Pohodniške novice

-junij 2020+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
 • RSS
 • Add To My MSN
 • Add To Windows Live
 • Add To My Yahoo
 • Add To Google

Statistika

 • Vnosi (439)
 • Komentarji (1)

PREIZKUS HOJE NA 2 KM 

2. september 2019 10:44:00

GibanjePreizkus hoje na 2 km je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi vaših rezultatov svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo.

Primeren je za vse med 20. in 65. letom, ki ste telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni. Test lahko opravite večkrat (priporočljivo vsakih 6 mesecev) in tako sledite izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.

Preizkus bo potekal na naslednjih lokacijah:

        • Kamnik: sreda, 04.09.2019, ob 17:00
        • Vrhnika: petek, 06.09.2019, ob 09:00
        • Preska: sobota, 07.09.2019, ob 08:45

Več informacij o lokacijah najdete TUKAJ.

VABLJENI NA TEDEN ŠPORTA 

29. avgust 2019 13:38:00

Teden športaProgram Razgibajmo Ljubljano je namenjen meščanom prestolnice, ki so že ali pa si želijo zaživeti bolj aktivno.

S programom Razgibajmo Ljubljano so se Ljubljančanke in Ljubljančani letos že razgibali. S Športno zimo na zasneženem Prešernovem trgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici so se lahko preskusili v teku na smučeh, v spomladanskem delu so se lahko vključili v številne in raznolike brezplačne rekreativne vadbene dejavnosti, poletni dogodek pa je bil namenjen veslanju na Ljubljanici.

Septembra čaka Ljubljančane še Športna jesen z bogato ponudbo za zdrav življenjski slog. Večino aktivnosti, ki so na voljo meščanom vseh starosti lahko spoznate na Tednu športa. Potekal bo od sobote, 7., do sobote, 14. septembra, zajemal pa predstavitve vadbenih programov, rekreativna tekmovanja, jutranjo telovadbo, Miniolimpijado za šolarje in že tradicionalno Športno tržnico, ko se bodo 14. septembra, na Kongresnem trgu in v parku Zvezda predstavila društva in klubi s svojo aktivno ponudbo programov v novi vadbeni sezoni. Pripravljajo tudi nagradna presenečenja. Podroben program je objavljen TUKAJ.

Teden športa sodi v program Razgibajmo Ljubljano, ki ga sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Pohod 2019 

26. avgust 2019 10:20:00

pohodPolhograjsko hribovje je razgiban predalpski svet, ki je znan po priostrenih vrhovih, lepih razgledih in pestrem rastlinstvu.

To soboto, 31. avgusta ga raziščite na pohodnem dogodku, ki se bo začel in zaključil pri šoli v vasici Topol na Katarini nad Medvodami. Na voljo bodo tri razdalje: družinski krog bo enostavnejši in je namenjen predvsem pohodnikom, ki niso vajeni daljših pohodov ter družinam z otroki, dokaj položna gozdna pot pa bo dolga sedem in pol kilometrov; Mladinski pohod bo le malce zahtevnejši od prve poti, a nič daljši; tretji bo zahtevnejši, dolg 19 kilometrov, na njem pa boste v petih do sedmih urah premagali 1400 metrov višinske razlike.

Kaj: 10. Jubilejni tradicionalni pohod po Polhograjskih Dolomitih

Kdo: Vsi ljubitelji narave in pohodov

Kje: Parkirišče ob osnovni šoli na Katarini (vasica Topol pri Medvodah)

Kdaj: Sobota, 31. avgust 2019, ob 8.30

Udeležba na pohodu je prostovoljna in na lastno odgovornost!

VABLJENI!

Več informacij >> TUKAJ.

IZLET OB DNEVU DOMŽALSKIH PLANINCEV 

19. avgust 2019 10:38:00

pohodiOb Dnevu domžalskih planincev so v Planinskem društvu Domžale pripravili tri vodene pohode na Veliko planino s skupnim ciljem pri Domžalskem domu na Mali planini, kjer se bo ob 12. uri začela manjša prireditev. Pohodi bodo potekali v nedeljo, 25. avgusta.

Eden od pohodov je nezahteven in je primeren za vse udeležence. Druga dva pohoda potekata po manj znanih poteh iz doline Kamniške Bistrice in sta bolj zahtevna, tako po strminah, kot po dolžini poti.

Pohodi so vodeni s strani vodnikov PZS in so brezplačni. Več informacij najdete TUKAJ.

 1.       Nezahteven pohod na planino od Jurčka

Zbirno mesto bo v nedeljo, ob 7:30 v Domžalah (parkirišče za Vele), od koder bo organiziran prevoz z avti, kombijem ali avtobusom, odvisno od števila prijavljenih pohodnikov. Pot bo vodila od gostilne Jurček na planino Podkrajnik, od tam naprej pa mimo Jelševega konfina na Gojško planino ter nato na Malo planino. Hoje bo predvidoma za 2.30 ure. Pot je v začetku strma, nato pa se položi in nudi lepe razglede. Povratek sledi po isti poti.

