Pohodniške novice

-april 2024+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

15. MLINARJEV POHOD NA KRIM (1107 M) 

8. junij 2020 9:13:00

PohodPD Podpeč – Preserje prireja 15. mlinarjev pohod na Krim v spomin na Franca Mlinarja in Draga Zorca

V izbor za najbolj priljubljeno planinsko kočo v letu 2020 je uvrščena tudi koča na Krimu, ki ga je slovenski potopisec Rudolf Badjura označil kar za ljubljanski Olimp. Vrh je bil zaradi prisotnosti vojske za javnost zaprt kar dvajset let, od konca leta 1991 pa je ponovno dostopen vsem, ki se nanj povzpnejo po planinskih poteh ali po cesti s kolesom ali avtom.

Kočo lahko obiščete to soboto, 13. junija 2020 na spominski pohodu, ki se bo začel s parkirišča pod sv. Ano nad Preserjem. Odhod od tam bo ob 7. uri, po treh urah hoje pa se bo na vrhu začelo prijateljsko srečanje pri planinskem domu.

Več informacij najdete tukaj.

 

RAZGIBAJMO LJUBLJANO: ŠPORTNO POLETJE NA ŠPICI 

8. junij 2020 9:06:00

PohodVabljeni na telovadni sprehod, ki bo potekal v soboto, 13. junija 2020 med 9. in 13. uro.

Sprehodili se boste po bregovih Ljubljanice, od Brega, do Špice in skozi Botanični vrt do urbanega čebelnjaka pri Orlovi ulici. Na dogodku bodo namizno družinsko igrico »Človek, razgibaj se« postavili na teren, kar pomeni, da se boste na med kratko ravninsko potjo, na stojnicah srečali s športnimi društvi, se spoznali z njihovo vadbeno ponudbo in naredili določeno lažjo telovadno vajo. Za vse opravljene vaje dobite darilo – športno rutico Razgibajmo Ljubljano.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

 

 

 

 

POLHOGRAJSKA GRMADA (898 M) 

8. junij 2020 8:58:00

PohodPD Medvode in PD Blagajana vas vabita na tradicionalno počastitev obletnice postavitve orientacijske plošče na Grmadi, ki bo v sredo, 10. junija 2020 ob 16:30 uri na vrhu Grmade.

Zbor bo ob 15. uri pri KS Trnovec v dolini Ločnice.

 

Več informacij najdete tukaj.

Rožni dan na Veliki planini 

1. junij 2020 11:42:00

PohodLepo vabimo vse ljubitelje gorskega cvetja na drugi Rožni dan, ki bo v nedeljo, 7. junija 2020. Pri organizaciji in izvedbi sodelujemo člani Planinskega društva Bajtar, Društva Raznolikost in Planinskega društva Domžale.

Dobili se bomo pri Domžalskem domu na Mali planini ob 10.30. Po spoznavnem pozdravu ob skodelici planinskega čaja bomo odšli na obhod po planini. S skrivnostnim življenjem rož nas bo ponovno seznanjala Petra Sladek, biologinja, ki živi za svoje rastline.

Letošnji Rožni dan bomo posvetili arniki. Arnika je zaščitena rastlina. Pomagajmo ji tako, da širimo zavedanje na kakšen način arnika (pre)živi in zakaj je prav pri arniki nabiranje tako problematično. Veliko obiskovalcev planine namreč arniko nabira zaradi njene zdravilnosti, verjetno ne vedoč, da je njeno nabiranje prepovedano. Poseben poudarek dogodka bo zato pogovor o zavarovanih rastlinah in načinih njihove zaščite.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

 

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

1. junij 2020 11:35:00

PohodUdeležba na vodenem pohodu je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

KAJ: Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, vas tako posrka v doživetja, da boste potrebovali dlje – in obenem se vam bo zdelo, da je minilo kot blisk. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

ZA KOGA: Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev.

KDAJ: Lepo vabljeni, da se pohoda udeležite v soboto, 6. junija ob 10. uri.

 

Več informacij pa najdete TUKAJ.

Pohod iz Grosuplja k Županovi jami 

25. maj 2020 10:09:00

PohodZdaj je čas, da spoznamo Slovenijo drugače! Vsi, ki smo bili vajeni izletov v tujino in ogledov svetovnih znamenitosti, bomo letos več časa namenili raziskovanju presenetljivih skritih kotičkov v bližini doma. Doživetja so res na našem pragu – na sosednjem travniku, ob potoku, sredi kraških polj, ozkih dolin in strmih hribov. Vabimo vas, da z nami odkrijete nekaj manj znanih, a osupljivih naravnih lepot v zeleni okolici Grosuplja.

