Namig za izlet – Domžalska pot spominov

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

21. maj 2019 10:49:00

Domžalska pot spominov-PD DOMZALEKljub temu, da vremenska napoved za prihajajoči vikend ni najbolj obetavna, vas vseeno vabimo, da se podate na svež zrak in odkrijete planinsko pot, ki povezuje 10 občin – Domžalsko spominsko pot.

Domžalska pot spominov, ki ima status planinske poti, obstaja že od leta 1980. Dolga je čez 100 km in speljana v nadmorskih višinah od 300 do 957 m. Z domžalsko občino povezuje še devet drugih občin – Ljubljano, Vodice, Dol pri Ljubljani, Moravče, Zagorje ob Savi, Lukovica, Kamnik, Mengeš in Trzin.

Pot obišče 53 pomnikov in spominskih obeležij iz 2. svetovne vojne, nudi pa nam tudi veliko užitkov v razgledih na Kamniško-Savinjske Alpe, Julijce in Karavanke, po lepoti pa ne zaostajajo razgledi na dolino reke Save, na Moravško in Tuhinjsko dolino, Črni graben in Posavsko hribovje.

 

 

Obisk je primeren za vse starostne skupine, za hojo v skupini ali posamezno in v vseh letnih časih. Celotno pot lahko naredimo v enem kosu ali po delih. Na več točkah jo lahko prekinemo in se z različnimi prevoznimi sredstvi vrnemo na izhodišče. Posamezne odseke, ki vodijo po kolovozih, je mogoče tudi prekolesariti.

 

Za pomoč pri hoji je bil pred leti pripravljen in natisnjen Vodnik po Domžalski poti, ki vsebuje opis poti, razlago o posameznih pomnikih, prostor za kontrolne žige in zemljevid (nekdanje) občine Domžale. Vodnik je brezplačno na voljo v Planinskem društvu Domžale (Kopališka cesta 4, Domžale, vsako sredo od 19. do 20. ure, e-pošta: info@pdd.si) in pri vratarju Občine Domžale (Ljubljanska cesta 69, Domžale).

 

Več o Domžalski poti spominov najdete na strani Planinskega društva Domžale.

 

 

Komentarji na to objavo so zaprti.