Kolesarske novice

SeAlps challenge - prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji 

22. avgust 2017 9:38:00

SeAlps ChallengePrva večdnevna kolesarska dirka za amaterje v regiji, SeAlps challenge, bo potekala med 12. in 15. septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp, s postankom tudi v Ljubljani. Celotna dirka bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.

Gre za dirko parov, ki je namenjena tako izkušenim kolesarjem kot tudi začetnikom. Z vožnjo v štirih etapah bo lahko vsak tekmovalec preizkusil meje svojega telesa in izkusil izziv tekmovanja na etapnih dirkah kot profesionalni kolesar, ali pa bo z umirjenim premagovanjem kilometrov užival v razgledu na štiri slikovite pokrajine. Vsak udeleženec bo dobil bogat "starter paket", manjkal pa ne bo niti spremljevalni program v krajih, ki bodo gostili štart in cilj posameznih etap.

Več informacij o prijavninah in dirki najdete na spletni strani, ali Facebook profilu.

Prijavite se lahko po elektronski pošti na: info@sealps.com

 

Vabljeni na Dolenjski ekstremis 

14. avgust 2017 10:10:00

Dolenjski ekstremisDruštvo Randonneurs Slovenija in  Zavod prijetno domače Ivančna Gorica organizirata »Dolenjski ekstremis"  v dolžini 201 km in 4200 višinskih metrov, ki bo potekal v soboto, 19. avgusta. Dogodek je namenjen vsem, ki si želijo novih kolesarskih izzivov.

Start bo od 7. do 9. ure pred tržnico v Ivančni Gorici.

Trasa: Ivančna Gorica-Šmartno pri Litiji-Šentrupert-Lisca-Sevnica-Škocjan-Trebelno-Dobrnič-Ivančna Gorica.

Zemljevid, potna knjiga, GPX track, prijave in ostali podatki o brevetu na: www.randonneurs.si (zavihek PRIHODNJI breveti).

Izžreban udeleženec bo postal lastnik kolesarskega kompleta ADRIA MOBIL sponzorja Žolna šport.

Prijave so možne do 17. 8. 2017.

Startnina 14 EUR se plača preko spletne strani www.randonneurs.si , izjemoma na dan prireditve  po prejšnjem dogovoru v višini 20  EUR. V ceni je vključena malica na zaključku, posebna sladica na Lisci in pekarski izdelki Pekarne MIŠMAŠ.

Prireditev bo v vsakem vremenu, kolesarji  vozijo na lastno odgovornost. Vožnja bo potekala po cestno-prometnih predpisih. Žigosanje kartončkov bo potekalo na kontrolnih točkah.

Dodatne informacije: 041 611 821 (Slavko) in   041 437 382 (Miha)

Domžale bogatejše za nov kolesarski poligon KOLOvoz' 

8. avgust 2017 14:45:00

Kolesarski poligon DomžaleNa območju športnega parka ob Robovi ulici na Viru je zrasel kolesarski poligon »pumptrack«, ki je popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.

Kolesarji lahko na poligonu izboljšate koordinacijo gibanja na kolesu, pridobite na kondiciji in se hkrati še zabavate. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega bo v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo.

Kolesarski poligon KOLOvoz' sestavljajo zaobljene grbine in zavoji. Med seboj so ritmično povezani v krožno zanko. Steza je razgibana. Omogoča raznoliko, zabavno in obenem varno vožnjo. Primerna je za kolesa vseh velikosti, rolke, rolerje in skiroje. Na stezi kolesarjem ni treba vrteti pedal, ker se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Uradno odprtje novega kolesarskega poligona KOLOvoz' bo v sredo, 30. avgusta 2017, ob 17. uri, poleg otroškega igrišča na Viru (dostop po Robovi ulici).

Na poligonu bodo svoje mojstrovine prikazala različna športna in rekreativna domžalska društva ter demonstrirala pravilno in varno uporabo nove športne pridobitve.

Lepo vabljeni!

Na Praznik borovnic 2017 z vlakom ali s kolesom 

25. julij 2017 8:29:00

Praznik borovnic s kolesomV soboto, 29. 7. 2017, bo na praznik borovnic iz Ljubljane ob 9.00 odpeljal muzejski vlak, ki se bo v Ljubljano vračal ob 16.30. Obiskovalci pa se bodo lahko iz Borovnice do Tehniškega muzeja Slovenije v gradu Bistra odpeljali tudi s starodobnim avtobusom.