 2.       Čez Rigelj, zahteven pohod

Zbor bo na makadamskem parkirišču nad glavno cesto (desno) ob spodnji postaji žičnice na Veliko planino ob 7.00. Neoznačena, a uhojena pot se od Kraljevega hriba naprej usmeri nazaj proti Kamniku, nato pa se začne strmo vzpenjati skozi gozd vse do roba planine, ki ga boste dosegli po 900 višinskih metrih oz. 2.30 h. Hoje do Domžalskega doma na Mali planini bo predvidoma 4 ure. Za povratek bo poleg standardnega spusta po planinski poti čez planino Dol, na voljo tudi lovska steza med planino Kisovec in spodnjo postajo žičnice mimo lovske koče Sivnik. Odhod izpred doma bo ob 13 h, spust bo trajal 3 h.

 3.       Martinj steza, zahteven pohod

Zbor bo na makadamskem parkirišču nad glavno cesto (desno) ob spodnji postaji žičnice na Veliko planino ob 6.00. Zanimiv in predvsem osamljen dostop na Veliko planino je možno opraviti tudi po t.i. Martinj stezi. Nemarkirana, a uhojena steza je nekakšna češnja na velikoplaninski torti. Pokončna Martinj stena, pod katero poteka pot je nekakšen uvod v mogočno Rzenikovo ostenje. Kljub njegovemu zloveščemu slovesu, pa bo tura vse prej kot taka. Spretno speljana lovska steza vas bo popeljala skozi gozdove, skalnate police in prikupna razgledišča, s katerih se odkriva širok in nepozaben pogled na bližnje Grintovce. Po nekaj urah hoje boste prispeli na planino Dol, od koder vas bo do Domžalskega doma ločila še dobra ura in pol udobne hoje po sončnih planinah. Predviden čas hoje do Domžalskega doma na Mali planini bo 5 ur. Povratek bo potekal čez Planino Dol in skozi Dolski graben. Odhod izpred doma bo ob 13 h, spust bo trajal 3 h.

Janče 

19. avgust 2019 10:27:00

Matica

Janče so 792 metrov visok vrh, ki se nahaja med reko Savo in dolino potoka Besnica. Pohod organizira Planinsko društvo Matica.


DATUM: 24.08.2019 OB: 07:30

ZBORNO MESTO: Železniška postaja Ljubljana

VODNIK/KONTAKT: Janez Albert / 040 689 502

TEŽAVNOSTNA STOPNJA: lahka

POT: označena pot

PRIMERNOST: za tiste s primerno kondicijo

VIŠINSKA RAZLIKA: 350 m

OKVIRNI ČAS HOJE: 4 h

OPREMA IN DOKUMENTI: primerna planinska obleka in obutev, palice in palerina zaradi vremena.

NAČIN PREVOZA: vlak

STROŠKI: stroški prevoza, za upokojence je popust, tako da imejte dokaz.

PRIJAVE: pri vodniku ali v društveni pisarni do 23.8. do 12h

 

Več informacij najdete TUKAJ.

POHOD NA KRIŽNO GORO 

31. julij 2019 13:49:00

PD Pošte in TelekomPlaninsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana v nedeljo, 4. avgusta organizira pohod na Križno Goro. Zborno mesto odhoda je na glavni avtobusni postaji Ljubljana ob 7:00.

Organizatorji vas bodo s posebnim avtobusom odpeljali proti Cerknici, od tam pa mimo Žerovnice do vasice Podšteberk, od koder se boste povzpeli do vasice Križna Gora in na razgledni hrib z romarsko cerkvico sv. Križa nad severnim robom Loškega polja. Območje je eno najpomembnejših nahajališč starejše železne dobe od 8. stoletja pr. n. št., naprej na Notranjskem. Od tam bo organiziran prevoz do Križne jame mimo Loža (538 m), prvega kraja ob cesti z Bloške Police. Naselje pod hribom na katerem so razvaline Pustega gradu, se omenja že leta 1237. V starem veku je imelo mesto pomembno prometno lego, saj je bilo križišče cest od Jadranskega morja čez Bloke v Ljubljano. Ogled Križne jame bo trajal nekaj več kot uro, nato pa se boste odpeljali do Bloškega jezera, se osvežili in privoščili katero od bloških dobrot.

Cena izleta je 21 EUR, vse informacije o izletu pa najdete TUKAJ.

Izlet v Pekel pri Borovnici 

25. julij 2019 9:14:00

PD LitijaV soboto, 27.7.2019 planinska sekcija Sava - Kojoti organizira izlet v Pekel pri Borovnici, ki leži na obrobju Ljubljanskega barja.

