Kolesarske novice

14. MARATON ALPE SCOTT 

28. junij 2021 8:40:00

koloKamnik bo prvo julijsko nedeljo gostil štart in cilj Maratona Alpe Scott, enega najtežjih in najlepših kolesarskih maratonov v Sloveniji.

Maraton bo udeležence vodil okoli slikovitih Kamniško-Savinjskih Alp čez tri alpske prelaze (Jezerski vrh (1218 metrov), Pavličevo sedlo (1400 metrov) in Črnivec (902 metra)), ob štirih alpskih rekah in skozi 11 občin pri nas in na avstrijskem Koroškem. Kolesarji se bodo podali na 130-kilometrsko pot in bodo morali premagati 2000 metrov višinske razlike v čudoviti naravni kulisi Kamniško-Savinjskih Alp. Slikovito okolje kolesarskega maratona pa obenem dviguje tudi zavest o spoštovanju okolja med kolesarji.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

10. JUBILEJNI ARGONAVTSKI MARATON 

14. junij 2021 9:56:00

koloV nedeljo, 20. junija 2021 vabljeni na jubilejni, 10. Argonavtski maraton, ki je največji športno-rekreativni prireditvi v občini Vrhnika.

Za kolesarske navdušence so organizatorji pripravili štiri trase, različnih težavnosti:

  • Argonavtski maraton, 81km - speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Brezovica-Polhov Gradec-Planina nad Horjulom-Šentjošt-Podlipa-Vrhnika. Trasa maratona poteka v celoti po asfaltiranih poteh in je namenjena bolje pripravljenim rekreativnim kolesarjem.
  • Mali Argonavtski maraton, 63 km - speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Brezovica-Horjul-Šentjošt-Podlipa-Vrhnika. Trasa maratona poteka v celoti po asfaltiranih poteh je namenjena srednje pripravljenim rekreativnim kolesarjem.
  • Družinski Argonavtski maraton, 32 km – speljan po trasi Vrhnika-Borovnica-Notranje Gorice-Podplešivica-Bevke-Blatna Brezovica-Vrhnika in je primerna za otroke starejše od 10 let in slabše pripravljene kolesarje.
  • Za najmlajše do 7 leta starosti, pa so pripravili spretnostni poligon, na katerem se bodo pobližje spoznali z cesto-prometnimi predpisi in s pravili obnašanja kolesarja v prometu.

Glede na prepovedi in omejitve, ki nas spremljajo že skoraj leto in pol so se organizatorji odločili, da 20. junija 2021 10. Argonavtski maraton izvedejo, vendar le za kolesarje s kolesarskimi licencami, ki bodo tekmovali v dirki za POKAL SLOVENIJE.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

9. Ženska 100tka 

31. maj 2021 8:41:00

koloKolesarsko društvo Slovenske Specialkarke organizira že 9. Žensko 100tko, ženski kolesarski dan, ki bo potekal v soboto, 5. 6. 2021, s pričetkom ob 9.15 uri, s štartom v Ljubljani. Namen dogodka je spodbujanje žensk k aktivnem preživljanju prostega časa in povezovanja žensk na kolesu. Najpomembnejše sporočilo dogodka je »Kolo je zdravo za telo«.

Specialkarke bodo na letošnjem dogodku lahko izbirale med dvema razdaljama, in sicer:

                  • na krožni trasi na 100 km (Ljubljana-Bled-Ljubljana), in
                  • na krožni trasi na 50 km (Kranj-Bled-Kranj).

Kolesarski izlet bo potekal v pogovornem tempu tako, da je primeren tako za začetnice kot utečene kolesarske. Edini pogoj za udeležbo je specialka. Kolesarjenje poteka znotraj običajnega prometa tako, da so vse udeleženke dogodka dolžne voziti po cestno prometnih predpisih in vozijo na lastno odgovornost; organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno škodo na materialih in ljudeh.

V primeru slabega vremena ali ukrepov za omejitev gibanja za zajezitev širjenja okužb s SARS-CoV-2 bo objavljen nadomestni termin.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

PRIDRUŽITE SE AKCIJI "KOLESARIMO SKUPAJ"  

17. maj 2021 8:14:00

koloZačela se je vseslovenska kolesarska akcija "Kolesarimo skupaj", ki bo trajala do 17. 7. 2021. V okviru akcije kolesarimo po svojih zmožnostih, po poljubno izbrani trasi, bodisi v okolici svojega doma ali na svoji najljubši kolesarski poti, lahko pa tudi kar po vsakdanjih poteh v službo ali šolo/fakulteto in/ali po različnih opravkih.

Udeležba je brezplačna, edina pogoja sta vpis in vpisovanje prevoženih kilometrov (oboje prek spletne strani akcije). S tem boste sodelovali pri žrebanju privlačnih nagrad.

Akcija ima tudi dobrodelni značaj, zato je zaželeno da preko SMS prispevate sredstva.

