6. Dobrepoljsko vandranje 2015

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

6. oktober 2015 9:29:00

dobrepoljsko vandranjeDa bi ustregli raznolikim potrebam in zahtevam številnih pohodnikov, ljubiteljev neokrnjene narave in rekreativnih tekačev, Turistično društvo Dobrepolje že šesto leto organizira festival pohodov in tekov za vse generacije.

Kdaj: sobota, 10. 10. 2015 od 7.30 dalje

Kje: Jakličev dom, Videm 34, Dobrepolje

Prijavnina: 5€ - cena vključuje čaj in enolončnico (predšolska in osnovnošolska mladina brezplačno)

Prijave: do 8. oktobra 2015 na TIC Dobrepolje (e-mail: td.dobrepolje@gmail.com ali na številko 041 96 28 23) ali pred startom na prireditvenem prostoru.

V okviru tradicionalnega 6. Dobrepoljskega vandranja se tako lahko udeležite pohodov in tekov različnih težavnostnih stopenj:

Najzahtevnejši pohodniki se boste lahko že ob 7.30 odpravili na pohod po Grajski poti. 18 km dolga pot, na kateri se boste povzpeli na 680 m nadmorske višine,  je primerna za dobro pripravljene in ustrezno opremljene pohodnike.

Ob 8.00 se lahko podate na 9 rimskih milj oz. 13333 metrov dolgo Pot po rimski cesti Jerneja Pečnika, ki bo potekala pod strokovnim vodstvom. Pot, do katere vas  popelje avtobus (strošek prevoza je že vključen v prijavnino), se začne pri Velikolaški železniški postaji od koder se peš podate po trasi nekdanje rimske ceste, ki je potekala skozi Dobrepoljsko dolino. Ob poti se boste  seznanili s številnimi zanimivostmi iz rimske in krajevne zgodovine, ob povratku na Videm pa vas bo čakala rimska stojnica s hrano in izdelki ter toplim obrokom.

Ob 9.00 boste lahko krenili na 9 ali 13 kilometrov dolgo Dobrepoljsko pot, kjer boste lahko spoznali veliko zanimivosti o Dobrepoljski dolini ter ob tem uživali ob prigrizkih in pijači ob poti, za kar vsako leto poskrbijo prijazni domačini.

Družine se lahko udeležite tudi ene izmed sprehajalnih poti, katerih start bo ob 10 uri in sicer Zajčkove poti (4km), ki pelje z Vidma v Zdensko vas ter na Reber do Lipovega gaja, Konjičkove poti (3 km), ki vas bo popeljala v Zagorico do kmetije pri Erčuljevih, kjer lahko sedete na konja in se v spremstvu gospodarja sprehodite po zeleni pokrajini, ter Račkine poti (1 km), ki vodi do Stare luže (mlake), kjer lahko v pristnem naravnem okolju opazujete dogajanje ob luži.

Tekači vabljeni na  Dobrepoljski tek na 10km (start ob 11.00) ali družinski tek v dolžini 1,7km (start družinskega tek za predšolske otroke bo ob 11.05, start družinskega tek za šolsko mladino pa ob 11.15). Proga za Dobrepoljski tek poteka delno po makadamu, delno po asfaltu, proga družinskega teka pa poteka v celoti po asfaltu.

Po koncu pohodov in tekov se boste pred Jakličevim domom na Vidmu lahko okrepčali s toplim obrokom, na voljo bodo tudi domače dobrote in izdelki ekotržnice.

Komentarji na to objavo so zaprti.