Ob sejmu, na katerem bodo poleg borovnic in izdelkov iz borovnic tudi lokalno ekološko pridelana sadje in zelenjava, izdelki domače in umetniške obrti, suha roba, zdravstveni pripravki in kozmetični pripomočki ter zabaviščni park bodo potekale tudi spremljevalne prireditve, med njimi še posebej vabljeni na vodeni ogled soteske Pekel, družinsko kolesarjenje, rolkanje, rolanje, kotalkanje in tek od Borovnice do vhoda v sotesko Pekel in nazaj ter gorsko-kolesarsko turo po obronkih Borovniške kotline.

Več informacij in program: Praznik borovnic 2017


3. damska 100tka 

11. julij 2017 17:20:00

3. damska 100tkaV nedeljo, 16. 7. 2017, bo že tretjič potekal damski kolesarski dogodek - Damska 100tka.

Zbor bo ob 7.45 na parkirišču v Tacnu pred Policijsko akademijo, kjer bo sledil pregled opreme in razdelitev v skupine. Ob 8.00 sledi start proti Bledu, kjer bo ob 11.00 zbor, podelitev medalj in malica, ob 12.00 je predviden odhod nazaj proti Ljubljani.

Dogodek je rekreativno družabne narave in se nanj ni potrebno prijaviti. Prijavnine ni. Obvezna je uporaba čelad in tehnično brezhibnega kolesa. Obvezno je upoštevanje cestno prometnih predpisov. Udeležba na lastno odgovornost.

Svoj interes za udeležbo izkažete s klikom na dogodek, ki ga najdete na Facebooku

11. Kolesarski maraton Alpe Scott 

20. junij 2017 9:59:00

Maraton Alpe ScottŠe do petka, 23. junija, imate možnost za cenejšo prijavo na Kolesarski maraton Alpe Scott, ki bo potekal v nedeljo, 2. 7. 2017, s startom in ciljem v Športnem parku Mekinje v Kamniku.

POTEK PROGE: Kamnik - Komenda - Cerklje - Preddvor - Jezerski Vrh - Pavličevo sedlo - Solčava - Luče - Ljubno - Gornji Grad - Črnivec - Kamnik
VIŠINSKA RAZLIKA: 2000 m
DOLŽINA: 130 km

Prijave so možne prek spletnega obrazca, Turistično informacijskem centru v Kamniku ali na prireditvenem prostoru na dan Maratona Alpe od 6.30 do 8.30.

Za vse, ki na dan maratona praznujejo rojstni dan, so organizatorji pripravili posebno presenečenje - ob predložitvi osebnih dokumentov startnino podarijo.

Maraton Alpe želi dvigniti zavest o pomenu spoštovanja okolja med kolesarji. Zato pozivamo vse udeležence maratona, da ovitke energijskih ploščic in pijač odvržejo na okrepčevalnicah ali na mestih katera bodo naknadno objavljena.

 

Natečaj za NAJ navijaško skupino

Kako lahko sodelujte v natečaju za NAJ navijaško skupino?

Kratek video (dolžina največ 1min) in najmanj 3 fotografije vaše navijaške skupine pošljite na e-naslov maraton@maraton-alpe.si ali jih objavite na Facebook strani Maratona Alpe med 2. 7. in 4. 7. 2017. Video in fotografije morajo biti posnete na trasi maratona na dan 2. 7.  2017. V navijaški skupini lahko sodeluje od 3 do 10 oseb. NAJ navijaška skupina bo nagrajena z izletom  na Veliko planino (vožnja z nihalko) s pastirsko malico.

Več informacij: 11. Kolesarski maraton Alpe Scott

Argonavtski maraton 2017 

12. junij 2017 13:55:00

Argonavtski maratonPridružite se množici rekreativnih kolesarjev na eni od tras Argonavtskega kolesarskega maratona. Argonavtski maraton je kolesarski maraton rekreativnega značaja, ki poteka vsako leto v mesecu juniju, letos v nedeljo, 18. junija. Sodelujoči se lahko podajo na različno dolge trase. 

Za najbolje pripravljene in trmaste je začrtana 80-kilometrska trasa imenovana Argonavtski maraton, na kateri prijavljeni kolesarji premagajo tudi vzpon v skupnem seštevku 920 m. n. v. Za srednje pripravljene in vztrajne je primeren 63-kilometrski maraton, imenovan tudi Mali Argonavtski maraton, s skupnim vzponom 600 m. n. v. Družine in manj pripravljeni kolesarji se podajo na 32 km dolg Družinski Argonavtski maraton, speljan po barjanskih poteh in cestah, za najmlajše pa je pripravljen otroški maraton Argonavtek.

Zaradi varnejšega starta in zagotavljanja večjega števila parkirnih mest za udeležence je letošnji prireditveni prostor oziroma start prestavljen na Jelovškovo ulico (poleg Mercator centra Loka).

