CIVITAS Forum 2015

23. februar 2015 15:30:00

civitas forum 2015Ker tudi tisti, ki kolesarimo, tečemo ali hodimo prispevamo k nekaterim trajnostnim rešitvam, bo za marsikoga zanimiva naslednja najava evropskega dogodka na temo trajnostne mobilnosti v mestih. Med 7. in 9. oktobrom letos bo Ljubljana gostila 13. CIVITAS Forum, katere tema bo »Delimo mesto« (Sharing the city).

Tema konference se bo osredotočala predvsem na trajnostno mobilnost v mestih, ki pomembno prispeva k izboljšanju kakovosti življenja in ustvarja prijazna mesta, dostopna za vse. Razprava o tem, kako najbolje deliti javni prostor, tako v dejanskem kot družbenem smislu, in izmenjava izkušenj s tega področja bosta pripomogli k nadaljnjemu oblikovanju in uvedbi inovativnih, pametnih ter vzdržnih mobilnostnih rešitev, tako za evropska mesta kot širše.

Osrednje prizorišče konference, ki se je običajno udeleži več sto ljudi iz različnih držav, bo Cankarjev dom, medtem ko bomo sodelujočim ponudili še tematske oglede mesta. Tako bodo imeli možnost dodobra spoznati Ljubljano, uživati v njenih lepotah in spoznati številne »zelene« novosti, ki smo jih uvedli v razmeroma kratkem času in zaradi katerih smo tudi prejeli naslov Zelena prestolnica Evrope 2016 ter kot edino mesto že dvakrat tudi nagrado evropski teden mobilnosti.

 

Več o konferenci in tematiki, ki bo mogoče tudi vas spodbudila in usmerila k trajnostnim rešitvam, pa na strani www.civitas.eu.

Komentarji na to objavo so zaprti.