Pohodniške novice

-junij 2020+
ptsčpsn
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (439)
  • Komentarji (1)

PRIJATELJI JANČ 

21. januar 2020 9:31:00

BožLitijski planinci pričenjajo z novo akcijo s katero želijo popularizirati dom na Jančah. Pravila so preprosta. Vsak, ki se bo v koledarskem letu vsaj petindvajsetkrat povzpel na Janče in to tudi zabeležil v vpisno knjigo v domu, bo dobil naziv prijatelj Janč in na srečanju vseh sodelujočih v akciji tudi skromno priznanje društva.

Zato bo društvo vse tiste, ki bodo pridobili naziv prijatelja Janč, povabilo na srečanje v začetku naslednjega leta.

Akcija se prične v nedeljo, 26. januarja 2020.

 

Voden sprehod po Polhovem doživljajskem parku 

13. januar 2020 10:02:00

PohodKaj: Pravljično-doživljajska pot
Kdaj: nedelja, 19.1.2020 od 10.00 do 13.00
Kje: Grad, Polhov Gradec
Prireditelj: Polhograjska graščina in Zavod Škrateljc
Vstopnina: 7,5 eur/osebo


Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali.

Vsako tretjo nedeljo v mesecu pa vas v Polhovem doživljajskem parku čaka prav posebna dogodivščina, sprehod z interpretativnim vodnikom. Zabavno bo!

Popotovanje po pravljično-doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu rogoviležu bodo pomagali najti nov dom. Na začetku poti otroci ob vstopnici prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge, za kar jih na koncu poti čaka nagrada.

Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še ...

Čaka vas prava gozdna družinska dogodivščina, ki je zanimiva v vseh letnih časih. Če obisk Polhovega doživlajskega parka združite še z obiskom zanimivega Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhograjski graščini, pa bo družinski dan popoln!

Več informacij najdete TUKAJ.

VODEN SPREHOD ČEZ PRAVLJIČNI ŠUMBERK 

6. januar 2020 12:22:00

PohodPravljični Šumberk je že četrta pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc.

Po gorsko-pastirskih prigodah na Pot pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini na Pot močvirskih škratov na Mali plac in popotovanju s polhom rogoviležem v Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu (Polhograjska graščina), vas sedaj v soboto, 11. 01. 2020, ob 10. uri vabi na čisto novo družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Tokrat se na pot odpravimo z interpretativnim vodnikom, nekje sredi Šumberka pa nam bodo jamarji odkrili svet jamskega škrata Domželca. Prava jamarska dogodivščina je pred nami! Samo za najbolj pogumne škratolovce - no, vsi ostali bomo pa poslušali zgodbe iz jame.

Dobimo se v Češminovem parku. Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

Nočni pohod v Gradišče pri Litiji 

6. januar 2020 12:17:00

GradiščeV petek, 10.1.2020, na prvi petek ob prvi polni luni v novem letu, ste ob 20.00 uri vabljeni, da se v soju mesečine in bakel podate na Nočni pohod v Gradišče pri Litiji.

Na pohod se lahko odpravite s treh začetnih zbirnih mest:

  • ob 19.30 se bomo odpravili z Brega pri Litiji in Tenetiš (pri kolesarskem servisu v Tenetišah),
  • ob 20.00 iz Gradiških Laz (pri kapelici) ter prav tako
  • ob 20.00 iz Zgornje Jablanice (pri kašči v Zgornji Jablanici).

Pot bomo nadaljevali proti cerkvi svete Magdalene v Gradišče pri Litiji.

Približno uro do ure in pol hoje poteka skozi gozd. Pri cerkvi se pohodniki iz več smeri snidemo okoli devetih zvečer in ponudimo drug drugemu, kar smo prinesli s seboj v nahrbtniku. V vasi Gradišče si bomo pohodniki na ekološki kmetiji Pr' Kokol ogledali jaslice, na ekološki domačiji Vovk pa se bo nadaljevalo veselo druženje. Vovkovi bodo poskrbeli za pogostitev z domačimi dobrotami.

Ne pozabite na svetilko ali baklo.

Več informacij od dogodku najdete TUKAJ.

