Kolesarske novice

2. Cestni kolesarski maraton, Velike Lašče 

13. avgust 2018 9:35:00

Kolesarsko društvo Velike Lašče vabi na 2. Cestni kolesarski maraton, ki bo v soboto, 18. septembra 2018, s startom ob 10.00.

KD Velike LaščeTrasa 75 km maratona: Velike Lašče - Ravnik - Podslivnica - Velike Bloke - Nova Vas - Loški Potok - Sv. Gregor - Velika Slevica - Velike Lašče

 

Trasa 55 km maratona: Velike Lašče - Ravnik - Podslivnica - Velike Bloke - Mala Slevica - Velike Slevica - Velike Lašče

Za vse udeležence je na progi poskrbljeno za okrepčila.

Prireditev je del akcije "Slovenija kolesari", namenjena rekreativnim kolesarkam in kolesarjem, trasa poteka po lokalnih cestah v normalnem prometu v skladu s CPP. Čelada je obvezna.

Prijave in informacije: KD Velike Lašče in 041/393-799, 051/275-443




Vabilo na kolesarski izlet po poteh Krima 

19. junij 2018 9:50:00

Kolesarski izlet po poteh KrimaPlaninsko društvo Krim organizira kolesarski izlet po poteh Krima. Kolesarji vabljeni v ponedeljek, 25. junija, ob 14.30 pred gostilno Gerbec na Igu. Sledi vožnja s kolesi po trasi: Ig – Tomišelj – Planinca – Iška vas - Ig v dolžini 30 km.

Trasa je razgibana in srednje težka ter delno makadamska. Priporočena so gorska in treking kolesa.

Zaželene so predhodne prijave na 040 747 315 (Aleš Juvanc).

Več informacij: Kolesarski izlet PD Krim







6. Ženska 100tka 

12. junij 2018 10:41:00

Ženska 100tkaKolesarsko društvo Slovenske Specialkarke v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in akcijo »Razgibajmo Ljubljano« organizira že 6. vseslovensko akcijo Ženska 100tka, ki bo potekala v soboto, 16. 6. 2018, ko bodo ženske skupaj prekolesarile 100 km na relaciji Ljubljana-Bled-Ljubljana.

Kolesarski izlet bo potekal v pogovornem tempu tako, da je primeren tako za začetnice kot utečene kolesarke. Na voljo sta dva štarta, torej daljša in krajša različica. Štart si izberejo udeleženke same glede na dolžino trase, ki jo želijo prekolesariti:

– štart v Tacnu ob 9. uri: parkirišče pod Šmarno goro, dolžina trase 120 km.

– štart v Kranju ob cca 10.30: gostišče Dežman (Golniška cesta 1a, 4000 Kranj), dolžina trase 60 km.

Edini pogoj za udeležbo je specialka. Akcija Ženska 100tka poteka znotraj običajnega prometa. Vse udeleženke akcije so dolžne voziti po cestno prometnih predpisih in vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na drug termin.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti na https://bit.ly/2Jlt8NS. S prijavo na dogodek sodelujete v žrebanju za ženske kolesarske rokavičke Slovenskih Specialkark.

Vabljene tako začetnice kot utečene kolesarke!

Dodatne informacije: Marjetka Conradi, predsednica društva, marjetka@specialkarka.si, 041 786 456.

Maraton Franja z novo traso Barjanka 

4. junij 2018 16:00:00

Trasa Barjanka - foto Mark KogheePred nami je največji kolesarski dogodek v Sloveniji – Maraton Franja BTC City, ki letos ponuja kar šest tras različnih dolžin in zahtevnosti: Maraton Franja BTC City (156 km), Triglav mali maraton Franja (97 km), kronometer Ljubljana–Domžale–Ljubljana (22/44 km), Hofer družinsko-šolski maraton za vsakogar (22 km), Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,2 km) in nova preizkušnja Barjanka (83 km).

Največ pozornosti je letos namenjeno prav sobotni Barjanki, turistično-športni preizkušnji v dolžini 83 kilometrov, ki ni tekmovalne narave, saj se čas ne bo meril. Gre za kolesarski dogodek, katerega namen je predstaviti lepote Ljubljanskega barja in obujati spomine na začetek kolesarskih tekmovanj, ko so bile prve kolesarske dirke še po makadamskih cestiščih.

