Pohodniške novice

-november 2019+
ptsčpsn
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (389)
  • Komentarji (1)

Pohod po grosupeljski poti 

24. september 2018 14:31:00

Pohod po grosupeljski potiPlaninsko društvo Grosuplje v soboto, 29. septembra, vabi na Pohod po grosupeljski poti. Start bo ob 8. uri Iz Čušperka (odcep ceste proti Staremu gradu).

Pot bo vodila od Čušperka na Stari grad, Limberk in preko Predol ter Spodnje Slivnice nazaj v Grosuplje. Skupaj bo za 5 ur lahke hoje.

Pot je lahka in primerna tudi za družine. Organiziran bo prevoz iz Grosupljega, zato so predhodne prijav obvezne.

Prijave pošljite na : info@pdgrosuplje.si

Vodnik pohoda: Franc Štibernik 041 696 940.

Več informacij: Pohod po grosupeljski poti


6. dobrodelni pohod Modrih novic 

20. september 2018 9:33:00

6. dobrodelni pohod Modrih novicV soboto, 22. septembra, vabljeni na že 6. dobrodelni pohod na Sv. Primož, ki bo letos namenjen pomoči društvu Makadam Kamnik, Medgeneracijskemu centru druženja in aktivnosti Dnevna soba. 

Pričel se bo pri Domu Vegrad na začetku poti (uporabite lahko parkirišče pri Calcitu), kjer plačate simbolično prijavnino 5 evrov (otroci brezplačno), ki bo šla v celoti v dobrodelne namene.

Start bo od 8. ure dalje, tako na poti kot na vrhu vas bodo zabavali številni glasbeniki, ob 11.30 pa bo krajši uradni del, ki se bo zaključil s torto velikanko. Tudi letos bo za pestro dogajanje za otroke poskrbela ekipa Otoka Športa.

In še to: prvih 500 pohodnikov bo prejelo tudi darilo in bon za malico! :)

Več informacij: 6. dobrodelni pohod Modrih novic

Vabilo na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče 

17. september 2018 9:35:00

Parkirišje je lahko TržiščeV petek, 21. septembra, med 11.00 in 14.00 vabljeni na dogodek Parkirišče je lahko tudi tržišče, ki bo potekal pred vhodom v stavbo B Tehnološkega parka Ljubljana. Na parkirišče in zelenici, ki bosta spremenjeni v pravcato tržnico, na kateri boste lahko poizkusili in kupili pridelke ter ostale dobrote lokalnih pridelovalcev iz naše regije, boste našli tudi portal Gremo na pot. 

Poleg nas se bodo predstavili še: Kmetija Dolinar (jabolka, jabolčni sok in kis), Dobrote izpod Špilka (domače testenine), Čebelarstvo Franc (med in medeni izdelki), Grunt (krompir, mleko in mlečni izdelki (jogurti, skuta), Bio kmetija Pr Črnet (krompir, fižol, bio junetina, moka in mlevski izdelki, kruh in pekovski izdelki, konopljini izdelki, lan, rižek), Dežela zelišč (aroma terapijske blazinice, čaji, zeliščni sirupi, tinkture, soli) in Bijolada (presna bio veganska čokolada, alternativna temna čokolada in namazi).

Poleg tega bodo predstavljene kreativne rešitve na temo mobilnosti, nastalih na ustvarjalnem laboratoriju s startup šolo »PARK KREATIVNE MOBILNOSTI«, preizkusili boste lahko živi kino na kolesih, hojo s hoduljami in prisluhnili glasbi iz vinilnih plošč. 

Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli otroci vrtca Vrhovci iz enote Tehnološki park.

Dogodek je namenjen vsem podjetjem in posameznikom iz tehnološke skupnosti, njihovim prijateljem, sosedom, znancem ter vsem, ki jih navedena tema zanima.

Vabljeni!

Več informacij: Parkirišče je lahko tudi tržišče

Pohod po Trubarjevi rojstni fari 

12. september 2018 15:49:00

Pohod po Trubarjevi rojstni fariOb 80-letnici obletnici začetka gradnje sušilnice sadja na drva v Gradežu, vsako leto, tretjo nedeljo v septembru, tam pripravijo Praznik suhega sadja, v okviru katerega poteka tudi pohod po Trubarjevi rojstni fari.

Dan se tako prične s štiriurnim pohodom, z odhodom ob 9. uri izpred Doma krajanov Turjak. Na učni gozdni poti do rojstne hiše Primoža Trubarja na Rašici, cerkve sv. Kancijana v Škocjanu, kjer je bil Trubar krščen in nazaj boste o očetu slovenske književnosti in krajih izvedeli marsikaj neznanega.

