Kolesarske novice

Kolesarski sejem v Strahovici 

20. marec 2015 10:06:00

sejem strahovicaVabljeni na kolesarski sejem v organizaciji Smučarskega društva Strahovica, ki bo v nedeljo, 29. marca, na šolskem igrišču pri OŠ Vodice. Sejem bo odprt od 9. do 15. ure.

Komu je namenjen? Vsem, ki želite kupiti ali prodati rabljeno kolo, rolerje, čelade, kolesarske čevlje ... Oprema, ki jo boste prinesli na sejem, mora biti očiščena in primerna za prodajo. Sprejemali jo bomo od 9. do 11. ure, sejem zaključimo ob 15. uri.

Pripravljajo tudi zanimiv in aktiven program.

 

Več na www.strahovica.si.

Vpliv slabe prehrane na zdravje postaja večji od kajenja 

13. marec 2015 11:26:00

zpsV fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Če otroke trženje nezdravih živil doseže v šoli, če starši otrokom za zajtrk in malico ponujajo npr. mlečne rezine v prepričanju, da z njim ponujajo zdrav obrok, je nekaj hudo narobe.

Tema svetovnega dne potrošnikov 2015, ki bo 15. marca, je pravica do zdrave hrane. V fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Na pereč problem, ki se iz leta v leto povečuje, smo prvič opozorili že pred skoraj dvajsetimi leti. Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Le izobražen in dobro ozaveščen potrošnik lahko udejanja svojo pravico do izbire za zdravo prehranjevanje. Zato poziv potrošnikom – poiščite neodvisne informacije!

 

Več preberite na www.zps.si.

Tradicionalni večer športa v Medvodah 

12. marec 2015 9:59:00

Tradicionalni večer športa v Medvodah15. Večer športa, ki velja za tradicionalno svečano prireditev bo potekal 19. marca 2015 v Športni dvorani Medvode. Na prireditvi se podeljujejo občinska športna priznanja za dosežke v preteklem letu. Letos se bo na odru zvrstilo 42 nagrajencev, ki bodo iz rok župana in direktorja Zavoda za šport in turizem Medvode, prejeli 32 malih in 9 velikih športnih plaket ter eno športno priznanje.

Obeta se torej pester športno- zabavni večer, zato vsi ljubitelji športa, prijazno vabljeni! Vstop je za vse obiskovalce prost!

Vse ostale podrobnosti o programu najdete tukaj.

 

 

Povabilo na dan kolesarstva 

7. marec 2015 14:47:00
rlProgram Razgibajmo Ljubljano vsak mesec pripravi vsaj eno aktivno predstavitev ljubljanskega športa in po tekaški 28.3.), bo aprila sledila kolesarska. 15.4., popoldne, na Bregu, pred Hišo športa.
 
Kolesarska ponudba se v Ljubljani precej razlikuje od ostale gibalne in športne ponudbe. V mestu imamo bolj ali manj urejene, povezane in (po zimi) očiščene kolesarske steze, ki služijo predvsem transportu v službo, šolo ali po nakupih, manj pa so namenjene rekreaciji. V mestu imamo tudi vzorno izposojevalnico mestnih koles, nimamo pa izposojevalnice gorskih ali trek koles, na primer. Nimamo tudi ustreznega vadišča za učenje varne vožnje mladih (in starejših) kolesarjev in nimamo (že nekaj časa obljubljanega velodroma. Imamo pa zato kolesarski (bmx) poligon.
 
Zato pa imamo izven mesta za rekreacijo prave in številne kolesarske "božje poti", ki jih v sezoni (tudi večkrat) prevozi na tisoče Ljubljančank in Ljubljančanov. Imamo tudi številne kolesarske sezonske akcije z zbiranjem žigov na vrhu bližnjih klancev ali le okoli mesta.
 
Ponudnikov za kolesarsko vadbo v Ljubljani ni prav dosti, so pa zato zelo aktivni pri organizaciji kolesarskih dogodkov (tudi največjih pri nas), vadb, tečajev, izletov... Tudi kolesarskih servisov ne premoremo ravno veliko, več pa je trgovin s kolesi in s pripomočki za kolesarje in kolesa.
 
To je kratka obnova kolesarske ponudbe za Ljubljančane in morda ji lahko dodamo še kakšno malenkost, če govorimo le o športu za vse in ta ponudba bo 15. aprila predstavljena meščanom. Tam bo tudi priložnostni kolesarski servis za manjša popravila in nastavitve. 
 
Vabljeni, kmalu pa objavimo še program.

Začetek kolesarske sezone v Ljubljani 

4. marec 2015 11:12:00

kolesarske akcijeMestna občina Ljubljana je za leto 2015 razpisala vsakoletne kolesarske akcije. V organizaciji Timing Ljubljana bo te izvajal Kmečki turizem Pri Jakopcu.

V ta sklop kolesarskih akcij spadajo:

  1. KOLESARSKI VZPON NA MALI LIPOGLAV (10 EUR)
  2. 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE (10 EUR)
  3. NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE (10 EUR)
  4. LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG (brezplačno)

Začetek vseh kolesarskih akcij je 1. marec 2015.

Kontrolne kartončke lahko kupite na kontrolni točki »Pri Jakopcu«, na Malem Lipoglavu 10 in na Timing Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana (naročilo po povzetju na Timingu Ljubljana).

 

Podrobnosti in opise programa ter poti najdete na www.timingljubljana.si.

