Kolesarske novice

VZPON NA ULOVKO 

19. avgust 2019 9:23:00

UlovkaV sklopu Dobrodelnega dogodka dnevnega časopisa Novice Svet24 za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami v sodelovanju z društvom Vesele nogice lepo vabljeni, da se udeležite kolesarskega vzpona na Ulovko, s startom v Športnem parku Vrhnika in ciljem na Ulovki. Skupna dolžina trase je 8,4 km.

 

DATUM: sobota, 24. avgust 2019

START: 17:00

 

TRASA: Start je v Športnem parku Vrhnika, zaprta vožnja do Podčela, kjer se trasa odcepi v smeri Ulovke. Po cca 100 m se z letečim startom in pod režimom popolne zapore ceste prične vzpon v dolžini 5,3 km s ciljem na parkirišču pod Ulovko. Skupna dolžina trase je 8,3 km z 340 v.m. vzpona.

MOŽNOSTI PRIJAVE:

V predprijavi izpolnite prijavnico na spletni strani (prijava je veljavna le s plačilom prijavnine). Predprijave so možne do srede, 21. avgusta 2019 do 00:00. Cena prijavnine je 20,00 EUR.

Na dan prireditve, v soboto, 24. avgusta 2019, se lahko prijavite in plačate prijavnino na osrednjem prireditvenem prostoru v Športnem parku Vrhnika od 15:00 do 16:30 ure. Cena prijavnine je 25,00 EUR.

DVIG STARTNIH ŠTEVILK IN OSTALEGA MATERIALA:

V soboto, 24. avgusta 2019 od 15:00 do 16:30 ure, na osrednjem prireditvenem prostoru v Športnem parku Vrhnika.

 

Več informacij o vzponu najdete TUKAJ.

9. Argonavtski maraton 

13. junij 2019 7:50:00

Argonavtski maratonV nedeljo, 16. 6., vabljeni na Argonavtski maraton, rekreativno kolesarsko prireditev namenjeno vsem starostnim skupinam in primerno za vse rekreativne kolesarje neglede na fizično pripravljenost. Start kolesarskega maratona bo ob 9.30 Start na Jelovškovi cesti na Vrhniki, udeleženci pa lahko izbirajo med 81km, 63km in 32km traso.

81km trasa je primerna za dobro pripravljene rekreativne kolesarje in je speljana v celoti po asfaltiranih poteh v dolžini 81km z 960 višinskih metrov vzpona.

63km trasa je primerna za srednje pripravljene kolesarje.

32km trasa je primerna za malo večje otroke in slabše pripravljene kolesarje.

Za najmlajše do 7 leta starosti, pa smo pripravili spretnostni poligon, na katerem se bodo pobližje spoznali z cesto-prometnimi predpisi in s pravili obnašanja kolesarja v prometu.

Več informacij in prijave: 9. Argonavtski maraton

Pred nami je vikend Maratona Franja 

5. junij 2019 8:39:00

Maraton FranjaV naslednjih dneh bodo Ljubljano preplavili kolesarji iz več kot 70 držav sveta. V mesto namreč prihaja Maraton Franja BTC City - največji rekreativni kolesarski dogodek v Sloveniji in del svetovne serije maratonov UWCT Grand Fondo.

Organizatorji na tako imenovanem prazniku kolesarstva pričakujejo več kot 7000 registriranih kolesarjev in kolesark. Ti se bodo lahko podali po šestih trasah: Maraton Franja BTC City (156 km), Triglav mali maraton Franja (97 km), kronometer Ljubljana–Domžale–Ljubljana (22/44 km), družinsko-šolski maraton za vsakogar (25 km), Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,2 km) in Barjanka (83 km).

V nadaljevanju si lahko preberete vse pomembne informacije o cestnih zaporah in kolesarskih trasah:


OBVESTILO O ZAPORI CESTE V PETEK, 7. 6. 2019

Kolesarsko društvo Rog, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, v okviru kolesarske prireditve Maraton Franja BTC City organizira vožnjo na čas, ki bo v petek, 7. 6. 2019.