VODEN POHOD PO POTI MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC 

30. december 2019 8:51:00

PohodV soboto, 4. januarja ob 10. uri vas vabimo na pohod po pravljično-doživljajski Poti močvirskih škratov na Mali plac z interpretativnimi vodniki!

 

Udeležba na vodenem pohodu je brezplačna, za sodelovanje potrebujete le škratjo beležko, ki jo kupite v ŠD Bevke in služi kot zemljevid poln škratjih ugank.

KAJ: Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, vas tako posrka v doživetja, da boste potrebovali dlje – in obenem se vam bo zdelo, da je minilo kot blisk. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

ZA KOGA: Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

NOVOLETNI POHOD NA RAKITNO 

30. december 2019 8:42:00

RakitnaPlaninsko društvo Borovnica vas vabi na Novoletni pohod na Rakitno, ki bo v četrtek, 2. januarja 2020. Start bo ob 7.30 uri z železniške postaje v Borovnici. Telesno malo manj pripravljeni se lahko pohodnikom ob 9. uri pridružite nad vasjo Zabočevo (oziroma Sobočevo). Na turistični kmetiji v Novakih pri Rakitni bodo poskrbeli za planinski čaj.

Prijavnine ne bo.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

ŠMARNA GORA 

24. december 2019 9:01:00

PD

DATUM: četrtek, 26. december

ZBORNO MESTO: Parkirišče v Tacnu, skupaj gremo do parkirišča LIPA

ZAHTEVNOST POTI: Lahka pot

DOLŽINA HOJE: 2-3 ure

VIŠINSKA RAZLIKA: Cca 350 m

OBVEZNA OPREMA: Planinska obutev in obleka: naglavna svetilka, vetrovka, rokavice, kapa, pohodne palice, …

Na pot se boste odpravili čez Peske. Pot je vse bolj priljubljena med obiskovalci Šmarne gore, saj sonce zaradi lege poti ustvarja enkratne učinke v poznih popoldanskih urah in tudi proti večeru, ko se mu pridruži še luna.

Lepo vabljeni!

 

Več informacij pa TUKAJ.

Iz Medvod na Svetega Jakoba 

24. december 2019 8:53:00

JakobVsako leto 26. decembra vodi Gorniški klub Jakob Aljaž, tradicionalni pohod v počastitev osamosvojitve Slovenije, iz Medvod na sv. Jakoba nad Medvodami.

Pohodniki se dobite v četrtek, 26. decembra ob 16. uri nasproti glavne avtobusne postaje v Medvodah iz smeri Ljubljana.

Po sv. maši in kresovanju v počastitev osamosvojitve bo organizirana vrnitev v soju bakel do Medvod. Baklo si priskrbi vsak udeleženec sam.

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 

 

Pohod po poteh Cankarjeve matere 

24. december 2019 8:46:00

Cankarjeva domačijaPD RTV LJUBLJANA vas vabi na tradicionalni pohod “Po poteh Cankarjeve matere” od Vrzdenca do Vrhnike”

KDAJ: 26.12.2019

ODHOD: avtobus odpelje ob 7.30 izpred gasilskega doma na Vrhniki proti Vrzdencu

 

Težavnost: Lahka pohodniška pešpot.

Za celoten pohod, približno 14 km bo potrebnih štiri do pet ur zmerne hoje z vmesnimi postanki. Mnogo povedanega o Ivanu Cankarju in materi Neži, o kulturnih znamenitostih in čudoviti naravi, nam bodo polepšal tudi praznik - dan samostojnosti in enotnosti.

Prijavnine ni. Malica iz lastnega nahrbtnika in vsak hodi na lastno odgovornost.

Pohod je ob vsakem vremenu!

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

13. nočni pohod na Ušte 

24. december 2019 8:22:00

PohodV četrtek, 26. 12. 2019 vabljeni, da se udeležite že tradicionalnega 13. pohoda na Ušte. Pohod je namenjen vsem, za otroke pa je še posebno poskrbljeno, saj bodo lahko med potjo raziskovali škratovo deželo, pri planinskem domu okrasili novoletno jelko, obiskal pa jih bo tudi božiček. Na cilju vsak pohodnik prejme malico in čaj.

 

Več informacij o dogodku najdete TUKAJ.

 

 

Stran 4 od 44 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 40 > >>