Kolesarske novice

Kolesarska dirka - 6. velika nagrada Občine Vodice 

19. september 2017 16:08:00

Kolesarska dirka VodiceKolesarsko društvo Rog bo v sodelovanju z Občino Vodice v letu 2017 že šestič zapored organiziralo Veliko nagrado Občine Vodice na kateri bodo nastopili najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke.  Kolesarska dirka bo v soboto, 23. septembra 2017, s pričetkom zbiranja prijav ob 8.30 uri pri gasilnem domu PGD Šinkov Turn.

Tekmovanja se bodo pričela z dirkami amaterskih in rekreativnih kolesarjev, ob 9.30 pa bo štart dirke, ki bo štela tudi za občinsko prvenstvo. Na slednji lahko sodelujejo vsi občani Občine vodice. Prvič letos bo organizirano tudi tekmovanje za predšolske in šolske otroke, kjer ni pomembno kakšno je kolo, temveč le dobra volja. Za vse otroke bodo prijave brezplačne, starši morajo le izpolniti prijavni obrazec ter prevzeti štartno številko.

Dirke se bodo odvijale na 700 m dolgem krogu, ki bo potekal od Kosez do Sela in nazaj, s štartom in ciljem pred gasilnim domom PGD Šinkov Turn.

Prijave so možne na dan tekmovanja od 8.30 dalje na štartno ciljnem prostoru.

Več informacij: www.vodice.si in www.kdrog.si


Bike festival Ljubljana 2017 

6. september 2017 7:59:00

Bike festival Ljubljana - foto Vida HabjaničŠportni vikend Ljubljanica bo v nedeljo, 10. septembra, gostil tudi Bike festival namenjen tako rekreativcem, tekmovalcem kot tudi družinam in najmlajšim. Slednji se bodo lahko pomerili na za njih posebej pripravljenem poligonu s poganjalčki, speljanem v centru mesta.

Start bo ob 11. uri na Kongresnem trgu od koder se bodo udeleženci lahko podali na dve trasi:

MALI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 35 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavije levo in gre mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavije desno in pot nadaljuje po glavni cesti ob Savi vse do Podgrada, kjer zavije desno po prednostni cesti proti Besnici. V soteski gre cesta ves čas rahlo navzgor in po 5 kilometrih pride do glavne ceste, kjer na desni strani tako kot lani čaka bogato opremljena okrepčevalnica. Postanek na okrepčevalnici je cca 15 minut. Potem se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

VELIKI MARATON LJUBLJANICA v dolžini 78 km.

Opis trase maratona: Maraton starta na Kongresnem trgu, od koder se udeleženci za spremljevalnimi vozili peljejo najprej po Poljanski cesti, nato po Litijski cesti preko obvoznice do odcepa za Vevče. Tam zavijejo levo in gredo mimo Papirnice Vevče do Zaloške ceste. Tu zavijejo desno in pot nadaljujejo po glavni cesti ob Savi do glavnega križišča (cesta iz Laze pri Dolskem-dolsko), kjer zavijejo levo proti Dolskem. V Dolskem zavijejo desno po cesti proti Kamnici in v glavnem križišču regionalne ceste desno proti Litiji. Po regionalni cesti poteka trasa od Dolskega do Litije v dolžini 20 km. V Litiji zavijejo desno preko Save in takoj levo proti krožišču. Tu zavije trasa desno mimo nakupovalnega središča in naravnost v klanec po glavni cesti do Šmartnega v Litiji. Tu zavije trasa desno proti Trebeljevem. Na 40, km se prične vzpon, ki se konča pred Malo Trebeljevo. Sledi Veliko Trebeljevo, Zgornja Besnica in Besnica. Tu je pred klančkom še zadnja okrepčevalnica. Po vzponu in krajšem spustu, se udeleženci po isti trasi vrnejo na startno ciljno prizorišče na Kongresnem trgu.

Več informacij in prijave: Bike festival Ljubljana

Bike festival Krvavec 

24. avgust 2017 8:24:00

Bike festival KrvavecLetos se Fresh bike festival predstavlja v dvodnevni različici. Vključeval bo cestni kolesarski Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, bogat program za najmlajše MTB kolesarje s Pumptrack stezo in Junior MTB Fun tekmo.