Pot po Trubarjevi rojstni fari je leta 2016 dobila častni naslov naj regijska pot v OE Ljubljana, na natečaju za najboljšo tematsko pot pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije.

V popoldanski program sodijo ogled in razlaga postopka sušenja, razstava o kraju, ogled zbirke starega orodja in opreme ter druge dediščine, seveda tudi z možnostjo nakupa in okušanjem doma narejenih dobrot.

Več informacij: www.gradez.si

38. Tradicionalni družinski pohod na Krim 

11. september 2018 15:47:00

KrimV nedeljo 16. septembra, 2018, vabljeni na 38. tradicionalni družinski pohod na Krim, na goro s čudovitim razgledom na vso Slovenijo.

Ob 10.30 uri bo družabno srečanje z zabavnim tekmovanjem pri planinskem Domu. Čakajo vas dobro vzdušje, nagrade zmagovalcem in dobra družba.

Možna izhodišča za vzpon na Krim: Preserje, Podpeč, Jezero, Rakitna in Lovska koča nad Gorenjo Brezovico.

Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu.

Več informacij: PD Podpeč - Preserje


Pohod od A do Ž 

10. september 2018 15:44:00

Pohod od A do ŽV nedeljo, 16. septembra, vabljeni na 3. tradicionalni pohod od Ambrusa do Žužemberka, s startom ob 13.00 iz Ambrusa.

Pot se začne z dokaj strmim vzponom na Kamen vrh, saj Ambrus leži v dolini. Ta se nadaljuje mimo Brezovega Dola in Plešivice, nadalje mimo Budganje vasi do Žužemberka.

Tudi letos organiziran avtobusni prevoz: Žužemberk (ODHOD IZ ŽBK OB 12.15) – Zagradec – Ambrus ter po koncu pohoda v obratni smeri Žužemberk – Ambrus.

Startnina v višini 5 € ter je namenjena za avtobusno vozovnico in toplo malico v Žužemberku.

Več informacij: TZS


Teden športa v Ljubljani 2018 

5. september 2018 9:42:00

Teden športa v LjubljaniMed 8. in 15. septembrom bo Ljubljana ponovno prizorišče mnogih športnih aktivnosti, največ se jih bo odvijalo na Kongresnem trgu in parku zvezda.

V soboto, 8. septembra, se lahko udeležite ŠPORTNIH IGER ZAPOSLENIH in FESTIVALA TELOVADBE, ki bo potekal na različnih lokacijah po vsej Ljubljani.

Nedelja, 9. september, bo namenjena ljubiteljem POHODNIH IN KOLESARSKIH AKCIJ, primernih tako za posameznike in družine. Organizirani bodo pohodi po Ljubljani, kolesarski izleti po njeni okolici in druge vodene kolesarske akcije.

V ponedeljek, 10., in torek, 11. septembra, lahko obiščete OTOKE ŠPORTA, kjer bodo potekale predstavitve športnih akcij, vadb na prostem, v dvoranah, bazenih ipd. ter programa Razgibajmo Ljubljano.

V sredo, 12. septembra, lahko izmerite svojo kondicijo v akciji ALI SEM FIT?, ki bo potekala na Kodeljevem, kjer se boste seznanili tudi s programi za izboljšanje kondicije.

Četrtek, 13. in petek, 14. september bosta namenjena MINI OLIMPIJADI, ki bo potekala v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije na Kongresnem trgu in parku Zvezda.

Prav tako v petek bo na ŠC Triglav potekal mednarodni športno družabni dogodek »IGRAJ SE Z MANO«, katerega rdeča nit je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. Namen dogodka je spodbujanje socialne integracije med osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo, z igro na turnirjih in delavnicah. Dogodek že enajsto leto zapored organizira in izvaja  Center Janeza Levca
Ljubljana.

Sobotni dan športa, 15. 9. 2018, pa bo v znamenju ŠPORTNE TRŽNICE in FINALA V ULIČNI KOŠARKI. Predstavila se bodo številna društva ter možnost vadbe, potekala bodo svetovanja, nagradna žrebanja ter aktivne  predstavitve in nastopi. Dogajanje se bo začelo ob 9. uri, zaključilo pa s finalom v ulični košarki do 18. ure.