Start dirke bo v BTC-ju, nato se bo zavilo na Šmartinsko cesto, smer Šentjakob, kjer trasa poteka mimo AC-priključka LJ Sneberje, prečka Zasavsko cesto v Šentjakobu, nadaljuje skozi Podgorico, Dragomelj do Domžal, kjer se bo obrnilo in po isti poti nazaj.

Za nemoten in varen potek dirke bo celotna trasa zaprta za ves promet med 15. in 21. uro.

Načrt zapore
Zaprti bodo vsi priključki na traso.

Šmartinska cesta (BTC)
Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. 

Križišče v Šentjakobu
V križišču bosta zaprti smeri Šmartinska cesta in cesta proti Domžalam. Promet bo mogoč proti Črnučam in Litiji.

Trasa od Šentjakoba do Domžal 
Zadevna trasa bo zaprta do središča Domžal, Ljubljanska cesta, Kolodvorska cesta do križišča.

Trasa vožnje na čas: http://www.gis.si/maraton-franja/#activity/kronometer/4
 

OBVESTILO O ZAPORI CESTE V SOBOTO, 8. 6. 2019

Družinsko-šolski maraton, sobota, 8. 6. 2019

Start maratona bo v BTC-ju, nato se bo zavilo na Šmartinsko cesto, smer Šentjakob, kjer trasa poteka mimo AC-priključka LJ Sneberje, prečka Zasavsko cesto v Šentjakobu, nadaljuje skozi Podgorico, Dragomelj, Pšato, Bišče, Selo pri Ihanu do Domžal, kjer bo 15 min. postanek na okrepčevalni postaji. Nadaljevalo se bo po Ljubljanski cesti do Šentjakoba in nazaj v BTC.

Za nemoten in varen potek maratona bo kratkotrajna popolna zapora na delih celotne trase za ves promet med 16. uro in 18.30.

Zaprti bodo vsi priključki na traso.


Šmartinska cesta (BTC)
Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. 
Križišče v Šentjakobu
V križišču bosta zaprti smeri Šmartinska cesta in cesta proti Domžalam. Promet bo mogoč proti Črnučam in Litiji.
Trasa od Šentjakoba do Domžal 
Zadevna trasa bo zaprta do središča Domžal, Ljubljanska cesta, Kolodvorska cesta krožišče.

Trasa družinsko-šolskega maratona: http://www.gis.si/maraton-franja/#activity/druzinski/3
 

OBVESTILO O ZAPORI CESTE V SOBOTO, 8. 6. 2019

Barjanka, sobota, 8. 6. 2019

Zaradi kolesarske prireditve Barjanka bodo začasne zapore cest med 8. uro in 12.30: Ljubljana, Brezovica, Plešivica, Bevke, Drenov Grič, Sinja Gorica, Vrhnika, Borovnica, Podpeč, Tomišelj, Črna vas, Brest, Ig, Črna vas, Hradeckega cesta, Litijska cesta, Kajuhova cesta, Šmartinska cesta.


Trasa Barjanke: http://www.gis.si/maraton-franja/#activity/barjanka/6

 
OBVESTILO O ZAPORI CESTE V NEDELJO, 9. 6. 2019

MARATON FRANJA BTC City

Nedelja, 9. 6. 2019, med 9. in 17. uro


Zaradi kolesarskega maratona bo v nedeljo, 9. 6. 2019, med 9. in 17. uro oviran promet na relaciji BTC Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen–BTC Ljubljana, med 11. in 13. uro pa tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas. Na nekaterih mestih bodo vzpostavljene dolgotrajnejše popolne zapore prometa. Večinoma bodo urejeni obvozi. Na vseh pomembnejših cestnih priključkih ob trasi maratona bodo promet usmerjali policisti in redarji organizatorja.