Več informacij: Argonavtski marton 2017

Vikend Maratona Franja – Pony štafetna dirka trojk 

8. junij 2017 9:02:00

pony stafetna dirka trojkPred nami je vikend, ki bo potekal v duhu največje in najbolj množične tekmovalno-rekreativna kolesarske prireditve v Sloveniji – Maraton Franja BTC City. Ta bo letos potekal že v 36. izvedbi, tokrat z novostjo -  Pony šfatefno dirko trojk na 800 m, ki se je lahko udeležite brezplačno.

  • Datum: sobota, 10.6. 2017
  • Štart: 13.00 kvalifikacije, 18:30 finalna dirka za zmagovalce v kvalifikacijskih skupinah, 12:00 dvig startnih številk
  • Štartno mesto: LJUBLJANA BTC CITY, krožišče na Ameriški aveniji med Piramido in Kristalno palačo
  • Proga: BTC CITY, Ameriška avenija
  • Dolžina kroga: 800 metrov – od krožišča pri kristalni palači do krožišča pri Kratochwilu
  • Dolžina proge: 3 krogi - 2,4 kilometra; vsak tekmovalec prevozi 1 krog
  • Sestava ekip: v ekipi mora biti minimalno ena ženska, drugih omejitev ni

Nagrada za najhitrejšo ekipo: PONY KOLO, prve tri ekipe prejmejo še pokal in praktične nagrade.

Prijave so možne še v petek, 9. junija, in soboto, 10. junija, med 12.00 in 18.00 na osrednjem prireditvenem prostoru v BTC Cityu.

Več informacij: http://www.franja.org/pony-stafeta-trojk.html

22. Zgodovinsko kolesarjenje po rimski cesti 

5. junij 2017 7:58:00

kolesarjenje po poti rimske dediscineTuristično društvo Suha krajina vabi na že 22. kolesarsko popotovanje po rimski cesti, ki bo potekalo v soboto, 10. junija 2017. Start bo na parkirišču pred banko v Ivančni Gorici ob 9.30.

Poti v dolžini dobrih 25 km poteka tako po asfaltu kot makadamu in je nezahtevna ter primerna tudi za družine. Startnina 10 EUR za odrasle in 2 EUR za šolarje, vsak udeleženec prejme malico, osvežilno pijačo in spominček.

Trasa: Ivančna Gorica–Mrzlo Polje–Kompolje–Valična vas–Žužemberk–Sadinja vas–Dvor

Na poti  si lahko ogledate tudi številne znamenitosti: Rimski miljnik (Ivančna Gorica), Etnološka zbirka Nose (Bojanji Vrh), Cerkev sv. Martina (Valična vas), Rimski vodnjak (Vrh pri Križih), Naralov križ (Trebča vas)

Več informacij:  TD Suha krajinatd.suha-krajina@siol.net

19. Vzpon na Katarino 

31. maj 2017 10:20:00

Vzpon na KatarinoKolesarski klub Medvode v nedeljo, 4. 6. 2017, vabi na tekmovalno dirko 19. Vzpon na Katarino. Začetek trase bo na parkirišču Občine Medvode. Zaprta vožnja bo potekala do križišča v Sori v dolžini 3,2 km, nato merjenje časa do domačije na Vihri v dolžini 8,5 km. 

Pred prijave in plačila so možna preko linkov 19 VzponKatarina in PrijavimSE do vključno četrtka 01.06.2017. Na dan prireditve se prijave od 09:00 do 10:30, hkrati se izvaja tudi prevzem štartnih številk za vse.  Startnina v pred prijavi znaša 15 €, na dan prireditve 20 €.

Tekmovalni predpisi

Tekmuje se po predpisih tehničnega pravilnika UCI in KZS ter določilih tega razpisa. V soglasju s sodniškim zborom si organizator pridružuje pravico spremembe tega razpisa. Vsi tekmovalci vozijo na lastno odgovornost. S svojim štartom se obvezujejo, da bodo vozili v skladu s tem razpisom, ter da bodo upoštevali navodila organizatorja, redarjev in sodnikov. Organizator ne odgovarja za posledice, ki bi nastale zaradi nespoštovanja navodil ob štartu, kakor tudi ne škodo, ki jo tekmovalci povzročijo sebi, med seboj in proti tretji osebi.

Nagrade

Vsak udeleženec prejme osvežilno pijačo in malico, prvi trije posamezne kategorije prejmejo medalje, najhitrejša v moški in ženski konkurenci dobita pokal.

Pokal dobijo še najmlajši, najmlajša, najstarejši in najstarejša udeleženka tekmovanja.

Več informacij: 19. Vzpon na Katarino

Stran 7 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>