Kolesarske novice

KOLObocija - 1. samo-organizirani festival mestnega kolesarstva 

4. junij 2019 12:41:00

KOLObocijaDruštvo Matafir vabi v nedeljo, 9. junija, ob 14.00 na Špico v Ljubljani  na prvo ljubljansko KOLObocijo! 

KOLObocija je samo-organizirano festivalsko doživetje za navdušene mestne pedalarje vseh starosti (in tiste, ki boste to še postali).

VSTOP PROST!

Več informacij: FB KOLObocija 
 
foto: ACPRODUCTION

21. Maraton treh občin 

30. maj 2019 9:42:00

V nedeljo, 2. junija 2019, vabljeni na jubilejni Maraton treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje).

Maraton bo potekal po treh asfaltiranih trasah, za gorske kolesarje bo pripravljena MTB proga, prav tako posebni trasi za družine, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalce kolesarjev – ti se bodo lahko podali na pohod:

  • 91 kilometrska proga z zelo razgibanim terenom in vzponom na 600 m visok Korinj je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem;
  • 78 kilometrska proga je enaka, le brez vzpona na Korinj;
  • 56 kilometrska proga;
  • MTB proga v dolžini cca 30 km, primerna samo za gorska kolesa;
  • družinski maraton je namenjen družinam in manj pripravljenim kolesarjem. Na voljo sta dve trasi 16 in 27 km. (del trase je makadamski);
  • pohod za spremljevalce kolesarjev

Start za udeležence cestnih tras na 91, 78 in 56 km bo ob 9.00  uri; start družinskega maratona – daljši ob 9:10 uri;  MTB ob 9:20 in start družinskega – krajši pa ob 9:30. Udeležencem maratona s plačano startnino bodo ob progah na voljo okrepčila, potujoče servisne delavnice in ostala spremljevalna vozila. Na križiščih bo poskrbljeno za usmerjanje kolesarjev.

Start in cilj vseh prog je v centru Grosuplja na Kolodvorski  cesti. Prijave bo organizator sprejemal od 7.30 ure dalje na startno-ciljnem prostoru; pred prijave pa na internetni strani: www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton in v Kavarni Evropa na Taborski cesti 3 v Grosuplju.  

Na cilju bo vsak udeleženec ob predložitvi startne številke prejel medaljo in praktično darilo, deležen bo malice, žrebanja praktičnih nagrad. Posebnih priznanj bodo deležni najstarejši in najmlajši udeleženci in najštevilčnejša skupina. Posebej bodo nagrajeni najboljši kolesarji in kolesarke na vzponu na Korinj.

Dodatne informacije so na voljo na tel. 031 206 745 po 16. uri in na internetni strani http://www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si/maraton/.

13. Velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade 

14. maj 2019 9:26:00

VN KomendaKolesarsko društvo Rog vabi na ogled kolesarske dirke 13. velika nagrada Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade, kjer bosta potekala dirka za amaterske tekmovalce in občinsko prvenstvo.

Datum: 19.05.2019

Pričetek dirke: 10.30

Lokacija: Občina Komenda

 

 

Več informacij: 13. Velika nagrada Občine Komenda, program dogodka

S kolesom na Krim 

16. april 2019 13:26:00

S kolesom na Krim_foto: PD Lj-MaticaPlaninsko društvo Ljubljana-Matica to soboto, 20. aprila 2019, organizira turno kolesarjenje na priljubljeno izletniško točko Krim.

Kolesarskega izleta se lahko udeležite vsi, ki imate osvojeno osnovno kolesarsko kondicijo in tehniko vožnje. Zborno mesto je ob 9.30 v Iški vasi (parkirišče ob kolesarskem igrišču), kjer boste okoli 14.00 tudi zaključili turo. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena na kasnejši termin.

Obvezna oprema je gorsko kolo s profiliranimi pnevmatikami, kolesarska čelada, rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila (npr. nepremočljiva tanka jakna), potrjena planinska izkaznica in hrana ter pijača iz nahrbtnika.

Prijave so možne do četrtka, 18. aprila 2019 do 19. ure, in sicer osebno vodniku na št. 051-343-967 ali v informacijski pisarni PD Lj-Matica. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje.

Več informacij o izletu najdete na strani društva.  

Plaža Splash Challenge 

4. april 2019 8:41:00

Plaža Splash ChallengeKrvavec vabi na najbolj mokro zabavo ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone - Plaža SPLASH Challenge!

Čakajo vas odbiti kolesarski in smučarski zavoji ter skoki v snežni bazen, otroški SPLASH s snežnimi tubami, modna revijo, tekma s SUPi Bananaway in za piko na i, WET TSHIRT JUMP – skupinski skok v bazen.

6. aprila 2019 je Plaža Krvavec THE PLACE TO BE!

Goste bosta zabavala domača glasbena virtuoza Mike Vale, prvak slovenske house scene in Angel Anx. Warm up by DJ Alessio.