Predvidene popolne zapore in obvozi:
Brezovica–Vrhnika:

Odsek bo zaprt od 9. ure do 9.45. Obvoz je možen po avtocesti.

Godovič–Idrija:
Odsek bo zaprt od 9.40 do 15. ure. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija–Rebro–Dole–Godovič.

Cerkno–Kladje–Trebija:
Odsek bo zaprt od 10.40 do 15. ure. Obvoz bo voden na relacijah Trebija–Žiri–Idrija in Hotavlje–Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo voden obvoz čez Železnike.

Priključek Jeprca:
Priključek Jeprca bo v smeri vožnje od Medvod proti Škofji Loki zaprt od 10.55 do 15. ure. Obvoz bo v smeri proti Škofji Loki voden čez Kranj, v smeri Smlednika pa čez Medvode.

Ljubljana:
Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Dimičeva ulica, Kranjčeva ulica, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.

Avtocestni izvozi:
Od 11.30 do 15.30 je predvidena popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice. Obvoz do Vodic bo voden prek avtocestnega priključka Brnik.

Od 12. do 17. ure je predvidena zapora avtocestnih izvozov Ljubljana Brod in Ljubljana Bežigrad.

Trasa Maratona Franja BTC City: http://www.gis.si/maraton-franja/#activity/franja_velika/1


OBVESTILO O ZAPORI CESTE V NEDELJO, 9. 6. 2019

TRIGLAV MALI MARATON FRANJA

Nedelja, 9. 6. 2019, med 11. in 13. uro

Od 11. do 13. ure je predvidena popolna zapora ceste na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Lučine–Gorenja vas.

Trasa Triglav mali maraton Franja: http://www.gis.si/maraton-franja/#activity/franja_mala/2

KOLObocija - 1. samo-organizirani festival mestnega kolesarstva 

4. junij 2019 12:41:00

KOLObocijaDruštvo Matafir vabi v nedeljo, 9. junija, ob 14.00 na Špico v Ljubljani  na prvo ljubljansko KOLObocijo! 

KOLObocija je samo-organizirano festivalsko doživetje za navdušene mestne pedalarje vseh starosti (in tiste, ki boste to še postali).

VSTOP PROST!

Več informacij: FB KOLObocija 
 
foto: ACPRODUCTION

21. Maraton treh občin 

30. maj 2019 9:42:00

V nedeljo, 2. junija 2019, vabljeni na jubilejni Maraton treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje).

Maraton bo potekal po treh asfaltiranih trasah, za gorske kolesarje bo pripravljena MTB proga, prav tako posebni trasi za družine, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalce kolesarjev – ti se bodo lahko podali na pohod:

  • 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  • 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  • 56 kilometrska proga;
  • MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. (del trase je makadamski);
  • pohod za spremljevalce kolesarjev

Start za udeležence cestnih tras na 91, 78 in 56 km bo ob 9.00  uri; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski  cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton in v Kavarni Evropa na Taborski cesti 3 v Grosuplju.  

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina. Posebej bodo nagrajeni najboljši kolesarji in kolesarke na vzponu na Korinj.

Dodatne informacije so na voljo na tel. 031 206 745 po 16. uri in na internetni strani http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton/.

13. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

14. maj 2019 9:26:00

VN KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 13. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 19.05.2019

Pričetek dirke: 10.30

Lokacija: Občina Komenda

 

 

Več informacij: 13. Velika nagrada Občine Komenda, program dogodka

S kolesom na Krim 

16. april 2019 13:26:00

S kolesom na Krim_foto: PD Lj-MaticaPlaninsko društvo Ljubljana-Matica to soboto, 20. aprila 2019, organizira turno kolesarjenje na priljubljeno izletniško točko Krim.

Kolesarskega izleta se lahko udeležite vsi, ki imate osvojeno osnovno kolesarsko kondicijo in tehniko vožnje. Zborno mesto je ob 9.30 v Iški vasi (parkirišče ob kolesarskem igrišču), kjer boste okoli 14.00 tudi zaključili turo. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena na kasnejši termin.