Naravno znamenitost je izoblikovala Borovniščica, ki slavi po petih slapovih. Pot je urejena in lahka, ter primerna za hlajenje v poletni vročini. Hoje je skupaj za 3 ure. Prijave zbira Samo Jager na 041 207 744 ali samo.jager@gmail.com

Več pa TUKAJ.

 

 

 

Varneje v gore poleti | nova zgibanka z napotki v slovenščini in angleščini 

17. julij 2019 9:11:00

Varneje v gorahSlovenski alpski svet je zahteven in zahteva odlično pripravljenega posameznika z izkušnjami in znanjem uporabe opreme. Da bo vaš korak varnejši, da bo z vami v gorah primerna oprema, da se boste znašli na planinskih poteh ali v primeru nesreče v gorah, je Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravila dvojezično zgibanko z napotki za varnejši obisk gora poleti.

Slovenski alpski svet je čudovit, še posebej v poletnih mesecih, ko je v dolini pripeka, višje pa je zrak svež in prijetno hladen. Pa vendarle je slovenski alpski svet zahteven in tudi v poznem poletju lahko naletimo na zaplate snega ali pa nas presenetijo popoldanska nevihta s strelami in burne vremenske spremembe. V luči porasta gorskih nesreč poskušajo v Planinski zvezi Slovenije tekom celega leta vse obiskovalce gora osveščati o varnejšem obiskovanju gora, na kakšne pasti lahko naletijo, na kaj vse morajo biti pozorni pri pripravi na turo ...

S tem namenom so v Planinski zvezi Slovenije pripravili zloženko Varneje v gore poleti, v kateri najdete vse pomembnejše informacije o varnejšem obiskovanju gora: kako načrtovati, kakšne planinske poti imamo v Sloveniji, kaj vse naj bo v nahrbtniku, če se zgodi nesreča ... K sodelovanju so povabili tudi Gorsko reševalno zvezo Slovenije. Za vse, ki vas zanima več, svetujejo, da si preberete podrobnejše nasvete o varnejšem obiskovanju gora poleti

Zloženka je natisnjena v slovenskem in angleškem jeziku v nakladi 10.000 izvodov v vsakem jeziku. Najdete jo na spletni strani PZS v formatu PDF, od naslednjega tedna naprej bo na voljo na vseh informacijskih točkah (turističnoinformacijskih centrih, sedežih lokalnih turističnih organizacij, policijskih postajah, pri nekaterih ponudnikih namestitev, na planinskih društvih in kočah), s katerimi sodeluje Planinska zveza Slovenije, dobite pa jo lahko tudi na sedežu Planinske zveze Slovenije.

 Varneje v gore poleti: napotki za obiskovalce gora (3,30 MB)

 Summer mountaineering safety tips: staying safe in the mountains (3,30 MB)

Več pa TUKAJ.

Pohod na Veliko planino 

9. julij 2019 15:08:00

Planinsko društvo ViharnikV nedeljo, 14. julija 2019, Planinsko društvo Viharnik vabi na Veliko planino!

Le kdo ne pozna Velike planine - pravljične dežele, kjer se čas ustavi? To je enostavno tista planina, kamor se človek vedno znova rad vrača. Na Veliko planino vodi nešteto poti, izhodiščna točka tokratnega pohoda bo iz Stahovice. Na začetku kolovozna pot vodi skozi gozd in mimo hiš v smeri Sv. Primoža nad Kamnikom, tik pred njim se bo pot nadaljevala v strm gozd proti sami Veliki planini. Pot je razgibana in strmina vsake toliko časa popusti in se pot položi. Do Male planine bo hoje približno 3 ure. Nato sledi le še lahkoten sprehod po planini do Zelenega roba. Sledil bo 1-2-urni počitek za kavo, sončenje, kosilo ali pa preprosto nabiranje rožic. Hrana iz nahrbtnika ali v koči na planini.

Zborno mesto je na parkirišču Dolgi most ob 6:00 uri.

Pohod bo vodila: Anica Žmavc. Zbiranje prijav na telefon 041 313 954.

Več informacij o pohodu dobite TUKAJ.

Lepo vabljeni!

Pohod na Kamniški vrh 

8. julij 2019 14:33:00

Kamniški vrh

V soboto, 13. julija 2019 sekcija »Sokol« vabi na Kamniški vrh (1259m), ki se nahaja severno od Kamnika.

Hoje bo 3 do 4 ure. Pohod bo vodil Jože Groboljšek.

Odhod avtobusa ob 5.00 uri izpred železniške postaje Litija.

Prijave zbira Marjan Jug (031 643 639).

Več informacij TUKAJ.


Stran 8 od 44 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 40 > >>