V soboto, 30. maja, vas vabimo na 15. pohod po odseku evropske pešpoti E6 iz Grosuplja k Županovi jami.

Pričetek: ob 8.00 na železniški postaji Grosuplje. 

Nezahteven pohod v dolžini 14 kilometrov se prične v Grosuplju. Pot se vije po podeželskih in gozdnih poteh. Prvi postanek je predviden v Logu pod Cerovim z ogledom čudovito urejenega parka Vodomčev gaj. Na Cerovem se bodo pohodniki lahko osvežili v vaškem jedru, ki je hkrati postajališče več pohodniških poti: evropske pešpoti E6, Grosupeljske planinske poti in hkrati izhodišče za učno pot Po sledeh vodomca. Na interaktivni učni tabli je mogoče prisluhniti zvokom okoliških ptic. Po krajšem nezahtevnem vzponu na Tabor nad Cerovim sledi zunanji ogled nekdanje protiturške utrdbe. Sledi spust proti Županovi jami, eni lepših slovenskih turističnih kraških jam. Pohodnike bosta navdušila prijetno in mirno okolje sredi gozdov ter lepote podzemnega sveta.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

PREIZKUS HOJE NA 2 KM 

25. maj 2020 10:04:00

PohodPreizkus hoje na 2 km je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi vaših rezultatov svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo.

Primeren je za vse med 20. in 65. letom, ki ste telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni. Test lahko opravite večkrat (priporočljivo vsakih 6 mesecev) in tako sledite izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.

Test lahko opravite v torek, 26.5.2020 na PST Brdo, Pot Roberta Blinca, proti Koseškemu bajerju.

Prijave so možne na telefonski številki 01 2004 508 ali preko elektronske pošte: tea.kosmac@zd-lj.si

Več podatkov o preizkusu najdete TUKAJ.

 

 

Dan planincev PD IMP 

25. maj 2020 9:49:00

PohodLepo vabljeni v MOSTEC ob dnevu planincev Planinskega društva IMP.

 

TEŽAVNOST: Lahka, označena pot.

PRIMERNOST: Za vsakogar z nekaj kondicije.

OPIS POTI: Poti in stezic do Mosteca je ogromno, vsak si lahko izbere varianto po svoji želji in sposobnosti.

ZBORNO MESTO: V petek, 29.05.2020, po 15. uri v Mostecu.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

KRIM 1107m 

10. marec 2020 9:13:00

PohodV nedeljo, 15.3.2020 vabljeni, da se skupaj s Planinskim društvom Logatec udeležite pohoda na Krim.

Zbrali se boste na parkirišču Krpan ob 8. uri zjutraj, od koder se boste odpeljali v Podpeč in od tam v Preserje, kjer bomo pričeli s hojo na Krim. Pot ni zahtevna, za vzpon bomo potrebovali okoli 2 uri in pol. Na vrhu je koča, kjer se bomo odpočili in okrepčali, znani so po okusni hrani, zelo dobrih štrukljih in gibanici, predvsem pa po prijaznosti in ustrežljivosti. Vračali se bomo po poti pristopa, v primeru, da nas bo dovolj za avtobusni prevoz, pa naredimo povratek po drugi poti.

Pohod bo s postankom trajal približno 5 ur. Pohod je primeren tudi za družine, priporočam uporabo pohodnih palic in dobre obutve, ker je pot v tem času blatna in posledično bolj drseča. Ostala oprema vremenu primerna.

Odhod ob 8 uri, povratek predviden v popoldanskih urah.

Več informacij o pohodu najdete TUKAJ.

AMFIBIJIN IZZIV: OD LJUBLJANE DO ŠKOFJE LOKE 

10. marec 2020 9:05:00

PohodŽe peto pomlad zapored začenjamo sezono z Amfibijinim izzivom: od Ljubljane do Škofje Loke.

Za tiste, ki še niste bili z nami, to pomeni, da prehodimo pot od Ljubljane do Loke preko Polhograjskega hribovja.

Start bo v nedeljo, 15. marca ob 8.15 uri, v Ljubljani, točneje v Šentvidu. Pot nas preko Šentviškega hriba, Jeterbenka, Katarine, mimo Grmade in Tošča pripelje do Škofje Loke. Povratek z javnim prevozom (avtobus/vlak) oz. lastnim prevozom.

Izberete lahko med naslednjimi razdaljami:

  • Kratka - POHODNA (cca 16 km / 800 v.m.)
  • Dolga - POHODNA (cca 24 km / 1400 v.m.)

Kratka pohodna trasa bo imela start na Katarini. Do tja bo organiziran prevoz.

Prijave so možne TUKAJ, več informacij o dogodku pa najdete TUKAJ.

Stran 5 od 48 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 > >>