Start bo ob 8. uri na Kongresnem trgu, od koder se boste odpravili na stranske poti, kjer vas bo pospremil utrip barjanskega mozaika travnikov, njiv, mejic in vodotokov. Peljali se boste nedaleč stran od najdišča najstarejšega lesenega kolesa na svetu. Prvi postanek bo v Bistri, v Dolini miru, kjer so svoj dom v 13. stoletju našli kartuzijani. Mimo izvirov reke Bistre bo pot peljala po sledeh Južne železnice in se povzpela na staro železniško traso, ki ponuja enega najlepših pogledov na barjansko ravnico, naprej po kraškem robu Ljubljanskega barja do Jezera pri Podpeči, kjer bo drugi postanek. Globoko kraško jezero objemajo mokrotni travniki, na katerih uspevajo močvirski tulipani in divje orhideje. Iz osvežilnega objema kraškega roba pot vodi v naročje skrivnostne reke Iške, ki nosi tri obraze. Povratek na Iški vršaj, na Ig, kjer bo zadnja okrepčilna postaja, bo skozi osrednji del Barja. Sledila vožnja po sledeh Rimljanov in koliščarjev do UNESCO spomeniškega območja. Zaključni del poti na Barju bo po Ižanki, po prvi cesti, ki je prečkala Barje.

Trasa Barjanka, zasnovana s podporo Krajinskega parka Ljubljansko barje, poteka skozi vse občine na tem območju: Mestna občina Ljubljana, Občina Log - Dragomer, Občina Borovnica, Občina Brezovica, Občina Škofljica, Občina Vrhnika in Občina Ig.

Več informacij in prijave: Maraton Franja BTC City

20. Maraton treh občin 

28. maj 2018 9:36:00

20. Maraton treh občinV nedeljo, 3. Junija 2018, vabljeni na jubilejni Maraton treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje). Maraton bo potekal po treh asfaltiranih trasah, za gorske kolesarje bo pripravljena MTB proga, prav tako posebni trasi za družine, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalce kolesarjev – ti se bodo lahko podali na pohod.

 Start za udeležence cestnih tras na 91, 78 in 56 km bo ob 9.00  uri; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Trase:

  • 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  • 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  • 56 kilometrska proga;
  • MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. (del trase je makadamski);
  • pohod za spremljevalce kolesarjev

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski  cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton in v Piceriji Sonček na Kolodvorski cesti 2 v Grosuplju.

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina. Posebej bodo nagrajeni najboljši kolesarji in kolesarke na vzponu na Korinj.

Več informacij: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton.

12. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

16. maj 2018 9:46:00

Velika nagrada Občine KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 12. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 20. 5. 2018

Čas: 11:00 do 18:00

Lokacija: Občina Komenda

Več informacij: 12. Velika nagrada Občine Komenda


Barjanka ali kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju 

18. april 2018 8:04:00

Barjanka - Podpis pisma o nameri o sodelovanju - foto Nik RovanV želji po trajnostni in celostni predstavitvi Ljubljanskega barja in predvsem njegovih danosti ter lepot so svoje moči združili Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, Kolesarsko društvo Rog, družba BTC, Turizem Ljubljana in vseh sedem barjanskih občin: Ljubljana, Log – Dragomer, Borovnica, Brezovica, Škofljica, Vrhnika in Ig. Luč sveta je tako zagledala nova približno 83 kilometrov dolga športno rekreacijska kolesarska proga Barjanka, ki se je pridružila družini Maratona Franja. Ena izmed njenih posebnosti  je tudi ta, da kar polovica trase poteka po makadamskih poteh, kar ji daje še poseben čar.

Športno turistični dogodek so širši javnosti v torek, 17. aprila, predstavili vsi partnerji projekta, ki so ob tej priložnosti podpisali tudi uradno pismo o nameri o sodelovanju pri njegovi izvedbi. Poleg športno rekreativnega pomena partnerji velik poudarek dajejo tudi turističnemu namenu, saj si želijo, da Barjanka ne bi bila aktualna le v času Maratona Franja, temveč bi skozi vse leto privabljala tako domače kot tuje kolesarje, ki v občinah, skozi katere pelje, lahko vidijo marsikaj zanimivega. Kolesarji lahko ob poti spoznavajo krajevne posebnosti in običaje, okušajo kulinarične specialitete ter si ogledujejo kulturne in naravne znamenitosti.

Traso Barjanke je podrobneje predstavil Janez Kastelic, direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje, ki se je ob tej priložnosti zahvalil za močno in hitro podporo tako občin kot organizatorjev Maratona Franja. Ideja je namreč zaživela le v nekaj mesecih od njene predstavitve. Kot je poudaril, je območje Krajinskega parka Ljubljansko barje zaradi ustrezne cestne infrastrukture, bližine mesta Ljubljane, krajinske pestrosti ter kulturne in naravne dediščine idealno območje za organizacijo kolesarskega dogodka.

Prva izvedba Maratona Barjanka, ki ne bo tekmovalnega značaja, se bo pričela 9. junija s štartom na Kongresnem trgu v Ljubljani in zaključkom v BTC-ju, medtem bo trasa prečila vse barjanske občine, organizirani pa bodo tudi trije postanki, prvi v Bistri na Vrhniki, drugi pri podpeškem Jezeru ter tretji na Igu, kjer bodo imeli udeleženci priložnost spoznati kulturno, turistično, naravno in kulinarično ponudbo posameznih občin.