V nedeljo pa se bodo na tekmi iz serije Enduro4Fun spopadli najboljši enduraši. Bogat spremljevalni program s testi koles, nagradnimi igrami, dirt predstavo, zabavnimi tekmovanji bo potekal oba dni festivala na Plaži Krvavec. Tako bomo v enem vikendu združili več zvrsti kolesarstva, več generacij z enim namenom

Bogat kolesarski program bo povezoval stand­up maratonec, tekač in stand­up komik Andrej Težak – Tešky.

PROGRAM:

12. Vzpon za Kralja in Kraljico Krvavca, 26. avgust

V okviru Fresh Bike Festivala bo potekal že 12. rekreativni vzpon na Krvavec, poleg katerega bo letos prvič organiziran tudi pohod. Končni cilj bo pri Sončku, razglasitev in podelitev ter zaključek pa na Plaži Krvavec.

MTB Junior Fun tekma 26. avgust

Najmlajši gorski kolesarji se bodo v soboto, 26. Avgusta, pomerili na MTB Junior Fun tekmi, ki bo potekala na progi Bambino. Čas se bo meril 2 uri, za tekmovanje bo štel najboljši čas. Otroci pa bodo razvrščeni v starostne kategorije.

Enduro 4 Fun Krvavec, 27. avgust

Enduro Krvavec je tekmovanje, ki bo štelo za Sloenduro 4 fun serijo. Tekmovanje bo potekalo tudi na novi progi Panorama v kombinaciji z Mucijem. Za rezultat se bo štela najboljša etapa dneva, v časovnem intervalu, ki je določen za čas tekomovanja.

RAZPIS ENDURO 4 FUN

Pumptrack 26. in 27. avgust

Modularni Pumptrack, ki nam ga posoja Slovenski kolesarski mojster bo na voljo najmlajšim in malo starejšim oba dni festivala. V soboto pa KDRajd pripravlja tudi zabavno animacijo za otroke na Pumptracku. Prijava bo potekala na prizorišču in bo brezplačna.

Dirt Session, 26. in 27. avgust

Na Dirt sessionu se bodo predstavili najboljši slovenski “drtarji” in prikazali vratolomne akrobacije na kolesu tako v sobotnem kot v nedeljskem programu.

Prijave na tekmovanja

Na voljo je več paketov, ki vsebujejo tudi štartnine za posamezna tekmovanja in si jih lahko ogledate na spletni strani: Fresh Bike Festival 2017, kjer se lahko tudi prijavite. Obisk Fresh Bike Festivala brez štartnin za tekmovanja (dostop s kabinsko žičnico, Bike park vozovnica in ostale aktivnosti na Krvavcu) bo v času Fresh Bike Festivala na voljo po rednih cenah RTC Krvavec d.d.

SeAlps challenge - prva etapna kolesarska dirka za rekreativce v regiji 

22. avgust 2017 9:38:00

SeAlps ChallengePrva večdnevna kolesarska dirka za amaterje v regiji, SeAlps challenge, bo potekala med 12. in 15. septembrom, kolesarji pa bodo premagovali kilometre od slovenskega morja do Alp, s postankom tudi v Ljubljani. Celotna dirka bo dolga približno 400 km s skupaj 5.000 metri višinske razlike.

Gre za dirko parov, ki je namenjena tako izkušenim kolesarjem kot tudi začetnikom. Z vožnjo v štirih etapah bo lahko vsak tekmovalec preizkusil meje svojega telesa in izkusil izziv tekmovanja na etapnih dirkah kot profesionalni kolesar, ali pa bo z umirjenim premagovanjem kilometrov užival v razgledu na štiri slikovite pokrajine. Vsak udeleženec bo dobil bogat "starter paket", manjkal pa ne bo niti spremljevalni program v krajih, ki bodo gostili štart in cilj posameznih etap.

Več informacij o prijavninah in dirki najdete na spletni strani, ali Facebook profilu.

