Povabilo na dan kolesarstva

7. marec 2015 14:47:00
rlProgram Razgibajmo Ljubljano vsak mesec pripravi vsaj eno aktivno predstavitev ljubljanskega športa in po tekaški 28.3.), bo aprila sledila kolesarska. 15.4., popoldne, na Bregu, pred Hišo športa.
 
Kolesarska ponudba se v Ljubljani precej razlikuje od ostale gibalne in športne ponudbe. V mestu imamo bolj ali manj urejene, povezane in (po zimi) očiščene kolesarske steze, ki služijo predvsem transportu v službo, šolo ali po nakupih, manj pa so namenjene rekreaciji. V mestu imamo tudi vzorno izposojevalnico mestnih koles, nimamo pa izposojevalnice gorskih ali trek koles, na primer. Nimamo tudi ustreznega vadišča za učenje varne vožnje mladih (in starejših) kolesarjev in nimamo (že nekaj časa obljubljanega velodroma. Imamo pa zato kolesarski (bmx) poligon.
 
Zato pa imamo izven mesta za rekreacijo prave in številne kolesarske "božje poti", ki jih v sezoni (tudi večkrat) prevozi na tisoče Ljubljančank in Ljubljančanov. Imamo tudi številne kolesarske sezonske akcije z zbiranjem žigov na vrhu bližnjih klancev ali le okoli mesta.
 
Ponudnikov za kolesarsko vadbo v Ljubljani ni prav dosti, so pa zato zelo aktivni pri organizaciji kolesarskih dogodkov (tudi največjih pri nas), vadb, tečajev, izletov... Tudi kolesarskih servisov ne premoremo ravno veliko, več pa je trgovin s kolesi in s pripomočki za kolesarje in kolesa.
 
To je kratka obnova kolesarske ponudbe za Ljubljančane in morda ji lahko dodamo še kakšno malenkost, če govorimo le o športu za vse in ta ponudba bo 15. aprila predstavljena meščanom. Tam bo tudi priložnostni kolesarski servis za manjša popravila in nastavitve. 
 
Vabljeni, kmalu pa objavimo še program.
Komentarji na to objavo so zaprti.