Več informacij: www.razgibajmoljubljano.si

Krimkomanija 2018/2019 

3. september 2018 10:54:00

Dom na KrimuS prvim septembrom se je pričela nova sezona priljubljenih motivacijskih vzponov na Krim - Krimkomanija. Ta bo trajala vse do aprila prihodnje leto, ko bodo na zaključku sodelujoči prejeli posebna priznanja. Poskrbljeno bo tudi ha hrano in pijačo (vsak, ki opravi 10+ vzponov prejme eno pijačo in obrok gratis)

Pravila sodelovanja:

Ob prijavi vsak tekmovalec prejme številko - šifro, ki jo uporablja do konca.

Ob vsakem vzponu je potrebno v vpisno knjigo vpisati ime in priimek, svojo številko in podpis.

V času, ko je dom zaprt, se vzame oštevilčen listek iz nabiralnika, na katerega se vpiše ime, številko in datum, listek pa vloži v spodnji del nabiralnika.

Možen je samo en vpis na dan!

Ob razglasitvi sodelujoči prejmejo priznanja:

Otroci do 14 let:

- 5 vpisov: priznanje

- 15 vpisov: bronasti Krimko

- 20 vpisov: srebrni Krimko

- 25 vpisov: zlati Krimko

Odrasli:

- 10 vpisov: priznanje

- 30 vpisov: bronasti Krimko

- 45 vpisov: srebrni Krimko

- 60 vpisov: zlati Krimko

Ekipno:

Ekipa z največ vpisi: pokal

Vabljeni tudi vodniki v družbi štirih šapic!

Več informacij: Dom na Krimu

 

Dan domžalskih planincev 

22. avgust 2018 8:49:00

Velika planinaV nedeljo, 26. avgusta 2018, Planinsko društvo Domžale vabi na Veliko planino, na šestindvajseto srečanje članic in članov Planinskega društva Domžale, vseh prijateljev in zvestih obiskovalcev.

Začetek prireditve bo ob 11. uri pri Domžalskem domu na Mali planini (1534 m). Po krajšem uvodnem nagovoru bo zapel moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice, zaigrala pa bosta Domžalska godba ter ansambel Odziv.

Poti do Domžalskega doma je veliko, kar nekaj jih je markiranih: s Kranjskega Raka, s Krivčevega in njen krajši del z Jelševega konfina ter iz Stahovice.

Da pa bi spodbudili pohodnike, da odkrijejo še kakšno novo pot, bodo letos posebej organizirani še tri vodeni pohodi: en lažji pohod, primeren za vse starosti ter dva zahtevnejša pohoda po manj znanih poteh na Veliko planino. Za pohode so predvidena lastna vozila udeležencev in vodje. V kolikor potrebujete prevoz, pravočasno javite.

Pohodi so vodeni s strani prostovoljnih vodnikov PZS in so brezplačni. Spodaj so opisi poti in možnost prijav. Članom PD Domžale v letošnjem letu plačana članarina priskrbi brezplačno malico in ob njej pijačo. Poiščite Jerneja Grada in njegovo ekipo v spodnjih prostorih Doma.

Srečanje bo ob vsakem vremenu. 


 

1. Od parkirišča Za Ušivcem - nezahteven pohod, namenjen družinam


Pohod bo voden od parkirišča Za Ušivcem mimo udornih jam Vetrnic in pastirskega naselja na Veliki planini do Domžalskega doma na Mali planini. Hoje z otroškim tempom bo za približno 2 h.

Zbor za pohodnike na parkirišču ob 8:30 h. Do parkirišča Za Ušivcem se na Kranjskem Raku odcepi makadamska cesta levo na Veliko planino, na naslednjem glavnem razcepu, na Rakovih Ravneh, pa sledite desni cesti mimo peskokopa in potem še cca. 2 kilometra. Povratek po poti mimo Gojške planine, odhod izpred doma ob 14 h.

Pohod bo vodil Dušan Prašnikar, vodnik PZS, prijave in informacije na 031 694 134,dusan.prasnikar@gmail.com.
 2. Čez Rigelj, zahteven pohod

Tokrat nas bo peščica na tradicionalno srečanje Domžalskih planincev krenila po lovski poti mimo Riglja, neizrazitega 1.409 m visokega vrha ob robu Velike planine. Neoznačena, a uhojena, pot se od Kraljevega hriba naprej usmeri nazaj proti Kamniku, nato pa se začne strmo vzpenjati skozi gozd vse do roba planine, ki ga bomo dosegli po ~900 višinskih metrih oz. 2,5 h. Od tu nas do srečanja čaka še enourni sprehod čez Gradišče. Do Domžalskega doma na Mali planini bomo skupaj porabili 4 h.
Za povratek imamo poleg standardnega spusta po planinski poti čez planino Dol na voljo tudi lovsko stezo med planino Kisovec in spodnjo postajo žičnice mimo lovske koče Sivnik. Odhod izpred doma ob 13 h, spust bo trajal 3 h. 