Več informacij: Plaza Splash Challenge

Kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča 

3. april 2019 9:50:00

Kolesarski izlet RobicJure Robič je bil najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar, ki je v športni karieri je dosegel več kot 100 zmag in več kot 150-krat stal na zmagovalnih stopničkah. To soboto, 6. 4. 2019, se lahko udeležite kolesarskega izleta v njegov spomin.

Dogodek se bo pričel ob 11. uri pred dvorano Podmežakla v Jesenicah. Izlet podpirajo njegovi prijatelji, sponzorji in vsi drugi, ki so bili kakor koli povezani z Juretom. Na izletu se pobirajo prostovoljni prispevki, ki so v celoti namenjeni Fundaciji Jure Robič. Vsak udeleženec izleta prejme tudi praktično darilo. Prijave zaželjene, vendar niso potrebne.

Program:

11:00   otvoritev in start kolesarskega izleta v Kranjsko Goro

11:50   prihod in ogled spominskega obeležja v Gozd Martuljku. Ob tej priložnosti bo Občina Kranjska Gora razkrila dve novi obeležji Juretu v spomin.

12:15   prižiganje sveč Juretu v spomin in zaključek

 

Več informacij dobite na 051 685 240 ali zsj.programi@siol.net in na spletni strani Zavoda za šport Jesenice.

 

 

Štiri ljubljanske kolesarske sezonske akcije  

14. marec 2019 8:48:00

Sezonske kolesarske akcije v LjubljaniV mesecu marcu se v organizaciji Mestne občine Ljubljana, Kolesarskega društva LPP in Športne zveza Ljubljana pričenjajo kar štiri sezonske kolesarske akcije, ki bodo potekale vse do oktobra, in sicer: 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE, NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE, LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG in VZPONI NA MALI LIPOGLAV.

Kartončki zanje so bodo brezplačno na voljo na ljubljanskih turističnih informacijskih centrih (Tromostovje, Krekov trg), v Potniškem centru LPP (Slovenska cesta 56) ali v Športnem centru Triglav (Vodovodna cesta 25).

Najbolj vztrajni bodo prejeli kolajne, vsi udeleženci, ki bodo pravilno izpolnili in oddali kartončke, pa bodo z vsemi kartončki vključeni v žreb praktičnih nagrad. Priznanja bodo podeljena tudi najštevilčnejši prijavljeni družini in družini z največ izpolnjenimi nalogami. Nagrade in priznanja bodo podeljeni na zaključni prireditvi novembra 2019.

Opisi poti

10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE

VRHOVI: PD NA RAŠICI, TOŠKO ČELO (Lovska koča), KATARINA NAD MEDVODAMI (Gostilna Dobnikar), KORENO NAD HORJULOM (Kmečki turizem pri Lenartu), KRIM (PD na Krimu), KUREŠČEK (PD na Kureščku), MALI LIPOGLAV (Kmečki turizem Pri Jakopcu), JANČE (PD na Jančah), ORLE (Gostilnica Orle), ZAGORICA PRI DOLSKEM (rojstni dom Jurija Vege); DOBENO (Gostilna Pri Blažu), RAKITNA (Hotel Rakitna), TURJAK (Okrepčevalnica-Pizzerija Rozika, Turjak 17), ŽAGARSKI VRH (Dom radioamaterjev-nameščen zunanji žig).

NA KOLESU OKOLI LJUBLJANE

Za malo bolj zahtevne kolesarje je na voljo kolesarjenje okoli Ljubljane.

OPIS POTI: Črnuče - Gameljne - Šmartno pod Šmarno goro - Tacen (KT-1 - Gostilna Pri Koširju) -Šentvid - Glince - Podutik - Dobrova pri Ljubljani (KT-2 – Aljaž bar) - Brezovica - Podpeč -Jezero (KT-3 – Gostilna Jezero) - Tomišelj - Iška vas - Ig (KT-4 - Gostilna Ulčar) - Škofljica - Lavrica - Orle - Podmolnik - Zadvor (KT-5 - Brunarica Zadvor) - Sostro - Zalog - Podgrad - Laze - Dolsko (KT-6 - Gostilna Pri Žerjavci) - Kleče - Dol - Beričevo - Šentjakob - Črnuče.

DOLŽINA PROGE: 84 km.

LJUBLJANSKO BARJE – BARJANSKI KROG

Kolesarjenje pričnete na Peruzzijevi ulici (Rudnik). Kontrolni žig se nahaja v Dnevnem baru Payton (KT-1), obstaja pa tudi zunanji žig. Nadaljujete naravnost, prečkate obvoznico, do semaforja (Peruzzijeva – Ižanska cesta). Smerokaz vas usmeri naravnost do Črne vasi, mimo Plečnikove cerkve, skozi naselja Lipe, Preserje (krožišče) do naselja Jezero (K-2 – Gostilna Jezero). Nadaljujemo proti Podkraju, skozi Tomišelj, Strahomer, Vrbljene, Iško vas, Staje do Iga (KT-3 – gostilna Pri Ulčarju). Nadaljujete naprej do križišča, kjer zavijete proti Škofljici do Poslovne cone Škofljica. Pred PC Škofljica zavijete levo na makadamsko pot. Sledite oznakam L o46, pred železniško progo zavijete levo na cesto Ob Barju. Ob železnici nadaljujete po poti Pod Strahom, prečkate železniško progo in v naselju Lavrica po kolesarski poti nadaljujete do semaforja. Tu zavijete levo in mimo gasilskega doma nadaljujete po Vrečarjevi ulici proti naselju Hauptmanca do Ižanske ceste. Tu zavijete desno po kolesarski stezi do semaforja, kjer zavijete desno do izhodišča na Peruzzijevi ulici (KT-1).