Več o akciji na: https://kolesarimoskupaj.si/

 

Družinsko kolesarjenje med travniki in hribi Logatca 

22. september 2020 8:06:00

koloTuristično društvo Logatec to nedeljo, 27. septembra ob 10. uri vabi na družinsko kolesarjenje po Logatcu in okolici.

Brezplačna kolesarska tura je speljana po nezahtevnih poteh, ki jih lahko samostojno prevozijo tudi manjši otroci. Pot je dolga cca. 8 km in speljana po neprometnih poteh, z nami bo turno kolesarski vodnik Matic Klanjšček.

Vabljene družine, katerih starši boste svoje manjše otroke prevažali na kolesarskih sedežih in v prikolicah, kot tudi starši z večjimi otroki, za katere bomo pripravili dodatek k osnovni turi (dodatnih 10 km po bolj zahtevnem gorsko-kolesarskem terenu – potrebno gorsko kolo in nekoliko več kondicije).

Pot bomo prevozili v slabi uri, čemur sledi druženje v Grajskem parku Vitez, kjer bodo otroci dobili medaljo za sodelovanje. V parku bo tudi začetek družinskega kolesarjenja.

Več informacij najdete tukaj.

KOLESARJENJE OB SAVI NAVZDOL 

14. september 2020 10:48:00

koloKolesarili bomo v soboto 19. septembra 2020.

Zadnje letošnje skupno kolesarjenje bo v soboto, 19. septembra 2020. Zbrali se bomo ob 9.00 na Savskem mostu v Tacnu in odkolesarili "s tokom Save". Po levem bregu reke bomo odkolesarili v Črnuče, pa do dvorane Stožice, mimo Žal in BTC-ja v Zalog. V Zalogu si bomo privoščili malico in se vračali po malo spremenjeni trasi.

 

Prekolesarili bomo okoli 50km. Pridite in "brcajte" z nami.

 

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

9. VN OBČINE VODICE 

14. september 2020 9:29:00

KOLOV soboto, 19. septembra, ob 10:00 vabljeni na dirko za pokal Slovenije in občinsko prvenstvo.

 

Prijavnico najdete tukaj, več informacij o dogodku pa tukaj.

 

 

9. BIKE FESTIVAL LJUBLJANA 

7. september 2020 8:41:00

Kolo

V nedeljo, 13. septembra vabljeni na tradicionalni kolesarski dogodek, ki je namenjen tako za rekreativce, tekmovalce, kot tudi družine in naše najmlajše. Del serije, organizirane v več slovenskih mestih, bo tudi tokrat v središču slovenske prestolnice.

TRASE so primerne za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine.

Več informacij o dogodku najdete tukaj, prijavnica pa je na voljo tukaj.

 

 

 

MARATON FRANJA BTC CITY 2020 

31. avgust 2020 8:17:00

KoloKljub drugačnim napovedim še pred nekaj tedni, je največji slovenski kolesarski dogodek zdaj dobil zeleno luč za izvedbo. Maraton Franja bo izveden 5. in 6. septembra, a pod posebnimi ukrepi in z nekaj spremembami.

V soboto bodo v središču Ljubljane že dopoldne potekali starti turnokolesarskega maratona Barjanka, družinsko-šolski maraton in kolesarska preizkušnjo za najmlajše, v nedeljo pa se boste morda iz BTC-ja zapeljali po klasičnih trasah male in velike Franje. A pozor: število prijav je za vsak dogodek omejeno, prijavnica pa bo odprta le do zapolnitve mest.

Več informacij o dogodku najdete tukaj, prijavnico pa tukaj.

 

 

 

 

 

17. kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi 

24. avgust 2020 8:29:00

KoloŠportno društvo Zagorica pri Dolskem razpisuje tradicionalni, 17. kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, ki bo v nedeljo 30. avgusta 2020 ob 11.00 uri izpred mosta v Kamnici

 

Proga je dolga 4,7 km, z višinsko razliko 310 m. Cesta je v celoti asfaltirana.

Pomerili se boste lahko v naslednjih kategorijah:

                  1.  Mladinci / mladinke do 18 let*
                  2.  Moški / ženske od 19 do 40 let
                  3.  Moški / ženske nad 41 let

 

PRIJAVE

Prijave sprejema organizator na dan prireditve od 10:00 do 10:50 na štartnem mestu – šolska avtobusna postaja v Kamnici. Prijava je potrjena s plačilom prijavnine. S podpisom prijavnice se tekmovalec strinja s splošnimi pravili prireditve (Pravila).

Udeležba je omejena na največ 100 tekmovalcev.

 

STARTNINA

Startnina je 7€ in vsebuje:

  • toplo malico
  • osvežilni napitek

 

RAZGLASITEV IN NAGRADE

Po končanem tekmovanju bo potekala razglasitev rezultatov in podelitev nagrad pred muzejem Jurija Vege v Zagorici. Diplome bodo podeljene prvim trem v posamezni kategoriji. Pokal bo podeljen za najhitrejše v kategoriji absolutno.

 

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Stran 1 od 23 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>