Pohodniške novice

-julij 2021+
ptsčpsn
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
 • RSS
 • Add To My MSN
 • Add To Windows Live
 • Add To My Yahoo
 • Add To Google

Statistika

 • Vnosi (480)
 • Komentarji (1)

Arhivi

Vadba nordijske hoje s Fitcity-jem 

14. april 2014 10:14:00

Pomlad se je začela tudi v fitnes Fitcity centru na Dolgem mostu v Ljubljani, kjer do jeseni, ko se bo začela nova vadbena sezona v zaprtih prostorih, ne bodo počivali. Tudi vam ne bo treba, saj že po velikonočnih praznikih začenjajo z zunanjimi aktivnostmi.

Šolo in redno vadbo kolesarjenja bo vodil Primož Štrancar, šola teka bo potekala pod nadzorom Mira Mavca, delavnice in vadbo nordijske hoje pa ob ponedeljkih in sredah popoldne oziroma zvečer vodita Lili Dačar in Teja Zaletel.

V primeru dežja bodo treningi pod streho v centru. Vse aktivnosti so seveda vključene v ceno mesečne karte.

 

Več na www.fit-city.com.

Gremo v hribe 

9. april 2014 8:15:00

gremo v hribeV pohodništvu se prepozna večina Slovencev. Predstavlja nam nekaj, kar prenašamo iz generacije v generacijo, je nekaj na kaj smo izjemno ponosni, to so kraji, kjer se sprostimo, kjer se zbere družina, kjer pozabimo na vsakodnevne probleme, je nekaj, kar je naše. Ta slovenskost, vztrajnost, tradicija, trma in pokončnost so le nekatere vrednote, za katere lahko brez bojazni rečemo, da so skupne pohodništvu in tudi akciji Gremo v hribe, ki jo že pet let pripravlja Pivovarna Laško.

In čeprav so točke razporejene po večjem delu slovenskege ozemlja (ena je na območju Mestne občine Ljubljana), smo se odločili, da vas tudi preko našega portala povabimo na pot. Večji del naše regije namreč nima planinskih koč in visokih hribov, zato se moramo pohodniško pač preseliti k prijaznim sosedom.

Skratka: letos se na Zlatorogovi trasverzali ponosa obeta še več zabave, še več glasbe, več iger in nagrad, smeha in veselja.

 

Spisek akcij najdete na www.gremovhribe.si, na Janče pa ste vabljeni 26. aprila.

Za lepšo Ljubljano - tudi za pohodnike in sprehajalce 

8. april 2014 8:24:00

pd rtv ljubljanaOd 22. marca, ko obeležujemo svetovni dan voda in do 22. aprila, ko je svetovni dan Zemlje, potekajo v Sloveniji tradicionalne prostovoljne spomladanske očiščevalne akcije. Že smo vas povabili na akcijo Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana, v soboto, 12. aprila pa se lahko pridružite tudi planincem iz PD RTV Ljubljana.

Zbor bo ob 9. uri na Plaži - Trnovski pristan pri Prulskem mostu. Vsak prijavljeni udeleženec bo prejel majico, rokavice in vrečo za smeti. Akcija bo potekala ob vsakem vremenu. Razvrščeni v pet skupin, se boste sprehodili od Tivolija, Ljubljanskega gradu, Kodeljevega, Tabora, Vodmata, pa tudi po bregovih Ljubljanice. Po končanem delu bo ob 13.30 uri sledila malica, nato pa še vožnja po Ljubljanici. 

In ne pozabite: še tako majhen prispevek lahko pripomore k ohranitvi čistega in zdravega okolja - več nas bo, močnejši bomo. 


Zaradi organizacijskih priprav je obvezna poimenska prijava na brane.krebs@gmail.com najkasneje do srede, 9. aprila do 15. ure. 

Čiščenje in urejanje planinskih poti v okolici Ljubljane 

6. april 2014 15:35:00

pd ptt ljZaradi žledoloma je v Ljubljani in okolici še vedno podrtega precej drevja, zato so mnoge planinske poti neprehodne ali težje prehodne. Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana zato organizira delovno akcijo urejanja in čiščenja planinskih poti v okolici Ljubljane, za katere skrbi društvo: Podutik-Toško čelo-Topol (Katarina), Gabrje (Žirovnik)-Topol (Katarina) in Smrjene-Želimlje-Kurešček.