CIVITAS Forum 2015 

23. februar 2015 15:30:00

civitas forum 2015Ker tudi tisti, ki kolesarimo, tečemo ali hodimo prispevamo k nekaterim trajnostnim rešitvam, bo za marsikoga zanimiva naslednja najava evropskega dogodka na temo trajnostne mobilnosti v mestih. Med 7. in 9. oktobrom letos bo Ljubljana gostila 13. CIVITAS Forum, katere tema bo »Delimo mesto« (Sharing the city).

Tema konference se bo osredotočala predvsem na trajnostno mobilnost v mestih, ki pomembno prispeva k izboljšanju kakovosti življenja in ustvarja prijazna mesta, dostopna za vse. Razprava o tem, kako najbolje deliti javni prostor, tako v dejanskem kot družbenem smislu, in izmenjava izkušenj s tega področja bosta pripomogli k nadaljnjemu oblikovanju in uvedbi inovativnih, pametnih ter vzdržnih mobilnostnih rešitev, tako za evropska mesta kot širše.

Osrednje prizorišče konference, ki se je običajno udeleži več sto ljudi iz različnih držav, bo Cankarjev dom, medtem ko bomo sodelujočim ponudili še tematske oglede mesta. Tako bodo imeli možnost dodobra spoznati Ljubljano, uživati v njenih lepotah in spoznati številne »zelene« novosti, ki smo jih uvedli v razmeroma kratkem času in zaradi katerih smo tudi prejeli naslov Zelena prestolnica Evrope 2016 ter kot edino mesto že dvakrat tudi nagrado evropski teden mobilnosti.

 

Več o konferenci in tematiki, ki bo mogoče tudi vas spodbudila in usmerila k trajnostnim rešitvam, pa na strani www.civitas.eu.

Največji sobnokolesarski dogodek v regiji 

22. februar 2015 9:35:00

spinning dneviČeprav se bodo marca že začele nekatere sezonske kolesarske akcije na prostem (o njih več kmalu), bo največ pozornosti med biciklističnimi dogodki namenjeno mednarodnim Spinning dnevom, ki bodo konec marca potekali v ljubljanski Festivalni dvorani. Sodelovali boste seveda lahko tudi vi, le prijaviti se bo treba čim prej, saj bo število koles omejeno.

Poleg rekreacije, druženja in zabave, bo dogodek tudi dobrodelne narave. Zbirali bodo namreč sredstva za športne aktivnosti socialno ogroženih otrok, ki si dodatnih vsebin ne morejo privoščiti.

 

Podrobne podatke o dogodku in prijavnico najdete na www.spinningslovenija.com.

Gremo na pot se predstavlja na sejmu Turizem in prosti čas 

29. januar 2015 10:43:00

gnp_aa15Na zadnjo januarsko sredo je svoja vrata odprl sejem Alpe Adria - Turizem in prosti čas, ki daje letos pudarke predvsem na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi predstavitvenimi tečaji dopolnjuješe komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive.

Predstavlja se tudi nov spletni kanal Infosport, ki ponuja prvo rešitev dostopnosti do podatkov o športni rekreaciji (vadba, dogodki) na mobilnih napravah, skupaj pa ga predstavljajo Olimpijski komite Slovenije, Zavod za šport Slovenije Planica in (naš partner) Športna zveza Ljubljane. O njem pa več kmalu.

Med razstavljavci je nekaj tujih, med slovenskimi pa je tudi Regijska razvojna agencija ljubljanske urbane regije, pod katero okrilje sodi tudi naš portal. Obiščite nas v Marmorni dvorani.

Turizem in prosti čas konec januarja na GR 

14. januar 2015 13:11:00

TIP AAGospodarsko razstavišče v Ljubljani bo konec januarja v znamenju turizma in kulinarike. V njegovi organizaciji poteka od 28. do 31. januarja sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, kjer se boste srečali tudi s hojo in kolesarjenjem.

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas je osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje turistično ponudbo regije pa tudi bolj oddaljenih destinacij. Letošnji poudarek sejma je na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi tečaji bo popestrila še komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive.

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Javne agencije Spirit Slovenija, turističnih agencij do Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana, Združenja turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin, tudi v zamejstvu, kot sestavni del turistične ponudbe.

Vsebinski poudarek sejma je tokrat na aktivnem turizmu – pohodništvu, nordijski hoji, kolesarjenju, ribolovu, kot novost pa so letos v ospredju še zlasti za mlajšo populacijo atraktivni ekstremni ali adrenalinski športi, pomemben del sejma pa bo zajemalo tudi planinstvo.

 

Več o sejmu in celoten program najdete na www.alpeadria-tip.si.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom 

13. januar 2015 8:37:00

baloh"Z velikim veseljem bom ponovno sedel na kolo. To bo že jubilejna deseta izvedba in se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki znova dokazujete, da skupaj zmoremo več in s tem ponudimo upanje! Tokratno dobrodelno kolesarjenje je namenjeno zbiranju hrane za Anino zvezdico." Tako sporoča ultramaratonski kolesar Marko Baloh in vabi, da se mu v petek, 23. januarja opoldne pridružite v Športnem centru Millenium.

Na sobnih kolesih boste, ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine, virtualno obkrožili Slovenijo. Da, celo Slovenijo, mogoče tudi večkrat. Vse, kar potrebujete, je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športne copate), brisača in dobra volja! Družba bo odlična!

Dogodek poteka s pomočjo video podpore JRobic Touring (Arkademik.si) in V ŽIVO.si, ki bo dogodek neposredno prenašal 24 ur.

 

Več na www.markobaloh.com.

Stran 15 od 22 << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > >>