Teden športa v Ljubljani

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

7. september 2015 9:55:00

teden športaV okviru programa Razgibajmo Ljubljano bo tudi letos potekal Teden šport. V času 7. do 12. septembra 2015 se bo v mestnem središču tako odvijalo pestro športno dogajanje, na njem pa se bo, v soboto 12. 9.  2015,  predstavil tudi spletni vodnik Gremo na pot!

Ves teden bodo pred Hišo športa potekale predstavitve organizacij, ki so tako ali drugače povezane z zdravjem. Med njimi Nacionalni institut za javno zdravje, Zdravstveni dom Ljubljana in Zdravstvena fakulteta, ki bodo pripravili različne zdravstvene meritve, svetovalnico na temo zdravega načina življenja in predstavili fizioterapevtske postopke (7. 9. 2015),  Gospodarska zbornica Slovenije, ki bo skupaj z Zdravstvenim domom Ljubljana pripeljala pripomočke in promocijske objekte za program Svit (8. 9. 2015), Mestna zveza upokojencev Ljubljana, ki bo predstavila Dnevne centre za starejše (9. 9. 2015) ter še enkrat Gospodarska zbornica Slovenije s partnerji s programom Zdravi na kvadrat, ki spodbuja zaposlene k redni telesni dejavnosti med ali po službi (10. 9. 2015) .

V petek, 11. 9. 2015 dopoldne bodo osnovnošolci zasedli Kongresni trg, saj bo tam potekala prava Miniolimpijada, s športnimi poligoni ljubljanskih športnih društev. Namen je predstaviti nekatere osnove posameznih športnih panog, otroke povabiti na telovadbo in jih seznaniti z olimpijskimi simboli.

Osrednji dogodek bo potekal v soboto, 12. 9. 2015 med 9.00 in 18.00, saj se bodo obiskovalci lahko seznanili s številnimi športnimi aktivnostmi, predstavila pa se bodo tudi društva, klubi in druge organizacije. Celodnevni spored na Bregu in na Novem trgu bo bogat, organizirana bodo razna športa tekmovanja, možnosti aktivnega udejstvovanja, predstavitve opreme in zdrave prehrane, testiranja in svetovanja, ustvarjalne delavnice, dogodka pa se bodo udeležili tudi znani športniki.

teden športa v Ljubljani 2015

Več informacij: www.szlj.si

Komentarji na to objavo so zaprti.