Pohodniške novice

-junij 2020+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (439)
  • Komentarji (1)

PO KROŽNI POTI GEOSS-a 

17. februar 2020 9:13:00

PohodV nedeljo, 23. februarja vabljeni, da se s Planinskim društvom Pošte in Telekoma Ljubljana odpravite na pohod po krožni proti GEOSSA-a.

OPIS POTI: Odpeljali se bomo do manjše strnjene vasi SLIVNA, kjer je začetek naše krožne poti. Ogledali si bomo središče vasi, tim. ETNOLOŠKO VAS Slivno, kjer je stara Škundrova kašča, v neposredni bližini pa delno simulirana domačija z orodjem in obsega prikaz kmečke hiše, čebelnjak, sušilnico sadja in kovačijo, kar vse tvori muzej na prostem. Središče vasi je slikovito tudi zardi lesenih skulptur ustvarjalnega domačina. Od tu se bomo napotili proti GEOSS-u., simbolnemu središču slovenstva, nadaljevali s hojo do Rove, mimo več kot 230 let stare hiše iz kamenja in naprej čez travnike, gozd, proti VAČAM, kjer si bomo lahko ogledali več znamenitosti, preden bomo nadaljevali s hojo proti KLENIKU, vse do št.8, hiše najditelja situle, kjer bomo lahko občudovali povečano poustvaritev situle iz VAČ. Od tu se bomo povzpeli po arheološki poti do cerkve Sv. Križa na hribu SLEMŠKO in nadaljevali s hojo do planote Mačkovec, od tu pa vse do Slivne, kjer si bomo odpočili v gostišču Vrabec, preden se bomo odpeljali, prek Domžal, nazaj v Ljubljano.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

Čebelja pot v Ljubljani dostopna za vse 

17. februar 2020 9:00:00

PohodNa pobudo Svetovne zveze društev turističnih vodnikov (WFTGA) se vse od leta 1990, ko je sodelovalo 15 držav, 21. februar praznuje kot mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan turistični vodniki organizirajo vodenja po različnih lokacijah. Namen je predstaviti dejavnost in poklic turističnega vodnika tako širši, strokovni, kakor tudi ožji javnosti.

Še posebej radi pa se turistični vodniki posvečajo osebam s posebnimi potrebami.

Ogled je namenjen osebam s posebnimi potrebami in njihovim spremljevalcem.

Na mednarodni dan turističnih vodnikov vas Klub profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije (KPTVS) vljudno vabi na vodeni ogled po "Čebelji poti v Ljubljani" (Ljubljana je v letu 2019 spet osvojila laskav naziv čebelam najbolj prijazna občina v Sloveniji).

Ogled izvaja KPTVS v sodelovanju s Slovensko čebelarsko akademijo, Planinsko zvezo Slovenije - Planinstvo za invalide / osebe s posebnimi potrebami ter Medobčinskim društvom za slepe in slabovidne Nova Gorica.

Zbor skupine ob 9.50 pred Narodnim muzejem Slovenije.

Pričetek vodenja ob 10.00, zaključek vodenja ob 11.00 na Medarski ulici (blizu mestne hiše).

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Vodeni ogled Polhovega doživljajskega parka 

10. februar 2020 10:10:00

PohodV nedeljo, 16. februarja 2020 ob 10. uri, nas čaka vodeni ogled Polhovega doživljajskega parka z interpretativnim vodnikom.

Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali. Pridite, veselo bo!

Vstopnina: 5 eur / osebo

 

Datum in ura: 16.02.2020 ob 10.00

Kraj: Polhov Gradec

Organizator: JZ Polhograjska graščina

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Nočna dogodivščina po Polhovem doživljajskem parku 

10. februar 2020 10:08:00

PohodV soboto, 15. februarja ob 17.00, nas čaka posebna nočna dogodivščina: nočni vodeni pohod z lučkami po Polhovem doživljajskem parku.

Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali.

Vstopnina: 5,00 eur na osebo.

Lučke so obvezne. Vodenje je brezplačno.

 

Datum in ura: 15.02.2020 ob 17.00

Kraj: Polhov Gradec

Organizator: JZ Polhograjska graščina

Več o dogodku najdete TUKAJ.

Sivka, Bevkov vrh, Ermanovec  

3. februar 2020 10:22:00

PohodPD Podpeč – Preserje vabi 9.02.2020 na Sivko 1008 m, Bevkov vrh 1047 m in Ermanovec 1026 m.

Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju.

Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali skozi Logatec do Idrije ter naprej do Ledin, kjer bomo zapustili prevoz. Od tu bomo peš nadaljevali do vrha Sivke, za kar bomo potrebovali približno 45 min. Sledi krajši počitek za žigosanje in fotografiranje. Od tu bomo nadaljevali pot do Bevkovega vrha, za kar bomo potrebovali približno 3 ure. Sam vrh je poraščen z gozdom, skrinjica in žig pa se nahajata na razglednem pobočju vrha. Tu bo krajši počitek za okrepčilo, nato bomo pot nadaljevali do zaselka Na Ravan, kjer nas bo čakal prevoz.

