika planina


Pohod Preska - Jeterbenk - Slavkov dom 

30. januar 2019 15:43:00

Pohod Preska - Jeterbenk - Slavkov domTo soboto, 2 februarja 2019, se lahko udeležite pohoda na Jetrbenk, ki ga organizira Planinsko društvo Kamnik.

Pohod se bo začel v Preski pri Medvodah. Pot bo vodila po krožni markirani poti mimo cerkvice Sv. Marjete do vrha Jeterbenka, Ljubljani najbližje Polhograjske gore (774 m) in nato do Slavkovega doma na Golem brdu. Med potjo bomo spoznali tudi nekaj legend in zgodovine.

Več informacij o pohodu TUKAJna tel:  01 839 13 45 in preko e-pošte: pdkamnik@siol.net.

 

Pohod na Osolnik 

21. januar 2019 10:26:00

Planinsko društvo Ljubljana-Matica to soboto, 26. 1. 2019, organizira pohod na Osolnik.

Osolnik je 858 m visoka gora, ki se nahaja južno od Škofje Loke in zahodno od Medvod. Z vrha, kjer stoji cerkev sv. Mohorja in Fortunata, se odpirajo razgledi na Kamniško Savinjske Alpe in Polhograjsko hribovje.

Gre za lahko, snežno turo, ki bo potekala na relaciji Podutik, Sveti Jakob, Osolnik, Škofja Loka in bo trajala okvirno 6 ur. Vse ostale informacije so vam na voljo na spletni strani društva.

 

 

 

Usposabljanje za zahtevne zimske ture 

9. januar 2019 13:41:00

Usposabljanje za zahtevne zimske tureVodniški odsek Planinskega društva Ljubljana Matica vas vabi, da se udeležite usposabljanja za zahtevne zimske ture, ki bo potekal v soboto, 12. januarja 2019.

Na tečaju vam bodo predstavili teoretično in praktično varno gibanje na zahtevnih snežnih turah v gorah. Spoznali boste ustrezno tehnično opremo za zimske ture in se jo naučili uporabljati.

Prijave sprejemajo v društveni pisarni na Miklošičevi 17 v Ljubljani (tel. 01-2312-645) do srede, 9. januarja oz. do zasedenosti mest. Kotizacija tečaja znaša 30 evrov za člane društva in 35 evrov za člane drugih društev.

Več informacij o tečaju lahko dobite na strani društva.

 

 

Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah 

9. januar 2019 13:36:00

Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerahDruštvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 18. in 19. januarja 2019 na Mali planini. Tečaj je primeren tako za popolne začetnike, kot tudi za izkušene gornike, ki bi radi ponovili in obnovili svoje znanje.

Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb. Cena tečaja za člane je 20,00 evrov, za nečlane pa 60,00 evrov. V kotizacijo je všteto povračilo stroškov predavateljev in inštruktorjev, morebitno gradivo. Bivanje in prehrano v koči plača vsak udeleženec sam. Cena polnega penziona (prenočitev, večerja, zajtrk in kosilo) je 32 €. Prijave sprejemajo do zasedenosti.
Program tečaja:

Petek 18. 1. 2019

- 17.00 - zbor in prijava udeležencev.

- 17.30 do 22.00 - teoretični del (predavanja o plazovih, opremi, prvi pomoči), večerja.

Sobota 19. 1. 2019

- 7.30 - zajtrk.

- 8.45 do 13.30 - praktični del (delo na deloviščih - uporaba in hoja z derezami in cepinom, iskanje z lavinsko žolno, izkopavanje, sondiranje, lavinski nahrbtnik, zaustavljanje zdrsa s pomočjo cepina ...).

- 13.30 do 15.00 - kosilo, analiza, zaključek tečaja.


Praktični del bo potekal na terenu, zato se od udeležencev zahtevajo primerna oblačila in obutev ter ostala oprema za gibanje v gorah v zimskih razmerah (cepin, dereze, čelada, lavinski trojček).


Dodatne informacije lahko dobite po telefonu 041/663-446 (Matjaž Šerkezi, vodja tečaja) in na spletni strani www.grs-kamnik.si.

 

Stran 15 od 48 << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > >>