15. pohod po mejah občine Ig

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

12. junij 2018 11:08:00

Občina IgDruštvo Fran Govekar Ig, v sodelovanju s Planinskim društvom Krim, vabi na tradicionalni dvodnevni 15. pohod po mejah Občine Ig, ki bo potekal od sobote, 16. do nedelje, 17. junija 2018. Start pohoda bo 7.00 pri Pošti na Igu.

Letošnji že petnajsti pohod "PO MEJAH OBČINE IG" bo spet nekaj posebnega. Izpred pošte na Igu bo odhod ob 7.00. Začelo se bo z vzponom na Pungart, od tam po stezicah po grebenu, oziroma prelomu med Mokrškim masivom in dolino Iške, oziroma Iškega Vintgarja. Pot bo vodila čez Stražar, nad Kozlovimi stenami, čez Sive in Petelinove doline, kjer bo najjužnejša točka poti. Sledil bo spust do doma v Iškem Vintgarju, nadaljevanje po stari poti na Gornji Ig in po "Partizanki" do Lovskega doma na Planinci, kjer bo poskrbljeno za nočitev ter topli obrok. Pot bo naslednji dan krenila do Podkraja, od tam naprej po barju mimo Barjanskih oken in rezervata kosca ter do Maha in nazaj na Ig.

Vsak dan naj bi prehodili cca 25 km, prvi dan naj bi bilo tudi dobrih devetsto metrov vzponov. Vsak udeleženec naj ima s sabo spalno vrečo, katero bo na štartu predal in mu je ne bo treba nositi, liter vode in hrano za oba dneva čez dan in drugi dan zajtrk, na Planinci pa bo v soboto proti večeru topel obrok.

V primeru neustreznega vremena bo prvi dan hoje nižinski (barjanska) pot in drugi dan hribovski ...

Prijavnina znaša 20 eur in vključuje: organizacijo in vodenje pohoda, spominsko majico, večerjo ter nočitev.

Pohod bo vodil Janko Purkat, ki je na voljo za dodatne informacije na GSM: 051-369-213. Prijave z osnovnimi podatki (ime in priimek, datum rojstva, el. naslov in GSM) posredujte na: info@dfg.si ali GSM: 051-374-475 (Alenka).

Komentarji na to objavo so zaprti.