Kolesarske novice

Vzponi na Peč 

9. april 2014 9:30:00

Grosupeljski ljubiteljski kolesarji vabijo na sezonsko osvajanje Peči, ki kot lahko osvojljiva vas stoji na poti med Grosupljem in Polico. Do 21. septembra se v Kmečkem turizmu Giovanni oglasite čim večkrat, a za akcijo zbiranja žigov šteje le en izlet dnevno.

Obljubljajo nagrade za najbolj pridne.

 

Letak z vabilom in podrobnostmi objavljajo na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

S kolesom na Gradišče 

9. april 2014 8:35:00

Od 5. aprila do 21. septembra bo trajala kolesarska akcija zbiranja vzponov do Lavričeve koče na Gradišču. To pomeni, da boste lahko opravili največ 170 vzponov, saj šteje le en vzpon na dan. Tisti z največjim številom, bodo nagrajeni, kot bodo tudi tisti z deset, dvajset ali trideset vzponi.

Pot ki jo najbolj zagrizeni seveda lahko začnete od svojega doma, ima sicer izhodišče v Ivančni Gorici 

 

Letak s povabilom objavljajo na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

Kolesarski sejem v Grosupljem 

7. april 2014 7:53:00

sejem grosuplje14Zavod Drevored, skupaj z gostiteljem Pupa-pubom, organizira sejem koles na Taborski 13. Lahko boste kupili ali prodali rabljeno športno opremo, ki ima kolesa ali koleščke (kolesa, otroški poganjalci, rolke, rolerji, kotalke …) in tudi ostalo opremo povezano z njihovo uporabo (kolesarski otroški sedeži, čelade, ščitniki, kolesarski čevlji … ), razen tekstilnih izdelkov.

Sejem bo potekal po principu komisijske prodaje. To pomeni, da lahko opremo, ki jo želite prodati, prinesete na sejem, kjer ji boste skupaj s strokovnimi športnimi sodelavci določili primerno prodajno ceno. Vse ostale skrbi lahko prepustite organizatorjem. Če svojo opremo (okvirni seznam) predhodno prijavite do četrtka, 10. 4. 2014, si zagotovite nižjo, 15% provizijo. Sprejem opreme bo potekal od 8. ure dalje, vračilo in obračun pa po zaključku sejma – od 17. do 18. ure.

Sejem rabljene športne opreme na kolesih bo v soboto, 12. aprila, od 8.00 do 17.00, v primeru slabega vremena pa ga bodo prestavili na nov termin.

Program sejma in podrobnosti lahko preberete na www.drevored.si.

Kolesarska vadba Kolesarskega društva Rog 

6. april 2014 21:35:00

kd rogŽe tradicionalno rekreativno vadbo cestnega kolesarjenja, Kolesarsko društvo Rog letos nadaljuje in razširja na kar tri lokacije. Ob sofinanciranju Mestne občine Ljubljana bodo z njo začeli v četrtek, 17. aprila, in nato nadaljevali vsak četrtek ob 17. uri do konca septembra, razen v primeru slabega vremena.

Vadbene lokacije-zborna mesta:

1. Gostilna pri Pri Peclju – Besnica (vadbo vodi Gorazd Penko)
2. Rotar Center Podsmreka (vadbo vodi Marko Polanc)
3. Glavno parkirišče za Šmarno Goro – Tacen (vadbo vodi Andrej Hauptman).

Vadba bo potekala v skupinah po deset kolesarjev ali manj. Vsak si bo lahko izbral skupino, ki bo primerna njegovim sposobnostim. V okviru vadbe boste od strokovnjakov KD Rog dobili tudi ustrezne nasvete glede opreme.

 

Dodatne informacije dobite preko elektronskega naslova info@kdrog.si.

Kolesarska vadba Kolesarskega društva Grosuplje 

25. marec 2014 12:53:00

KD Grosuplje logoV torek, 1. aprila se redna vadba cestnega kolesarjenja začenja za Grosupeljčane in okoličane. Treningi – skupne vožnje - bodo vsak torek in četrtek, do preklica. Vožnje prilagodijo udeležencem. Če je udeležba večja, se formira tudi več skupin.

