Pohodniške novice

-september 2020+
ptsčpsn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (467)
  • Komentarji (1)

Arhivi

27. POHOD PO JURČIČEVI POTI 

2. marec 2020 10:33:00

PohodPot vas bo v soboto, 7. marca vodila po »deželi desetega brata«, z začetkom med 7. in 10. uro s starega trga v Višnji Gori in zaključkom na Muljavi, kjer vas bodo pričakali z darilcem, obloženimi stojnicami in z bogatim kulturnim programom.

Vmes vas čaka petnajst kilometrov dolga pota, ki si jo lahko podaljšate še za štiri in ob tem obiščete Krško jamo. Na poti boste občutili gostoljubje domačinov, okusili domačo kulinariko, uživali v pogledih in znamenitostih, med hojo pa bo tudi več postankov za spoznavanje zgodovine knjige na Slovenskem (pripovedovanje Jurčičevih del, literarne stojnice…) in domača okrepčila z medenim zajtrkom. Na start se pripeljite z brezplačnim vlakom Prijetno domače, poskrbljeno pa bo tudi za prevoz na izhodišče.

Več o pohodu najdete TUKAJ.

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

2. marec 2020 10:29:00

PohodV soboto, 7. marca ob 10. uri vabljeni, da se udeležite vodenega pohoda po Poti močvirskih škratov na Mali plac.

Udeležba na vodenem pohodu je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

KAJ: Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac je urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

ZA KOGA: Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev.

Več o pohodu najdete TUKAJ.

DOBRODELNI MAREC: Pohodi na Sv. Primoža nad Kamnikom 

2. marec 2020 10:07:00

PohodLeto je naokoli in letos bomo Dobrodelni marec otvorili s POHODI NA SVETEGA PRIMOŽA!

Kot vsako leto, bomo tudi letos zbirali podpise na vrhu svetega Primoža, poleg podpisov pa bomo zbirali tudi prostovoljne prispevke.

Ves čas vas bo spremljala tudi naša ekipa, ki vas bo bodrila s pozitivno energijo in malimi presenečenji.

 

ZAČNEMO V PETEK, 6.3. OB 16.00 IN KONČAMO V NEDELJO 8.3. OB 16.00


Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 

Krim (1107 m) 

24. februar 2020 9:48:00

PohodV soboto, 29. februarja vabljeni, da se povzpnete na Krim. Pričetek pohoda bo ob 7.35 uri in bo trajal do 15. ure. Na Krim se boste povzpeli iz Jezera.

Zborno mesto: LPP postajališče Konzorcij, Slovenska cesta 29

Težavnost: lahka pot, označena pot

Primernost: za vse z dovolj kondicije

Okvirni čas pohoda: 4-5 h

Način prevoza: avtobus LPP 19B

Stroški: vsak krije svoje stroške prevoza - imejte polno Urbano!

Oprema: običajna pohodna obleka, primerna letnemu času in vremenu, dobri čevlji, pohodne palice

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

23. POHOD FRANCA ŠTRUSA 

24. februar 2020 9:36:00

PohodV soboto 29.2.2020 na prestopni dan Planinsko društvo Litija in Planinska sekcija »Sokol« vabita na 24. pohod Franca Štrusa. Pohod bo potekal po že tradicionalni trasi od Senožeti do Ihana.

Ob 8. uri se bomo zbrali pred Osnovno šolo v Senožetih, nato pa se bomo povzpeli do rojstne hiše Jurija Vege, kjer bo kratek postanek za čaj. Nadaljevali bomo naprej do Oklega. Potrditev pohoda in nakup avtobusnih kart za vožnjo nazaj proti domu bo v »Barbi baru« v Ihanu. Cena avtobusa do Senožeti bo 2 EUR do Litije pa 4 EUR. Odhod vlaka iz Litije je ob 7.30 uri.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

 

 

JAVORNIK NAD ČRNIM VRHOM 

24. februar 2020 9:33:00

PohodV soboto, 29. februarja 2020 vabljeni, da se s Planinskim društvom Viharnik povzpnete na 1240 m visok Javornik na Črnim vrhom.

Javornik je z gozdom poraščen vrh, ki se nahaja jugovzhodno od Črnega vrha. Na vrhu pa so leta 1972 postavili razgledni stolp, zato se nam ob lepem vremenu z vrha odpre lep razgled na Dolomite, Karnijske in Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Snežnik. Nanj se bomo odpravili iz Podkraja.