DOLŽINA PROGE: 42 km.

VZPON NA MALI LIPOGLAV

Vas leži na nadmorski višini 536 m. Nahaja se med grosupeljsko in ljubljansko občino. Z obrobja vasi se širi lep razgled na Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe ter Karavanke. V bližini je Magdalenska gora, kjer se nahajajo arheološka najdišča iz keltskih časov. Dostop je možen po asfaltni cesti iz Sostrega, Grosuplja, Šmarja - Sap in Orel. Obstajajo še številne sprehajalne in kolesarske poti.

OPIS POTI:

Na Mali Lipoglav se lahko s kolesom povzpnemo:

    1. Iz Ljubljane iz Sostrega, Sadinje vasi in Podlipoglava (10 km).

    2. Če pričnete kolesariti v Šmarju – Sap, se povzpnete skozi Zgornjo Slivnico (4 km).

    3. Tretja možnost je Grosuplje - Perovo - Zgornja Slivnica (5 km).

 

Več informacij: kolesarsko.drustvo.lpp@gmail.com ali info@szlj.si

Kolesarska akcija 50 vzponov na Katarino 

8. marec 2019 8:38:00

Kolesarska akcijia 50 vzponov na KatarinoMarca se je pričela tradicionalna začela kolesarska akcija "50 vzponov na Katarino", cilj katere je v kolesarski sezoni 50 krat prikolesariti iz doline do gostišča Vihra - Katarina nad Ljubljano.

V novi sezoni (marec-oktober 2019),veljajo ista pravila kot prejšnja leta. Kolesarji, ki bi želeli sodelovati se lahko prijavite v gostišču Vihra, kjer ob vpisu dobite tudi vpisno številko.

Vpisnina znaša 15,00 EUR in zajema: ob zaključku akcije, zabavni večer z glasbo in večerjo, podelitev medalj, plaket in pokalov.

Opis poti: Vzpon na Katarino

Več informacij: Kolesarski klub Medvode

Snowbiking, malo drugačno kolesarjenje 

30. januar 2019 11:12:00

Ste že slišali za snowbiking? RTC Kravavec je za vse ljubitelje snega pripravil prav posebno avanturistično zabavo, snowbiking ali snežno kolesarjenje. Obljubljajo, da bo malo drugačno kolesarjenje nepozabno.

Popularna snežna kolesa primerna zabava za vse, ki ste radi na snegu, ne glede na starost, fizične sposobnosti ali predznanje. Snežno kolo odlikuje odlična statistika, saj se poškodb pri izvajanju praktično ne beleži. Ne le, da je snežno kolesarjenje varno in zabavno, ampak je tudi primerno za vse, ki so morda v preteklosti utrpeli poškodbe in zaradi njih ne morejo več na smuči.

Snežno kolesarjenje je na smučišču Krvavec možno vse dni v tednu, v času obratovanja smučišča Krvavec ali v času nočnega sankanja. Potrebujete veljavno smučarsko vozovnico in smučarske čevlje. V primeru, da smučarskih čevljev nimate svojih, si jih lahko za čas snežnega kolesarjenja tudi izposodite.

Program Snowbiking izvajajo v sodelovanju z agencijo Label, kjer vam tudi nudijo dodatne informacije o tej adrenalinski zabavi in sprejemajo obvezne predhodne rezervacije.  

Agencija Label:

+386 (0)40 750 875
info@label.si14. dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom 

21. januar 2019 11:29:00

14. dobrodelno kolesarjenje z Markom BalohomMarko Baloh, eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu, v sodelovanju s Športnim centrom Millenium tudi v letu 2019 nadaljuje tradicijo in vabi na zimsko 24- urno dobrodelno kolesarjenje. Dobrodelni dogodek  se bo pričel v petek, 25. 1. 2019 v ŠČ Millenium v Ljubljani.  


Maratonski dogodek se bo začel v petek 25. 1. 2019, ob 12.00 uri, vožnja pa bo trajala vse do poldneva naslednjega dne. Marko Baloh bo na kolesu preživel vseh 24 ur, obiskovalci pa se mu lahko pridružijo kadarkoli, brez časovnih omejitev. Udeleženci za udeležbo potrebujejo le športno opremo in dobro voljo.

Dogodek ni namenjen le kolesarjem, saj se ga lahko udeleži vsakdo. Ta tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Moste Polje. Obiskovalci si lahko vseh 24 ur zanimivo dogajanje ogledajo na lastne oči: ob tem kolesarijo ali pa le oddajo svoj prispevek. Zbrani denar bo v celoti namenjen nabavi koles za otroke iz socialno šibkejših družin.

Več informacij o dogodku.

Stran 2 od 21 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>