Zbirno mesto bo na ploščadi pri Adamičevem spomeniku v centru Grosupljega, nasproti Mercatorja.

 

Več na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

Začetek kolesarske sezone v Lučah pri Grosupljem 

24. marec 2014 12:14:00

Mrtinet na klobaso23. marca so s kolesarsko sezonsko akcijo zbiranja žigov, začeli v Lučah pri Grosupljem. Vsak, ki to želi, brezplačno dobi evidenčni kartonček, v katerega je zbere 15 žigov. Vsak dan šteje en žig, kar pa ne pomeni, da ne smete lokacije obiskati večkrat na dan. Ko zberete 15. zaporedni žig, vas bar pr`Mrtinet nagradi z domačo klobaso, ter po želji dodeli nov evidenčni kartonček.  

Akcija bo končana na prvi vikend v oktobru.

Na prav poseben način pa vas bodo v novo sezono pospremili v soboto, 29. marca. Pripravljajo blagoslov kolesarjev in koles za srečno vožnjo, ki ga bodo ob 13. uri izvedli pri Mrtinetovi kapelici na šoli.

Več na www.prmrtinet.si.

Oglejte si svet s kolesa 

17. marec 2014 12:45:00

Kolesarske akcije LjubljanePomladno vreme je na ceste in utrjene poti že privabilo tudi kolesarje, ki jim tudi pri nas ponujamo sezonske spodbude osvajanja turističnih ali planinskih točk. Do varnih kolesarskih stez, ki bi bile namenjene le rekreativcem nam v Ljubljani in njeni širši okolici še ni uspelo priti in žal tudi v prihodnje ne kaže najbolje. Zato se moramo zadovoljiti s priporočenimi povezavami, se malo znajti in dosledno upoštevati cestnoprometne predpise.

Pomembna spodbuda kolesarjem širše ljubljanske regije pa je tudi pet akcij, ki jih razpisuje Mestna občina Ljubljana:

  • Vzponi na Mali Lipoglav,
  • S kolesom na 10 vrhov v okolici Ljubljane,
  • vzponi na Koreno, Kolesarjenje okoli Šmarne gore,
  • S kolesom okoli Ljubljane.

Kontrolne kartončke lahko po desetaka kupite na kontrolni točki na Malem Lipoglavu ali na Timingu Ljubljana.

Podrobnosti objavljajo na www.timingljubljana.si (pa naj vas ne moti, ker so datumi še za lani - vse je enako tudi letos).

Moški so z Marsa, ženske pa z Venere 

26. februar 2014 10:37:00

FitCityPriljubljenost sobnega kolesarjenja narašča. Tako za vadbo doma v sobi ali v garaži, polnijo pa se tudi programi tovrstne skupinske vadbe v fitnesih. Nič čudnega torej, če se veča tudi število dogodkov na to temo in naslednji bo za dober namen potekal na ljubljanskem Dolgem mostu.

Povezan je s prihajajočimi dnevi za dame in gospode in v FIT CITY centru so se odločili, da ga oba praznika poživijo s SPINNING maraton z razlogom. Čaka vas 4-urna zabava na kolesih in druženju.

Kdaj? 8. marca, pedala pa boste vrteli od 16. do 20. ure (seveda lahko tudi manj). Prispevek 20 € bo šel v dobrodelne namene.

 Kje? Tržaška cesta 132, Ljubljana.

 

Rezervacija kolesa je obvezna na info@fit-city.com, podrobnosti o dogodku in spremljevalnim dejavnostim pa najdete na www.fit-city.com.

