Vpliv slabe prehrane na zdravje postaja večji od kajenja

13. marec 2015 11:26:00

zpsV fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Če otroke trženje nezdravih živil doseže v šoli, če starši otrokom za zajtrk in malico ponujajo npr. mlečne rezine v prepričanju, da z njim ponujajo zdrav obrok, je nekaj hudo narobe.

Tema svetovnega dne potrošnikov 2015, ki bo 15. marca, je pravica do zdrave hrane. V fokusu zdravega prehranjevanja je posebne pozornosti potrošniškega gibanja v Evropi in svetu ponovno deležna problematika čezmerne teže in debelosti otrok. 

Na pereč problem, ki se iz leta v leto povečuje, smo prvič opozorili že pred skoraj dvajsetimi leti. Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Ne smemo si zatiskati oči pred dejstvom, da so nezdrave prehranske navade v mladosti tveganje za debelost v odrasli dobi z vsemi njenimi posledicami. Le izobražen in dobro ozaveščen potrošnik lahko udejanja svojo pravico do izbire za zdravo prehranjevanje. Zato poziv potrošnikom – poiščite neodvisne informacije!

 

Več preberite na www.zps.si.

Komentarji na to objavo so zaprti.