Pohodniške novice

Kostanjeve nedelje na Jančah 

2. oktober 2017 11:03:00

Kostanjeva nedeljaPrve tri nedelje v oktobru izkoristite za vzpon na Janče, kjer bo še posebej zanimivo, saj bodo potekale tradicionalne Kostanjeve nedelje, kjer se boste lahko posladkali z vročimi sladkimi kostanji, jesenskim sadjem in dobrotami  domačij Sadne ceste.

Prireditev bo spremljala prodaja na stojnicah Sadne ceste, kjer bodo na prodaj domače sadje in ostali jesenski pridelki ter izdelki, mogoče pa bo poskusiti tudi domačo hrano in pecivo. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi žganjekuho in prešanje mošta na tradicionalen način.

Janče so 792 metrov visok vrh, ki se nahaja med reko Savo in dolino potoka Besnica. Z vrha, na katerem stoji planinski dom,  je izredno lep razgled na bližnje Posavsko hribovje, ob lepi vidljivosti pa razgled seže vse do Alp na severu in zahodu, proti jugu pa vse do Snežnika.

Krimkomanija 2017/2018 

28. september 2017 8:25:00

KrimDom na Krimu je v letošnji sezoni dobil nova oskrbnika. Za dobro počutje pohodnikov in kolesarjev že nekaj mesecev skrbita zakonca Marko in Karmen Markič iz Tržiča. Uvedla sta nekaj (predvsem kulinaričnih) novosti, na željo stalnih obiskovalcev pa nadaljujeta tudi s tradicionalnimi motivacijskimi pohodi na Krim, tokrat pod imenom Krimkomanija. Ta bo trajala vse do aprila prihodnje leto, ko bodo na zaključku sodelujoči prejeli posebna priznanja. Poskrbljeno bo tudi ha hrano in pijačo (vsak, ki opravi 10+ vzponov prejme eno pijačo in obrok gratis)

Pravila sodelovanja:

Ob prijavi vsak tekmovalec prejme številko - šifro, ki jo uporablja do konca.

Ob vsakem vzponu je potrebno v vpisno knjigo vpisati ime in priimek, svojo številko in podpis.

V času, ko je dom zaprt, se vzame oštevilčen listek iz nabiralnika, na katerega se vpiše ime, številko in datum, listek pa vloži v spodnji del nabiralnika.

Možen je samo en vpis na dan!

Ob razglasitvi sodelujoči prejmejo priznanja:

Otroci do 14 let:

- 5 vpisov: priznanje

- 15 vpisov: bronasti Krimko

- 20 vpisov: srebrni Krimko

- 25 vpisov: zlati Krimko

Odrasli:

- 10 vpisov: priznanje

- 30 vpisov: bronasti Krimko

- 45 vpisov: srebrni Krimko

- 60 vpisov: zlati Krimko

Ekipno:

Ekipa z največ vpisi: pokal

 

Vabljeni tudi vodniki v družbi štirih šapic!

 

Več informacij: Dom na Krimu

 

Pohod po grosupeljski poti 

27. september 2017 14:43:00

Pohod po grosupeljski potiPlaninsko društvo Grosuplje v soboto, 30. 9., vabi na Pohod po grosupeljski poti. Ta bo potekal od Čušperka na Stari grad, Limberk in preko Predol ter Spodnje Slivnice nazaj v  Grosuplje.

Skupaj bo za 5 ur lahke hoje. Pohod je primeren tudi za družine.

Obvezne so predhodne prijave, saj bo organiziran avtobusni prevoz iz Grosupljega – predvidoma ob 7:30 iz avtobusne postaje Grosuplje.

Iz Čušperka bo start ob 8. uri.

Vodi: Franc Štibernik 041 696 940

 

24. Pohod za krof in 32. Tek za krof 

25. september 2017 11:01:00

Tek za krofPrvo oktobrsko nedeljo  bo v Krašnji ponovno dišalo po svežih krofih gostinskega podjetja Trojane. Potekali bodo namreč trije športni dogodki, in sicer 32. Tek za krof, 24. Pohod za krof in 6. Krofkov tek za najmlajše.

Tekači se bodo pomerili na 8500 metrov dolgi progi, na krajši, dva kilometra dolgi progi se bodo merili dečki in deklice. Pohodniki se bodo podali na deset kilometrov in pol dolgo pot po zeleni krašenjski okolici.