Nadaljevanje zgodbe o prepovedi vožnje s kolesom v naravnem okolju 

26. februar 2014 9:03:00

sestanek Dandanes je več kot očitno, da naravno okolje ne more prenesti vseh dejavnosti, ki si jih je izmislil človek. Nujnost ohranitve – ne samo naravnega okolja, tudi človeka – zato zahteva določene samoomejitve, ki jim morajo biti podrejene tudi človekove dejavnosti v naravi…

Zato so se predstavniki Lovske zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Ribiške zveze Slovenije in Zveze tabornikov Slovenije, ki v okviru Nevladne skupine za okoljsko in društveno zakonodajo že nekaj let pristojne institucije kot tudi širšo javnost opozarjajo na nujnost ureditev voženj v naravnem okolju, sestali in sprejeli skupna stališča in pripombe glede sprememb in dopolnitev Zakona o ohranjanju narave ter Zakona o vodah ter jih posredovali Ministrstvu za kmetijstvo in okolje RS.

Člani nevladne skupine, ki združujejo preko 100.000 članov, sicer pozdravljajo dolgo pričakovano pripravo osnutka Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ohranjanju narave ter se z večino predlaganih rešitev strinjajo, a so si enotni, da je treba z zakonom urediti tako problematiko voženj z motornimi vozili kot tudi s kolesi, pri čemer vožnja s kolesi ne more biti obravnavana enako kot vožnja z motornimi vozili, ki povzroča dejansko škodo v naravnem okolju, in mora biti obravnavana z večjimi omejitvami in sankcionirana s strožjimi kaznimi. Poleg tega se strinjajo, da je treba vožnjo s kolesi urejati na način, da se prepreči konflikte med različnimi uporabniki in da se jim nameni površine, ki so že v osnovi grajene za vožnjo z vozili. Nasprotujejo pa vsakršnim vožnjam vseh oblik motornih vozil in koles v prosti naravi. Opozarjajo, da je treba v praksi zagotoviti jasen in učinkovit sistem nadzora uzakonjene ureditve in državo naprošajo, da poenostavi postopke za gradnjo namenskih športnih poligonov za gorske kolesarje in različna motorna vozila, kar bi razbremenilo pritiske na ceste v naravi. Ob tem pa državi ponujajo rešitev in ponovno predlagajo, da rekreacijo v naravi in njena pravila ureja v sodelovanju z nevladnimi organizacijami. V tem okviru lahko v sistem neposrednega nadzora vključi lovske in ribiške čuvaje, taborniške prostovoljce ter strokovno usposobljene varuhe gorske narave, ki že sedaj opravljajo določene naloge, za katere jih je pooblastila država; z ustrezno prilagoditvijo pooblastil pa bi lahko izvajali tudi tovrstni nadzor. To bi za državo pomenilo finančno razbremenitev oziroma brezplačno izvajanje nadzora.

Več na www.pzs.si.

Iz novele zakona o ohranjanju narave bodo umaknili kolesarstvo v naravi 

6. februar 2014 13:00:00

minister za prometMinister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je sestal s predstavniki kolesarskih organizacij in društev na temo celovite ureditve vožnje v naravi, ki se nanaša na predlog spremembe Zakona o ohranjanju narave. Minister mag. Židan je povedal, »s predstavniki kolesarjev smo dosegli zelo razumen dogovor, da iz osnutka zakona v celoti umaknemo kolesarstvo v naravi. Zakon bo dal samo podlago, da se to področje ureja z uredbo, ki ne bo prepovedovala ampak urejala vožnjo v naravi.

Predstavniki kolesarskih organizacij in društev so ministru predstavili svoja stališča na trenutno opredeljeno ureditev vožnje v naravi, ki je zapisana v Zakonu o ohranjanju narave.

Minister mag. Židan je pojasnil, da je imelo ministrstvo pri urejanju vožnje v naravnem okolju v mislih motorna vozila, zato, je povedal: »S predstavniki kolesarjev smo dosegli zelo razumen dogovor, da iz osnutka zakona v celoti umaknemo kolesarstvo v naravi. Zakon bo dal samo podlago, da se to področje ureja z uredbo, ki ne bo prepovedovala, ampak urejala vožnjo v naravi«. Usklajevanje besedila uredbe z nevladnimi organizacijami, strokovno in drugo javnostjo bo potekalo z namenom varovanja narave, hkrati pa, da se ne škodi sami rekreativni dejavnosti in turistični aktivnosti.

Stran 19 od 22 << < 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > >>