Županova jami pri Grosupljem vabi na obisk kraškega podzemlja tudi med prazniki

  • RSS
  • Add To My MSN
  • Add To Windows Live
  • Add To My Yahoo
  • Add To Google

Statistika

  • Vnosi (482)
  • Komentarji (1)

Arhivi

27. december 2016 10:35:00

zupanova jamaV času najkrajših dni v letu se poleg božičnih in novoletnih praznikov običajno razveselimo tudi prave zime in snega. Letos nam vreme v tem pogledu ni naklonjeno, saj snežink kar ni in ni.. Vendar priložnosti za dogodivščine kljub temu niso zamujene.

Županova jama v bližini Grosuplja je ravno prav odmaknjena od vrveža množično obiskanih turističnih središč, da boste  lahko med raziskovanjem sedmih podzemeljskih dvoran povsem od blizu doživeli čudovite pojave, ki jih je v apnenčastih skladih skozi milijone in tisoče let izoblikovala voda.

V prazničnem času, od sobote 24. decembra 2016 do ponedeljka 2. januarja 2017 bo jama za obiskovalce odprta VSAK DAN ob 15. uri. Prosimo pa za najavo obiska na 041/407-705

Svetujemo, da pred obiskom preverite vremenske razmere, navsezadnje lahko hitro nastopi »prava« zima. Ob sneženju cesto do jame plužijo, vendar so na samem dostopu v jamo (parkirišče, zunanja pot, stopnice) razmere lahko zimske. Dobra pohodniška obutev in previdnost so zato nujni. Na notranjost jame zunanje vreme sicer ne vpliva kar dosti. Razen v vhodnem predelu je temperatura stalna, 9,5 °C. Poleg tega ste v jami  ”pod streho”, lepota kapnikov pa je enako bleščeča kot ob lepem poletnem dnevu.

Jama je v celoti električno razsvetljena, 600 m dolga turistična pot vodi skozi sedem dvoran. Obisk z usposobljenim vodnikom traja eno uro. Vstopnina v jamo je 8 EUR odrasli, 6 EUR šolski otroci.

Več informacij: www.zupanovajama.si

 

Komentarji na to objavo so zaprti.