Tri nove knjige Planinske založbe PZS

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

21. november 2014 7:53:00

knjige pzsPlaninska zveza Slovenije ima v svoji spletni založbi na voljo bogato izbiro najrazličnejše gorniške literature, nedavno pa jo so dopolnili še s tremi izidi in še s tradicionalnim stenskim koledarjem: ljubiteljem Himalaje namenjajo angleško izdajo knjige Velikani Himalaje Vikija Grošlja (slovenskaje izšla lani), vodnik Razširjena slovenska planinska pot Gorazda Goriška, najbolj iskani in uporabljeni, tokrat dopolnjeni zemljevid Triglavski narodni park in, kot rečeno, koledar Nazaj v planinski raj.

Razširjena slovenska planinska pot je vodnik za vse, ki želijo prekrižariti Slovenijo na enega najzanimivejših načinov – peš. Obsega 44 ciljev po vsej Sloveniji – od najresnejših vrhov v visokogorju preko vrste gozdnatih hribov do blagih severovzhodnih gričev. Vodnik odlikujejo zgoščeni, natančni in sistematični opisi, kratka predstavitev ostalih pristopov na isti cilj, bogata grafična oprema in priročni format. V njem niso opisane samo visoke gore, prepadi in zavarovane plezalne poti, temveč tudi veliko sredogorskih ciljev, zaidemo tudi v Prekmurje. Prav tako je predstavljenih veliko kulturnih znamenitosti, kot so cerkve in gradovi, tako da bo v njem vsak našel kaj zase.

Velikani Himalaje je štirinajsta knjiga vrhunskega alpinista, himalajca, gorskega reševalca in gorskega vodnika Vikija Grošlja, v kateri je poznavalska predstavitev vseh štirinajstih osemtisočakov, njegov oris zgodovine vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli v sam svetovni vrh, je tako v angleškem jeziku dosegljiva tudi svetovnemu bralstvu.

Planinski zemljevid Triglavski narodni park pokriva območje skoraj celotnih Julijskih Alp, zato je zelo uporaben za vse, ki občasno zahajajo v te predele in si želijo zanesljive podatke. Po več letih je zemljevid doživel temeljito prenovo in planincem ponuja najnovejše razpoložljive informacije. Podatki o planinskih poteh so iz Katastra planinskih poti PZS, kjer jih planinska društva redno posodabljajo. »Prednost naših zemljevidov pred konkurenčnimi je ravno v kakovosti podatkov in s karto TNP začenjamo cikel novih izdaj. Načrtujemo izdajanje manjših serij in ob vsakem ponatisu posodobitev podatkov z upoštevanimi spremembami na terenu, s čimer bomo zagotavljali ažurnost in dvigovali kakovost naših izdaj,« je poudaril generalni sekretar PZS Matej Planko.

Izjemno privlačen je tudi planinski koledar za leto 2015 Nazaj v planinski raj, ki ga krasijo avtorske fotografije slovenskih vrhov, izbrane na razpisu PZS, letos pa ga izvirno dopolnjujejo še razglednice, kot nalašč za pošiljanje planinskih pozdravov in prazničnih želja.

 

Vse knjige in koledar so dosegljivi v spletni trgovini Planinske zveze Slovenije.

Komentarji na to objavo so zaprti.