Več informacij in prijava: Barjanka 2018  

37. Maraton Franja: nižja prijavnina do 15. aprila! 

10. april 2018 11:33:00

Maraton FranjaNa 37. Maraton Franja BTC City, ki bo potekal med 8. in 10. junijem 2018, se lahko še do četrtka, 15. aprila, prijavite po znižani ceni.

S pravočasno prijavo na Maraton Franja prihranite nekaj denarja in skrbi.

Nekaj pomembnih informacij v zvezi s prijavami:

  • Do 15. APRILA prijavnina po znižani ceni
  • Skupinske prijave bodo odprte do 25. MAJA
  • Če želite račun na davčno številko potem je OBVEZNA skupinska prijava (tudi če je samo za eno osebo)
  • Po oznaki vašega plačila prejmete na svoj-e naslov zapisan v prijavi račun za prijavnino
  • Cenik si lahko ogledate tukaj (cene veljajo na dan plačila)

Glavna novost letošnjega Maratona Franja BTC City:

»Barjanka« ali »Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju« – 83 km kolesarskega doživetja po krajinskem parku Ljubljansko barje

  • Start: sobota 9. junij, 8:00 Kongresni Trg

Maraton bo potekal v zaprti kontrolirani vožnji in bo ne-tekmovalne narave, brez meritve časov. Predvidena hitrost na makadamskih odsekih bo do 25 km/h. Na asfaltiranih površinah do 35 km/h.

Klikni tukaj in se PRIJAVI na največji kolesarski dogodek pri nas!

www.franja.org

Kolesarjenje po mostiščarskih poteh  

9. april 2018 9:43:00

Kolesarjenje po mostiščarskih potehKolesarsko društvo LPP vas vabi v petek, 13. 4. 2018, ob 16.00 na kolesarjenje po mostiščarskih poteh.

Zbirno mesto je na postajališču Dolgi most (končna postaja št. 1D in št. 6 mestnega potniškega prometa), kjer bo pričetek poti po Ljubljanskem barju. Pot v dolžini približno 50 km, bo deloma potekala po asfaltiranih in deloma makadamskih poteh, tako da so za kolesarjenje primerna predvsem gorska in treking kolesa, čelada je obvezna. Zaključek kolesarjenja je predviden približno ob 19.00 na Dolgem mostu.

Relacija: Dolgi most – Mestni Log – Vnanje Gorice – Notranje Gorice – Podpeč – Bevke – Blatna Brezovica – Sinja Gorica (Ribiški dom – prvi postanek za pogovor in kavico) – Vrhnika – (Mantova), po trasi stare železniške proge Drenov Grič – Log – Brezovica – Dolgi most.

Kolesarjenje je primerno za različno pripravljene, ki lahko ravninsko pot prekolesarijo z dvema postankoma. Udeležence bo spremljalo vozilo, ki bo nudilo podporo pri kolesarskem izletu.

Več informacij in prijave: Kolesarjenje po mostiščarskih poteh

18. VELO kolesarski maraton 

3. april 2018 13:27:00

Velo kolesarski maratonTradicionalni 18. VELO KOLESARSKI MARATON bo letos potekal v nedeljo, 8. aprila 2018. Prireditev je namenjena rekreativcem, mali maraton tudi kolesarskim začetnikom, saj nista tekmovalnega značaja. Udeleženci maratona vozijo v skladu s CPP.

Start in cilj maratona bosta pred  VELOCENTROM v Črnučah, Dunajska 421, 1000 Ljubljana.

Potekala bosta MARATON KLASIKA (81 km) ob 10.00 ter DRUŽINSKI MALI MARATON (30 km) ob 10.15.

Predprijave so možne do vključno srede 4. 4. 2018. do 12.00 ure. Prijava je potrjena, ko je vplačana tudi startnina.

Prijave so možne tudi na dan prireditve do pol ure pred posameznim startom.

TRASA 18. VELO maratona: Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Valburga – Trboje – Voklo – Šenčur – Britof – Predoslje – Preddvor – Tupaliče – Visoko – Cerklje – Zgornji in Spodnji Brnik – Vodice – Koseze – Povodje – Tacen – Vižmarje – Črnuče (skupaj 81 km).

TRASA Družinskega malega maratona (30 km): Črnuče – Gameljne – Povodje – Skaručna – Vodice – Koseze – Povodje – Črnuče

NAGRADE: Vsi udeleženci dobijo pokal,  toplo malico in spominsko majico. Med vse udeležence bomo z žrebom razdelili bogate nagrade sponzorjev kolesarskega maratona.

Posebna nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo in najštevilčnejšo družino.

Več informacij: 18. VELO kolesarski maraton

Stran 5 od 23 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>