Prijavite se lahko po elektronski pošti na: info@sealps.com

 

Vabljeni na Dolenjski ekstremis 

14. avgust 2017 10:10:00

Dolenjski ekstremisDruštvo Randonneurs Slovenija in  Zavod prijetno domače Ivančna Gorica organizirata »Dolenjski ekstremis"  v dolžini 201 km in 4200 višinskih metrov, ki bo potekal v soboto, 19. avgusta. Dogodek je namenjen vsem, ki si želijo novih kolesarskih izzivov.

Start bo od 7. do 9. ure pred tržnico v Ivančni Gorici.

Trasa: Ivančna Gorica-Šmartno pri Litiji-Šentrupert-Lisca-Sevnica-Škocjan-Trebelno-Dobrnič-Ivančna Gorica.

Zemljevid, potna knjiga, GPX track, prijave in ostali podatki o brevetu na: www.randonneurs.si (zavihek PRIHODNJI breveti).

Izžreban udeleženec bo postal lastnik kolesarskega kompleta ADRIA MOBIL sponzorja Žolna šport.

Prijave so možne do 17. 8. 2017.

Startnina 14 EUR se plača preko spletne strani www.randonneurs.si , izjemoma na dan prireditve  po prejšnjem dogovoru v višini 20  EUR. V ceni je vključena malica na zaključku, posebna sladica na Lisci in pekarski izdelki Pekarne MIŠMAŠ.

Prireditev bo v vsakem vremenu, kolesarji  vozijo na lastno odgovornost. Vožnja bo potekala po cestno-prometnih predpisih. Žigosanje kartončkov bo potekalo na kontrolnih točkah.

Dodatne informacije: 041 611 821 (Slavko) in   041 437 382 (Miha)

Domžale bogatejše za nov kolesarski poligon KOLOvoz' 

8. avgust 2017 14:45:00

Kolesarski poligon DomžaleNa območju športnega parka ob Robovi ulici na Viru je zrasel kolesarski poligon »pumptrack«, ki je popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.

Kolesarji lahko na poligonu izboljšate koordinacijo gibanja na kolesu, pridobite na kondiciji in se hkrati še zabavate. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega bo v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo.

Kolesarski poligon KOLOvoz' sestavljajo zaobljene grbine in zavoji. Med seboj so ritmično povezani v krožno zanko. Steza je razgibana. Omogoča raznoliko, zabavno in obenem varno vožnjo. Primerna je za kolesa vseh velikosti, rolke, rolerje in skiroje. Na stezi kolesarjem ni treba vrteti pedal, ker se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Uradno odprtje novega kolesarskega poligona KOLOvoz' bo v sredo, 30. avgusta 2017, ob 17. uri, poleg otroškega igrišča na Viru (dostop po Robovi ulici).

Na poligonu bodo svoje mojstrovine prikazala različna športna in rekreativna domžalska društva ter demonstrirala pravilno in varno uporabo nove športne pridobitve.

Lepo vabljeni!

Na Praznik borovnic 2017 z vlakom ali s kolesom 

25. julij 2017 8:29:00

Praznik borovnic s kolesomV soboto, 29. 7. 2017, bo na praznik borovnic iz Ljubljane ob 9.00 odpeljal muzejski vlak, ki se bo v Ljubljano vračal ob 16.30. Obiskovalci pa se bodo lahko iz Borovnice do Tehniškega muzeja Slovenije v gradu Bistra odpeljali tudi s starodobnim avtobusom.

Ob sejmu, na katerem bodo poleg borovnic in izdelkov iz borovnic tudi lokalno ekološko pridelana sadje in zelenjava, izdelki domače in umetniške obrti, suha roba, zdravstveni pripravki in kozmetični pripomočki ter zabaviščni park bodo potekale tudi spremljevalne prireditve, med njimi še posebej vabljeni na vodeni ogled soteske Pekel, družinsko kolesarjenje, rolkanje, rolanje, kotalkanje in tek od Borovnice do vhoda v sotesko Pekel in nazaj ter gorsko-kolesarsko turo po obronkih Borovniške kotline.

Več informacij in program: Praznik borovnic 2017


3. damska 100tka 

11. julij 2017 17:20:00

3. damska 100tkaV nedeljo, 16. 7. 2017, bo že tretjič potekal damski kolesarski dogodek - Damska 100tka.