Obvezna oprema je gorsko kolo s profiliranimi pnevmatikami, kolesarska čelada, rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila (npr. nepremočljiva tanka jakna), potrjena planinska izkaznica in hrana ter pijača iz nahrbtnika.

Prijave so možne do četrtka, 18. aprila 2019 do 19. ure, in sicer osebno vodniku na št. 051-343-967 ali v informacijski pisarni PD Lj-Matica. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Več informacij o izletu najdete na strani društva.  

Plaža Splash Challenge 

4. april 2019 8:41:00

Plaža Splash ChallengeKrvavec vabi na najbolj mokro zabavo ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone - Plaža SPLASH Challenge!

Čakajo vas odbiti kolesarski in smučarski zavoji ter skoki v snežni bazen, otroški SPLASH s snežnimi tubami, modna revijo, tekma s SUPi Bananaway in za piko na i, WET TSHIRT JUMP – skupinski skok v bazen.

6. aprila 2019 je Plaža Krvavec THE PLACE TO BE!

Goste bosta zabavala domača glasbena virtuoza Mike Vale, prvak slovenske house scene in Angel Anx. Warm up by DJ Alessio.

Več informacij: Plaza Splash Challenge

Kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča 

3. april 2019 9:50:00

Kolesarski izlet RobicJure Robič je bil najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar, ki je v športni karieri je dosegel več kot 100 zmag in več kot 150-krat stal na zmagovalnih stopničkah. To soboto, 6. 4. 2019, se lahko udeležite kolesarskega izleta v njegov spomin.

Dogodek se bo pričel ob 11. uri pred dvorano Podmežakla v Jesenicah. Izlet podpirajo njegovi prijatelji, sponzorji in vsi drugi, ki so bili kakor koli povezani z Juretom. Na izletu se pobirajo prostovoljni prispevki, ki so v celoti namenjeni Fundaciji Jure Robič. Vsak udeleženec izleta prejme tudi praktično darilo. Prijave zaželjene, vendar niso potrebne.

Program:

11:00   otvoritev in start kolesarskega izleta v Kranjsko Goro

11:50   prihod in ogled spominskega obeležja v Gozd Martuljku. Ob tej priložnosti bo Občina Kranjska Gora razkrila dve novi obeležji Juretu v spomin.

12:15   prižiganje sveč Juretu v spomin in zaključek

 

Več informacij dobite na 051 685 240 ali zsj.programi@siol.net in na spletni strani Zavoda za šport Jesenice.

 

 

Štiri ljubljanske kolesarske sezonske akcije  

14. marec 2019 8:48:00

Sezonske kolesarske akcije v LjubljaniV mesecu marcu se v organizaciji Mestne občine Ljubljana, Kolesarskega društva LPP in Športne zveza Ljubljana pričenjajo kar štiri sezonske kolesarske akcije, ki bodo potekale vse do oktobra, in sicer: 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE, NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE, LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG in VZPONI NA MALI LIPOGLAV.

Kartončki zanje so bodo brezplačno na voljo na ljubljanskih turističnih informacijskih centrih (Tromostovje, Krekov trg), v Potniškem centru LPP (Slovenska cesta 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25).

Najbolj vztrajni bodo prejeli kolajne, vsi udeleženci, ki bodo pravilno izpolnili in oddali kartončke, pa bodo z vsemi kartončki vključeni v žreb praktičnih nagrad. Priznanja bodo podeljena tudi najštevilčnejši prijavljeni družini in družini z največ izpolnjenimi nalogami. Nagrade in priznanja bodo podeljeni na zaključni prireditvi novembra 2019.