 

Glede na število prijav se bodo odločili, katere poti bodo čistili. Če se jim želite v soboto, 12. aprila pridružiti, se ustrezno opremite in obujte (planinska obutev in obleka glede na vremenske razmere, zaščitne delovne rokavice, odsevni brezrokavnik in obilo dobre volje).

 

 

Več preberite na www.pdrustvo-ptlj.si.

Domžalski športni direndaj 

26. marec 2014 11:03:00

Šola zdravjaNa zadnjo marčevsko soboto ste vabljeni na medgeneracijsko športno druženje v Domžale. Druženje bo vsebovalo ogrevalno in razgibalno telovadbo 1000 gibov ter pohod ob Kamniški Bistrici.

Direndajski pohod bo potekal po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici, od Ihana do Radomelj. Začetek bo ob 8.00, zaključek pa ob 14.00. Ena označena pot bo v vsako smer dolga 1800 metrov, druga pa 5100 metrov. Ob poti bo postavljenih deset postaj z animatorji iz različnih društev.

Pohod bo primeren tudi za družine z otroki.Več na www.srce-me-povezuje.si/solazdravja.

Pohod po obronkih Jablaniške doline 

26. marec 2014 8:51:00

pdrtv_logoTo, da v Ljubljani poteka program planinskih obiskov bolj ali manj oddaljenih in visokih hribov že veste in da je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana tudi. Zaradi slednjega dejstva je tudi cenejši in zato dostopnejši mnogim, ki si ga morda v nasprotnem primeru ne bi mogli privoščiti. Na tokratnem izletu, namenjenem tudi nečlanom planinskih društev, si boste ogledali Jablaniško dolino, ki se skriva med Zasavjem in Dolenjsko.

Odhod bo 5. aprila ob 8.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano pa do 16. ure. Izhopdišče bo v Zgornji Jablanici, pot pa bo dolga približno 15 kilometrov, pri tem pa boste naredili 500 metrov višinske razlike in najvišji deli bodo dobro razgledni. Nezahtevne hoje skupaj bo 4 do 5 ur. Predprijave so obvezne do 3. aprila.

Zanimivost na poti bo razstave v Hiši spominov v Gradišču pri Litiji, ki jo pripravljajo ob stoti obletnici prve svetovne vojne.

Na poti vas bodo spremljali vodniki Planinskega društva RTV Ljubljana.

 

Več na pdrtv.si.

Pojdite z nami v hribe 

25. marec 2014 11:59:00

MDO PD Ljubljana logoMeddruštveni odbor ljubljanskih planinskih društev, skupaj s Športno zvezo Ljubljane in ob pomoči sredstev Mestne občine Ljubljana ter Fundacije za šport, vsako leto pripravi dvanajst zanimivih planinskih izletov, ki niso namenjeni le članom planinskih društev, ampak vsem občanom našega glavnega mesta. Letos so se v akcijo vključila štiri planinska društva in v minulih dveh mesecih sta bila že izvedena dva izleta. Ne zamudite pa naslednjih...

 

Izleti, ki so predvideni za leto 2014 (izvedeni bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer, za vsakega pa naj bi zagotovili zamenjavo cilja ali datuma):

 

januar - Brihtna glava Bela krajina (PD PTT Ljubljana)

februar - Dolina Glinščice (PD Mercator)

marec - Dobrča (PD Drago Bregar)

april - Jablaniški pohod (PD RTV Ljubljana)

maj - Naravoslovna pot Ž. in K. Zoisa (PD PTT Ljubljana)

julij - Bregarjev pohod (PD D. Bregar)

avgust - Skuta (PD Mercator)

september - Sv.Trojica nad Pivko (PD RTV Ljubljana)

oktober - Tematska pot: Na svoji zemlji (PD PTT Ljubljana)

november- Neznano (PD Mercator)

december - družinski pohod k dedku Mrazu v Tamar (PD RTV Ljubljana).

Vabila na pohode bosta lahko prebirali tudi v našem koledarju prireditev, dokler pa ne vzpostavimo njegovega delovanja, bomo objavljali razpise med novicami, kot nam jih bodo posredovala društva oziroma koordinator programa Športna zveza Ljubljane.

