18. Kolesarski maraton treh občin

1. junij 2016 7:42:00

kolesarski maraton treh občinKolesarsko društvo Grosuplje v nedeljo, 5. 6. 2016, organizira že 18. kolesarski maraton treh občin. Start in cilj maratona bosta v središču Grosupljega na Kolodvorski cesti. Cesta bo zaprta za promet, v bližini bodo zagotovljena parkirišča,  za udeležence pa bo postavljen šotor.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi asfaltiranimi progami, ki bodo potekale po občinah Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica in sicer: 92 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem; 80 kilometrska proga po isti trasi, le brez vzpona na Korinj ter 56 kilometrska proga, delno skrajšana v občini Ivančna Gorica

MTB proga v dolžini 30 km je primerna samo za gorska kolesa in bo letos tretjič speljana po delu obnovljene dvonamenske Grosupeljske planinsko-kolesarske poti z vzponom na Kucelj.

Za družine, manj pripravljene kolesarje, predvsem tiste, ki želijo uživati v druženju in neokrnjeni naravi, bo organiziran Družinski maraton v dveh variantah in sicer na 16 oziroma 27 kilometrov. Postanek bo pri ribniku v Boštanju. Pot je delno makedamska.

Udeležencem s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila in potujoči servisi, ob vrnitvi kupona na cilju pa bo vsak udeleženec deležen malice, darila, medalje in žrebanja praktičnih nagrad. Posebna priznanja bodo prejeli najstarejši in najmlajši udeleženec ter najštevilčnejša skupina. Glavna nagrada – kolesarski računalnik Garmin Edge 520.

Za spremljevalce, ki ne bodo kolesarili pa bo organiziran pohod na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«

Startnina:

Maraton (cestni in MTB): 20 €

Družinski maraton:10 € za odrasle in 1 € za otroke do 15 let

Pohod: 5 €

Startnino je možno plačati na startu od 7.30 do 8.45, prek interneta na www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton ali v Piceriji Sonček na Kolodvorski cesti 2 v Grosupljem

 

Foto: Stane Savich

Komentarji na to objavo so zaprti.