Zahtevnost: lahka

Oprema: pohodne palice

Višinska razlika: 550 m

Čas hoje: 5 ur

Zborno mesto: parkirišče Dolgi most ob 8.00

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

SVETOVNI POHOD Z RDEČIMI BALONI 

24. februar 2020 9:29:00

PohodV soboto, 29. februarja vabljeni na Stari trg v Ljubljani, kjer se bomo ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni ob 11. uri sprehodili z rdečimi baloni, ki simbolizirajo ljubezen & sprejemanje vsakršne drugačnosti.

Ti imajo že vsa leta eko certifikat, dodali bomo naravno vrvico in lesene palčke.

Želimo si, da bi naši otroci dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak jim ponudili svojo roko. Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države, gospod Borut Pahor.

Več o dogodku najdete TUKAJ.

18. Matijev nočni pohod na Krim 

24. februar 2020 9:09:00

PohodVabimo vas na tradicionalni 18. Matijev nočni pohod na Krim!

Start bo med 16. in 18. uro v Iški pri križišču Iška–Gornji Ig. Priporočamo pohodniško opremo, naglavno svetilko in palice. Pohod bo ob vsakem vremenu.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

 

 

 

PO KROŽNI POTI GEOSS-a 

17. februar 2020 9:13:00

PohodV nedeljo, 23. februarja vabljeni, da se s Planinskim društvom Pošte in Telekoma Ljubljana odpravite na pohod po krožni proti GEOSSA-a.

OPIS POTI: Odpeljali se bomo do manjše strnjene vasi SLIVNA, kjer je začetek naše krožne poti. Ogledali si bomo središče vasi, tim. ETNOLOŠKO VAS Slivno, kjer je stara Škundrova kašča, v neposredni bližini pa delno simulirana domačija z orodjem in obsega prikaz kmečke hiše, čebelnjak, sušilnico sadja in kovačijo, kar vse tvori muzej na prostem. Središče vasi je slikovito tudi zardi lesenih skulptur ustvarjalnega domačina. Od tu se bomo napotili proti GEOSS-u., simbolnemu središču slovenstva, nadaljevali s hojo do Rove, mimo več kot 230 let stare hiše iz kamenja in naprej čez travnike, gozd, proti VAČAM, kjer si bomo lahko ogledali več znamenitosti, preden bomo nadaljevali s hojo proti KLENIKU, vse do št.8, hiše najditelja situle, kjer bomo lahko občudovali povečano poustvaritev situle iz VAČ. Od tu se bomo povzpeli po arheološki poti do cerkve Sv. Križa na hribu SLEMŠKO in nadaljevali s hojo do planote Mačkovec, od tu pa vse do Slivne, kjer si bomo odpočili v gostišču Vrabec, preden se bomo odpeljali, prek Domžal, nazaj v Ljubljano.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

Čebelja pot v Ljubljani dostopna za vse 

17. februar 2020 9:00:00

PohodNa pobudo Svetovne zveze društev turističnih vodnikov (WFTGA) se vse od leta 1990, ko je sodelovalo 15 držav, 21. februar praznuje kot mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan turistični vodniki organizirajo vodenja po različnih lokacijah. Namen je predstaviti dejavnost in poklic turističnega vodnika tako širši, strokovni, kakor tudi ožji javnosti.

Še posebej radi pa se turistični vodniki posvečajo osebam s posebnimi potrebami.

Ogled je namenjen osebam s posebnimi potrebami in njihovim spremljevalcem.

Na mednarodni dan turističnih vodnikov vas Klub profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije (KPTVS) vljudno vabi na vodeni ogled po "Čebelji poti v Ljubljani" (Ljubljana je v letu 2019 spet osvojila laskav naziv čebelam najbolj prijazna občina v Sloveniji).

Ogled izvaja KPTVS v sodelovanju s Slovensko čebelarsko akademijo, Planinsko zvezo Slovenije - Planinstvo za invalide / osebe s posebnimi potrebami ter Medobčinskim društvom za slepe in slabovidne Nova Gorica.

Zbor skupine ob 9.50 pred Narodnim muzejem Slovenije.

Pričetek vodenja ob 10.00, zaključek vodenja ob 11.00 na Medarski ulici (blizu mestne hiše).

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Stran 5 od 47 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 > >>