Opisi poti

10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE

VRHOVI: PD NA RAŠICI, TOŠKO ČELO (Lovska koča), KATARINA NAD MEDVODAMI (Gostilna Dobnikar), KORENO NAD HORJULOM (Kmečki turizem pri Lenartu), KRIM (PD na Krimu), KUREŠČEK (PD na Kureščku), MALI LIPOGLAV (Kmečki turizem Pri Jakopcu), JANČE (PD na Jančah), ORLE (Gostilnica Orle), ZAGORICA PRI DOLSKEM (rojstni dom Jurija Vege); DOBENO (Gostilna Pri Blažu), RAKITNA (Hotel Rakitna), TURJAK (Okrepčevalnica-Pizzerija Rozika, Turjak 17), ŽAGARSKI VRH (Dom radioamaterjev-nameščen zunanji žig).

NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE

Za malo bolj zahtevne kolesarje je na voljo kolesarjenje okoli Ljubljane.

OPIS POTI: Črnuče - Gameljne - Šmartno pod Šmarno goro - Tacen (KT-1 - Gostilna Pri Koširju) -Šentvid - Glince - Podutik - Dobrova pri Ljubljani (KT-2 – Aljaž bar) - Brezovica - Podpeč -Jezero (KT-3 – Gostilna Jezero) - Tomišelj - Iška vas - Ig (KT-4 - Gostilna Ulčar) - Škofljica - Lavrica - Orle - Podmolnik - Zadvor (KT-5 - Brunarica Zadvor) - Sostro - Zalog - Podgrad - Laze - Dolsko (KT-6 - Gostilna Pri Žerjavci) - Kleče - Dol - Beričevo - Šentjakob - Črnuče.

DOLŽINA PROGE: 84 km.

LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG

Kolesarjenje pričnete na Peruzzijevi ulici (Rudnik). Kontrolni žig se nahaja v Dnevnem baru Payton (KT-1), obstaja pa tudi zunanji žig. Nadaljujete naravnost, prečkate obvoznico, do semaforja (Peruzzijeva – Ižanska cesta). Smerokaz vas usmeri naravnost do Črne vasi, mimo Plečnikove cerkve, skozi naselja Lipe, Preserje (krožišče) do naselja Jezero (K-2 – Gostilna Jezero). Nadaljujemo proti Podkraju, skozi Tomišelj, Strahomer, Vrbljene, Iško vas, Staje do Iga (KT-3 – gostilna Pri Ulčarju). Nadaljujete naprej do križišča, kjer zavijete proti Škofljici do Poslovne cone Škofljica. Pred PC Škofljica zavijete levo na makadamsko pot. Sledite oznakam L o46, pred železniško progo zavijete levo na cesto Ob Barju. Ob železnici nadaljujete po poti Pod Strahom, prečkate železniško progo in v naselju Lavrica po kolesarski poti nadaljujete do semaforja. Tu zavijete levo in mimo gasilskega doma nadaljujete po Vrečarjevi ulici proti naselju Hauptmanca do Ižanske ceste. Tu zavijete desno po kolesarski stezi do semaforja, kjer zavijete desno do izhodišča na Peruzzijevi ulici (KT-1).

DOLŽINA PROGE: 42 km.

VZPON NA MALI LIPOGLAV

Vas leži na nadmorski višini 536 m. Nahaja se med grosupeljsko in ljubljansko občino. Z obrobja vasi se širi lep razgled na Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe ter Karavanke. V bližini je Magdalenska gora, kjer se nahajajo arheološka najdišča iz keltskih časov. Dostop je možen po asfaltni cesti iz Sostrega, Grosuplja, Šmarja - Sap in Orel. Obstajajo še številne sprehajalne in kolesarske poti.

OPIS POTI:

Na Mali Lipoglav se lahko s kolesom povzpnemo:

    1. Iz Ljubljane iz Sostrega, Sadinje vasi in Podlipoglava (10 km).

    2. Če pričnete kolesariti v Šmarju – Sap, se povzpnete skozi Zgornjo Slivnico (4 km).

    3. Tretja možnost je Grosuplje - Perovo - Zgornja Slivnica (5 km).

 

Več informacij: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com ali info@szlj.si

Stran 3 od 22 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>