Zbor bo ob 7.45 na parkirišču v Tacnu pred Policijsko akademijo, kjer bo sledil pregled opreme in razdelitev v skupine. Ob 8.00 sledi start proti Bledu, kjer bo ob 11.00 zbor, podelitev medalj in malica, ob 12.00 je predviden odhod nazaj proti Ljubljani.

Dogodek je rekreativno družabne narave in se nanj ni potrebno prijaviti. Prijavnine ni. Obvezna je uporaba čelad in tehnično brezhibnega kolesa. Obvezno je upoštevanje cestno prometnih predpisov. Udeležba na lastno odgovornost.

Svoj interes za udeležbo izkažete s klikom na dogodek, ki ga najdete na Facebooku

11. Kolesarski maraton Alpe Scott 

20. junij 2017 9:59:00

Maraton Alpe ScottŠe do petka, 23. junija, imate možnost za cenejšo prijavo na Kolesarski maraton Alpe Scott, ki bo potekal v nedeljo, 2. 7. 2017, s startom in ciljem v Športnem parku Mekinje v Kamniku.

POTEK PROGE: Kamnik - Komenda - Cerklje - Preddvor - Jezerski Vrh - Pavličevo sedlo - Solčava - Luče - Ljubno - Gornji Grad - Črnivec - Kamnik
VIŠINSKA RAZLIKA: 2000 m
DOLŽINA: 130 km

Prijave so možne prek spletnega obrazca, Turistično informacijskem centru v Kamniku ali na prireditvenem prostoru na dan Maratona Alpe od 6.30 do 8.30.

Za vse, ki na dan maratona praznujejo rojstni dan, so organizatorji pripravili posebno presenečenje - ob predložitvi osebnih dokumentov startnino podarijo.

Maraton Alpe želi dvigniti zavest o pomenu spoštovanja okolja med kolesarji. Zato pozivamo vse udeležence maratona, da ovitke energijskih ploščic in pijač odvržejo na okrepčevalnicah ali na mestih katera bodo naknadno objavljena.

 

Natečaj za NAJ navijaško skupino

Kako lahko sodelujte v natečaju za NAJ navijaško skupino?

Kratek video (dolžina največ 1min) in najmanj 3 fotografije vaše navijaške skupine pošljite na e-naslov maraton@maraton-alpe.si ali jih objavite na Facebook strani Maratona Alpe med 2. 7. in 4. 7. 2017. Video in fotografije morajo biti posnete na trasi maratona na dan 2. 7.  2017. V navijaški skupini lahko sodeluje od 3 do 10 oseb. NAJ navijaška skupina bo nagrajena z izletom  na Veliko planino (vožnja z nihalko) s pastirsko malico.

Več informacij: 11. Kolesarski maraton Alpe Scott

Argonavtski maraton 2017 

12. junij 2017 13:55:00

Argonavtski maratonPridružite se množici rekreativnih kolesarjev na eni od tras Argonavtskega kolesarskega maratona. Argonavtski maraton je kolesarski maraton rekreativnega značaja, ki poteka vsako leto v mesecu juniju, letos v nedeljo, 18. junija. Sodelujoči se lahko podajo na različno dolge trase. 

Za najbolje pripravljene in trmaste je začrtana 80-kilometrska trasa imenovana Argonavtski maraton, na kateri prijavljeni kolesarji premagajo tudi vzpon v skupnem seštevku 920 m. n. v. Za srednje pripravljene in vztrajne je primeren 63-kilometrski maraton, imenovan tudi Mali Argonavtski maraton, s skupnim vzponom 600 m. n. v. Družine in manj pripravljeni kolesarji se podajo na 32 km dolg Družinski Argonavtski maraton, speljan po barjanskih poteh in cestah, za najmlajše pa je pripravljen otroški maraton Argonavtek.

Zaradi varnejšega starta in zagotavljanja večjega števila parkirnih mest za udeležence je letošnji prireditveni prostor oziroma start prestavljen na Jelovškovo ulico (poleg Mercator centra Loka).

Več informacij: Argonavtski marton 2017

Stran 5 od 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>