Grem do Blaža 

11. marec 2014 8:47:00

Grem do BlažaZačela se je letna pohodniška akcija Grem do Blaža, za kolesarje pa se bo sezonska začela prvega aprila…

Kaj je lepšega, kot po napornem delavniku pobeg iz betona in smoga v streljaj oddaljeno zeleno, mirno in prijazno podeželsko okolje na Dobenem? Pa naj si gre za popoldansko fizično rekreacijo ali pa zgolj miren sprehod v neokrnjeno naravo… Vse to med drugim ponuja Dobeno z mnogimi pohodnimi in kolesarskimi potmi ter čudovitimi razgledi.

Več o Dobenem in tudi o poteh, ki vodijo tja, lahko pobrskate na dobeno.wordpress.com, posebno motivacijo za obisk pa ponujata dve rekreativni akciji, ki se začneta po vaši izbiri, za vse pa zaključita na Kmečkem turizmu Blaž, seveda na Dobenem.

Kot rečeno, so jo pohodniki že začeli, žige pa bodo zbirali vse do začetka oktobra. Kolesarska sezona je nekoliko krajša, manj pa je tudi možnosti za dostop (nekaj je makadamskih oziroma gozdno-planinskih, ena pa je tudi cestna, z asfaltno podlago. Zanjo vemo, da se začne v Loki pri Mengšu, da je do vrha dolga tri kilometre in pol, ima višinsko razliko 230 metrov in šest in pol odstoten povprečni naklon. Kar spodoben klanec, kajne.

Več na www.blaz.mobi.

Ponekod še vedno neprehoden Rožnik 

5. marec 2014 12:40:00

Če ste v kratkem mislili oditi na kakšen sprehod po Krajinskem parki Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, potem se mu za nekaj tednov raje izognite. Na pobočjih obeh gričev še vednonamreč vlada precejšen nered zaradi podrtih dreves.

Prostojne službe sicer delajo s polno paro, a za odstranitev velikih količin lesa bo potrebno še nekaj časa. Držite pesti, da bodo park uredili že v marcu, saj bomo rekreativni pohodniki, tekači in nordijski hodci sicer močno prikrajšani za odlično in uporabno rekreacijsko površino.

Takole je na glavni makadamski cesti, ki iz Švicarije vodi na Cankarjev vrh izgledalo pred dnevi...

Švicarija po žledu

 

Rožnik po žledu

Foto: Miran Taborski,Timing Ljubljana

Pot ob žici 

4. marec 2014 13:41:00

PSTSkoraj 35 kilometrov dolga pot okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev, je že od leta 1957 namenjena spominu na osvoboditev Ljubljane, a tudi in predvsem spodbudi k gibanju in zdravemu načinu življenja. Prav to pa je njen glavni cilj tudi danes.

Predvsem v zadnjem desetletju se število rekreativcev in rekreativk, ki se odločijo za pohod, nordijsko hojo, tek ali kolesarjenje, iz leta v leto veča. Velik del tudi manj aktivnih pa se redno vadečim v začetku odloči za udeležbo na majskem pohodu ali teku trojk.

Pot je pohodnikom na voljo skozi vse leto, ob njej pa so ponekod postavljene tudi zunanje naprave za pridobivanje moči in raztezanje.

 

Vabimo vas, da se podate na Pot, ki jo lahko prehodite naenkrat ali v več etapah. Tudi večkrat. Začnete lahko tam, kjer vam najbolj ustreza. Naloga je zbrati osem kontrolnih žigov, jih natisniti v posebno zloženko, ki jo brezplačno dobite na Timingu Ljubljana in jo z izpolnjenimi podatki pošljete na Timing Ljubljana, Staničeva 41. Za uspešno prehojeno pot boste prejeli spominsko medaljo (1x bronasta, 5x srebrna, 10x zlata).

 

 

 

Kontrolne točke z žigi so na naslednjih mestih:

 • VIČ: Bife Pri Žabarju, Viška c. 50;
 • ŠIŠKA: Okrepčevalnica Kačji pastir, ob Koseškem bajerju 
 • BEŽIGRAD: AMZ Slovenije, Dunajska 128, prodajni biro
 • JARŠE: Žito, Šmartinska c. 154, recepcija
 • POLJE: Pekarna Studenec, Zaloška c. 168
 • FUŽINE: Gostilna Babnik, Trpinčeva 78 (Fužinski most)
 • RUDNIK: Dnevni bar Peyton, Dolenjska c. 103
 • VIČ: Daj - Dam Livada, Hladnikova 15
 
Za podrobnosti pokličite 01 23 48 004 ali pošljite e-pošto info@timingljubljana.si.
Stran 44 od 48 << < 20 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 > >>