Kdaj: 01. 10. 2017, 9:00 - 17:00

Organizator:  Športno društvo Krašnja

Cena vstopnice: 5 €, za otroke brezplačno

Prodajna mesta: Pri gasilskem domu od 9. 00 do 10.30

Štart:

11.00 - 32. Tek za krof

Med 8.00 in 9.00 - 24. Pohod za krof

10.45 - 6. Krofkov tek

Prisrčno vabljeni kot aktivni udeleženci ali kot gledalci!

Dodatne informacije na gsm: 041/612 702.

5. dobrodelni pohod na Sv. Primoža 

22. september 2017 8:10:00

5. dobrodelni pohod na sv. primozDobra volja, dobra družba, dober namen. V soboto, 23. 9. 2017, Revija MODRE NOVICE organizira 5. dobrodelni pohod na Sv. Primoža.  Celotni izkupiček prijavnin bo šel v dobrodelne namene.

Start bo pri domu Vegrad na začetku poti na Sv. Primož (uporabite lahko parkirišče pri Calcitu), kjer plačate simbolično prijavnino 5 evrov (otroci brezplačno), ki bo letos namenjena pomoči Šolskemu skladu OŠ Trzin in Vrtca Žabica Trzin.

Start bo od 8. ure dalje, na začetku poti pri stojnici vas bo pospremila Godba Stranje, pred uradnim delom vas bo na vrhu zazibal Grajski Oktet, kasneje pa se boste lahko zavrteli ob zvokih Ansambla Skrivnost.

Ob 11.30 bo krajši uradni del, ki se bo zaključil s torto velikanko.

Tudi letos bo za pestro dogajanje za otroke poskrbela ekipa Otoka Športa.

Prvih 500 pohodnikov bo prejelo darilo in bon za malico.

Tradicionalni družinski pohod na Krim 

19. september 2017 13:23:00

Pohod na KrimV nedeljo, 24. septembra 2017 bo potekal 37. tradicionalni družinski pohod na Krim, na goro s čudovitim razgledom na vso Slovenijo.

Ob 10.30 uri bo pri planinskem domu začetek družabnega srečanja z zabavnim tekmovanjem. Čaka vas prijetno vzdušje, nagrade zmagovalcem in dobra družba. Poskrbljeno bo za animacijo otrok.

Možna izhodišča za vzpon na Krim: Preserje, Podpeč, Jezero, Rakitna, Iška, Iški vintgar in Lovska koča nad Gorenjo Brezovico. Po potrebi bo med 7. in 8. uro zagotovljeno vodenje iz parkirišča pod Sveto Ano.

Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu.

Več informacij: Tradicionalni družinski pohod na Krim

Tradicionalni pohod okoli Brezoviškega hriba 

13. september 2017 10:20:00

Pohod okoli Brezoviškega hribaKrajevna skupnost Brezovica v soboto, 16. septembra, ob 9. uri organizira tradicionalni pohod okoli Brezoviškega hriba. 

Zbor je pri vrtcu v Radni, prijetna gozdna pot pa je primerna za vse generacije, tudi za družine z majhnimi otroki.

Po zaključenem pohodu sledi druženje na BŠK v Radni. Za hrano in pijačo bodo poskrbeli člani KS.

V primeru slabega vremena se pohod prestavi na 23. 9. 2017.

Več informacij: Tradicionalni pohod okoli Brezoviškega hriba

Dan nordijske hoje s Petro Majdič 

12. september 2017 7:57:00

Nordijska hoja s Petro Majdič

Čas dopustov se počasi izteka in že razmišljamo, kako se bomo jeseni spravili nazaj v formo. Zato 16. septembra vabljeni na Alpinin dan nordijske hoje s Petro Majdič na Krvavcu.

Program dogodka:

  • 10:00 zbor udeležencev in ogrevanje
  • 10:30  tečaj nordijske hoje s Petro Majdič in učitelji
  • 11:30  voden pohod /nordijska hoja po pašnikih Krvavca
  • 11:30  otroški pohod po Poti pastirskih škratov na Krvavcu
  • 13:00  Krvavška malica na Plaži Krvavec, družabni program z glasbo in žrebanjem nagrad, predstavitev športne opreme za nordijsko hojo ALPINA in ONEWAY

Več o dogodku: Alpinin dan nordijske hoje s Petro Majdič

 

Z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale na Veliko planino 

8. september 2017 8:07:00

Velika planinaZavod za šport in rekreacijo Domžale vabi na izlet na Veliko planino. Izlet bo v nedeljo, 17. septembra 2017, z začetkom ob 7.30 uri. Organiziran je prevoz, prav tako pa je organizirano vodenje pohoda na Veliko planino pod vodstvom vodnika Planinske zveze Slovenije