Zbor na makadamskem parkirišču nad glavno cesto (desno) ob spodnji postaji žičnice na Veliko planino ob 7 h.

Potrebna oprema: običajna osebna oprema - planinska obutev, nahrbtnik, pijača in malica, kapa, rokavice, vremenu primerna oblačila, zaščita za sonce.

Tura je primerna za vsakega, ki ima dovolj kondicije in se ne ustraši strmih klancev in malce izpostavljenih bregov. Če vremenska napoved ne bo zagotavljala stabilnega vremena, bo pohod lahko prestavljen na drugo izhodišče in sicer v Krivčevo pri Jurčku.

Pohod bo vodil Jernej Južna, vodnik PZS, prijave in informacije na 031 246 201, jernej.juzna@gmail.com.
 3. Martinj steza, zahteven pohod

Zanimiv in predvsem osamljen dostop na Veliko planino je možno opraviti tudi po t.i. Martinj stezi. Nemarkirana, a uhojena steza, je nekakšna češnja na velikoplaninski torti. Predenj bomo stopili na njene širne travnate poljane, se bomo sprehodili še skozi Rzenikovo dvorišče. Pokončna Martinj stena, pod katero poteka naša pot, je namreč nekakšen uvod v mogočno Rzenikovo ostenje. Kljub njegovemu zloveščemu slovesu, pa bo tura vse prej kot taka. Spretno speljana lovska steza nas bo popeljala skozi gozdove, skalnate police in prikupna razgledišča, s katerih se odkriva širok in nepozaben pogled na bližnje Grintovce. Po nekaj urah hoje bomo prispeli na planino Dol, od koder nas do Domžalskega doma loči še dobra ura in pol udobne hoje po sončnih planinah. Do Domžalskega doma na Mali planini bomo hodili 5 ur. Povratek bo potekal čez Planino Dol in skozi Dolski graben. Odhod izpred doma ob 13 h, spust bo trajal 3 h.

Zbor na makadamskem parkirišču nad glavno cesto (desno) ob spodnji postaji žičnice na Veliko planino ob 6 h!

Potrebna oprema: poleg običajne osebne opreme (planinska obutev, nahrbtnik, pijača in malica, kapa, rokavice, vremenu primerna oblačila) je obvezen del opreme tudi čelada.

Tura je primerna za vsakogar, ki ima dovolj kondicije in ki je kolikor toliko vajen gorskih strmin in izpostavljenih bregov. Izlet je izvedljiv le v suhem vremenu, zato bo v primeru deževne napovedi, pohod odpovedan. Vodja bo udeležence na to opozoril že v petek. 

Turo bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS, prijave in informacije na 041 483 924, mogorevc@gmail.com.

Vabljeni!

 

Koliščarski dan 2018 

21. avgust 2018 8:30:00

Koliščarski dan 2018Vabljeni na dan, ko lahko postanete koliščarji in se vživite v življenje ljudi, ki so živeli z naravo. Društvo Fran Govekar Ig tudi letos zadnjo soboto v avgustu (25. 8. 2018) že tradicionalno pripravlja atraktiven Koliščarski dan.

Čaka vas več kot 20 delavnic in dogodkov tako za odrasle kot otroke, ki vam bodo pričarali način življenja koliščarjev - izkustveno arheološke, naravoslovne in ustvarjalne delavnice ter zanimive predstavitve in predavanja arheologov. Preko aktivne udeležbe se približajte in spoznajte čas koliščarjev na Ljubljanskem barju.

Kolišča Ljubljanskega barja so ena najpomembnejših arheoloških najdišč na svetu. Junija 2011 so bila kolišča pri Igu skupaj s kolišči okoli Alp sprejeta na UNESCO Seznam svetovne dediščine. Predstavljajo začetke poljedelstva, živinoreje, lončarstva, stalne naselitve in metalurgije v tem prostoru.

Vstop je za otroke do 4. leta brezplačen, otroci (do 14 let) 6 EUR, odrasli 8 EUR. Ob vstopu prejmete steklenico vode, izdelke, ki jih boste naredili na delavnicah, pa boste lahko odnesli seboj.

V premiru slabega vremena se dogodek prestavi na nedeljo, 26. avgusta 2018.

Več informacij: 10. Koliščarski dan

Stran 9 od 39 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 > >>