Glede na razmere in čas se bomo v nadaljevanju odločili še za obisk Ermanovca.

Pot je lahka in primerna za vse udeležence.

Več o pohodu najdete TUKAJ.

DOBUSKI POHOD 

3. februar 2020 10:19:00

PohodKulturno športno društvo Dob in Krajevna skupnost Dob vabita na 18. tradicionalni DOBUSKI POHOD. Pohod bo potekal v nedeljo, 9. februarja ob 9.30 uri, zbor je pri gasilskem domu v Dobu.

Trasa pohoda: Dob, Škoflje, Male Dole, Debeli hrib, Mišji Dol in vrh Primskovo.

Zaključek bo v zidanici v Sevnem.

Poskrbljeno bo za prevoz nazaj na start. Pot je dolga 15,5 km

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

ŠMARNA GORA (669 m) 

3. februar 2020 10:13:00

PohodV soboto, 8. februarja 2020 vabljeni, da se udeležite tradicionalnega izleta na Šmarno goro. Organizatorji bodo izlet na priljubljeno izletniško točko v okolici Ljubljane povezali z udeležbo pri sveti maši, ki jo ob slovenskem kulturnem prazniku daruje g France Urbanija, triglavski župnik in predsednik Častnega razsodišča Skale, v spomin na vse kulturnike (začetek maše je ob 11. uri).

Proti vrhu se bomo podali ob 9.30 z glavnega parkirišča pod Šmarno goro, ob Tacenski cesti pri mostu čez Savo. Večinoma bomo sledili nemarkiranim in ne tako obljudenim potem. Vrnitev s Šmarne gore bo ob 13. uri prek Grmade.

Prisrčno vabljeni tudi tisti, ki bi raje šli na Šmarno goro sami, da se nam na vrhu pridružite.

Hoje je za dobro uro, priporočamo pa vodotesne, toplejše čevlje in smučarske palice. Ker cerkev na Šmarni gori ni ogrevana, svetujemo toplejša oblačila.

Lahek, nezahteven, a prijeten izlet je v lepem vremenu primeren za družine z otroki.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

VODEN SPREHOD ČEZ PRAVLJIČNI ŠUMBERK 

3. februar 2020 10:03:00

PohodPravljični Šumberk je že četrta pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc.

Po gorsko-pastirskih prigodah na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini na Pot močvirskih škratov na Mali plac in popotovanju s polhom rogoviležem v Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu (Polhograjska graščina), vas sedaj vabi čisto novo družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Tokrat se na pot odpravimo z interpretativnim vodnikom, nekje sredi Šumberka pa nam bodo jamarji odkrili svet jamskega škrata Domželca. Prava jamarska dogodivščina je pred nami! Samo za najbolj pogumne škratolovce - no, vsi ostali bomo pa poslušali zgodbe iz jame.

Dobimo se v Češminovem parku. Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Več o dogodku najdete TUKAJ.

ROŽNIK 

27. januar 2020 9:22:00

Pohod

V nedeljo, 2. februarja vabljeni na nočni pohod ob obletnici ustanovitve Slovenskega gorniškega kluba Skala.

Na svečnico leta 1921 so se v Ljubljani, v Prešernovi sobi gostilne Novi svet, zbrali gorski navdušenci na ustanovnem zboru Skale. Prav je, da se zaradi prihodnosti zazremo tudi v preteklost.

Zato se bomo v nedeljo, na svečnico, ob 19. uri srečali v Ljubljani pred Muzejem novejše zgodovine v Tivoliju in z baklami odšli na vrh Rožnika. Med potjo se bodo kresale ideje o delovanju kluba, zato vabljeni, da se pohoda udeležite v čim večjem številu.

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 

 

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

27. januar 2020 9:13:00

PohodV soboto, 1. februarja vabljeni, da se udeležite vodenega pohoda po Poti močvirskih škratov na Mali plac. Udeležba je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, je urejena lahka pohodna pot. Dolžina 3,2 km, višinske razlike 96 m; čas hoje 2 uri. Vendar vam bodo doživetja na poti in odkrivanje čarobnega izreka ta čas hitro podaljšala. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

KAKO POTEKA DOŽIVETJE:

V Športnem parku Bevke, v ŠPB Baru obiskovalci kupite Močvirsko beležko (5 €), ki omogoča celovito doživetje poti, poleg nje prejmete še svinčnik. Zbrani žigi in rešen čarobni izrek pa otrokom po prehojeni poti prinesejo nagrado, ki jo dobite v ŠPB Baru.

 

Več o dogodku najdete TUKAJ.

Stran 3 od 44 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 40 > >>