Zbirno mesto bo na makadamskem parkirišču pri tržnici v Domžalah, od koder bo avtobus pohodnike odpeljal do Planine Kisovec. Od tam bo sledil vzpon po markirani poti na Malo planino, ogled Pastirskega stanu in muzejske Preskarjeve bajte, Gradišča - najvišjega vrha planine, opcijsko bo možen tudi ogled cerkve Marije Snežne, Vetrnice in ostalih zanimivostih, ki jih razkriva čudovito okolje pod in na Veliki planini. Postanek bo tudi pri Domžalskem domu. 

Prihod domov je predviden med 16. in 17. uro. 

Pohod je primeren za vse generacije, še posebej lepo vabljene družine. 

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki se nahaja TUKAJ.

Rok za prijavo je 11. september 2017 oziroma do zasedbe prostih mest. 

Strošek izleta je 6 evrov, za pokritje stroškov organiziranega avtobusnega prevoza. Plačate jih ob prejemu računa, ki vam ga pošljemo po elektronski ali klasični pošti.  

Za vse informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@sport-domzale.si.

Teden športa 2017 

5. september 2017 7:51:00

Razgibajmo Ljubljano - Teden športaOd 9. do 15. septembra boste v okviru projekta Razgibajmo Ljubljano na Kongresnem trgu, Stritarjevi ulici, v parku Zvezda, Kopališču Kolezija in Športnem centru Triglav spoznali bogato ponudbo športnih priložnosti v našem glavnem mestu.

Športna tržnica, 9. september, Kongresni trg

Sobota bo v znamenju predstavitve programov športnih organizacij na Športni tržnici. Med 9. in 16. uro se boste na Kongresnem trgu in v parku Zvezda lahko seznanili s športnimi panogami od A do Ž in se pozanimali o lokacijah ter urnikih vadbe. Medtem bosta na istem mestu potekala zaključna prireditev Ulične košarke 2017.

Plavalni preizkus in vadba na otokih športa, 10. september

V nedeljo, 10. septembra bo skoraj hkrati živahno na kopališču Kolezija, kjer se boste lahko preizkusili predvsem v nekaterih plavalnih disciplinah, svojo vzdržljivost pa preverili na Cooperjevem plavalnem preizkusu (ob 10. uri, 12 minut plavanja, 1 in 2 km maraton, prijave na licu mesta, informacije barbara@riba-drustvo.si ali 031 742-782, www.riba-drustvo.si).

Ves dan bodo na ljubljanskih otokih športa, to je na trim stezah in otokih ter zunanjih fitnes napravah, potekala svetovanja športnih strokovnjakov o primernosti in učinkovitosti vadbe na teh napravah.

Vadba na otokih športa, 11. september

Tudi ponedeljek, 11. septembra, bo gibalni del namenjen vadbi na otokih športa.

Ali sem fit, 12. september, Stritarjeva ulica

Torek, 12. septembra, bo namenjen predstavitvi programov, ki so namenjeni predvsem starejšim in manj telesno dejavnim. Na Stritarjevi ulici se bodo z različnimi meritvami in nasveti predstavili strokovnjaki s področja zdravstva, prehrane in športa.

Miniolimpijada, 13. in 14. september, Kongresni trg

13. in 14. septembra se bo devetsto osnovnošolcev seznanilo in preizkusilo v okoli petdesetih športnih panogah. Miniolimpijada bo med 9. in 12. uro potekala na Kongresnem trgu, pokrovitelj pa je Olimpijski komite Slovenije. Še dvesto srednješolcev pa se bo pomerilo v orientacijskem teku. Vabljeni na ogled in spodbude.

Igraj se z mano - Bodi športnik, 15. september, ŠC Triglav

Petek, 15. September, pa bo posebej pomemben dan za okoli petsto šolarjev, ki sodelujejo v prilagojenem programu. Mednarodni športno - družabni dogodek, bo pravzaprav združen športni dan za učence s posebnimi potrebami in vse ostale otroke in učence. Pri Športnem centru Triglav in na nogometnih igriščih v Jami ob Vodovodni cesti, se bodo med 9. in 12. uro preizkušali v različnih običajnih ali prilagojenih športih, ob tem pa jih bodo spodbujali tudi nekateri znani Ljubljančani.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Več informacij: Razgibajmo Ljubljano 

Stran 9 od 34 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 > >>